Lopen Yläkoululle ja Lukioon.

Blogi, tiistaina 30.10.2012

Tällä viikolla ei eduskunnassa ole istuntoja muiden kokousten takia ja se avaakin hyvän mahdollisuuden hieman kiertää tälläkin viikolla normaalia enemmän kotikuntaakin. Tänään menen aamusta Lopen yläkoulun ja lukion opettajien aamukokoukseen. Tarkoitus hieman käydä koulupuolen asioita yhdessä läpi ja pohtia myös sitä miten voisimme saada omasta lukiostammekin entistä vetovoimaisemman. Ideoita siihen on esitetty jo eri keskusteluissa ja ainakin urheiluvalmennuksen aloittamiselle annan itse tukeni kuten myös Ipadien tai tietokoneiden hankkimiselle opintonsa aloittaville ja ne loppuun vieville. Ja tottakai kaikki sellaiset toimenpiteet kannattaa ottaa heti käyttöön mitkä eivät edes vaadi rahallisia panostuksia. Tällaisia vaikkapa 9-luokkalaisten vierailut lukion tunneilla ennen valinnan tekemistä jne. Mutta jutellaan näistä lisää lehtoreiden kanssa koululla. Ja mielelläni muuten otan teiltä nuoriltakin ideoita miten lukiotamme voisi kehittää. Ja myös teiltä vanhemmilta.

Lukiolta sitten päivä jatkuu Riihimäelle. Olen hankkimassa uutta hirvikivääriä ja kun lainsäätäjä on säätänyt tiukat lupaehdot aseenhankinnalle niin tänään sitten haastattelut edessä. Saas nähdä miten miehen käy.

Ja Riihimäeltä sitten Hämeenlinnaan Ylen radion Politiikan Puhemyllyyn. Siellä varmaan läpikäydään kuntavaalien tulosta ja sen tai niiden vaikutusta Hämeeseen. 

Kello 20.05 ja koti-iltaa. Tänään kuitenkin aika täysi päivä kaikenlaista. Aamulla mukava tapaaminen Lopen yläkoulun ja lukion opettajien kanssa. Kävimme läpi mm. sitä miten saisimme omasta lukiostamme vetovoimaisemman. Annoin tukeni heidän ajatukselle aloittaa lukiossa urheiluvalmennus ja toivottavasti saamme asiasta esityksen vielä päätöksentekoonkin tämän syksyn aikana. Olisi tärkeää, että ratkaisu mahdollisesti ensi syksynä aloitettavasta valmennuksesta olisi valmis tämän vuoden puolella. Näin ysiluokkalaiset tietäisivät yhteisvalintaa tehdessään tästä mahdollisuudesta. Ehkä pääpaino voisi olla salibandyssä, mutta itse esitin, että hyvä olisi myös se, että valmennus palvesi myös esimerkiksi yksilölajien harrastajia. Toivottavasti homma nyt etenee. Toisena esillä oli tuo Ipadi asia ja toivottavasti siitäkin esitys mahdollisimman pian kh:lle ja sitten valtuustolle.

Muuten kävimme hieman läpi koulupuolen ajankohtaisia asioita ja tuleviakin tarpeita ja oli mukava olla koululla kun väki pääasiassa erittäinkin tyytyväistä. Tottakai yläkoulussa ja lukiossa nyt uudet hienot tilat lämmittävät mieltä ja antavat työintoa aivan uudella tavalla, mutta myös moneen muuhun asiaan oltiin tyytyväisiä. Huoliakin oli ja niitä lupasin myös osaltani viedä eteenpäin. Palaan niihin myöhemmin kun tulevat ajankohtaisiksi.

Itse olen kunnanhallituksen puheenjohtajana pitänyt tärkeänä sitä, että kierrän ja pidän aktiivisesti yhteyttä kuntamme eri työpaikkoihin ja yksiköihin. On tärkeää, että kunnan tärkeimmällä luottamushenkilöpaikalla on todellakin aikaa ja halua kiertää ja tietää mitä kunnassa tapahtuu. Ja kyllä näistä vierailuista aina jotain jää käteen puolin ja toisin ja moni avoin kysymys tulee samantien vastatuksi molemmin puolin.

Kuka sitten ensi vuonna jatkaakaan Lopen kunnanhallituksen puheenjohtajana niin toivon, että hän aloittaa myös Kunta-Kylät -kehityskeskustelut. Tiina Seppälä esitti tällaista uutta yhteydenpidonmallia jokin aika sitten ja mitä enemmän olen sieltä maiskutellut niin sitä vakuuttuneempi olen sen toimivuudesta ja tarpeellisuudesta. Eli käydään kylissä ja kyläkouluilla ja keskustellaan kasvotusten kylien aiheista, murheista ja toiveista ja miksei ruusuistakin. Kunnanhallituksen puheenjohtajat ja kunnanjohtaja esimerkiks tällaisissa keskusteluissa olisi hyvä edustus kunnasta ja kylistä sitten vaikkapa kylätoimikunnan ja vanhempaintoimikuntien puheenjohtajat. Ehdotan Tiinan ehdotusta nyt eteenpäin vietäväksi.

Lopelta sitten Riihimäelle ja Poliisiasemalle aseluvan haastatteluun ja sieltä Lopen kautta Hämeenlinnaan. Hämeenlinnassa Politiikan Puhemylly Radio Hämeessä ja tänään keskusteluissa luonnollisesti kuntavaalien tulokset ja demokratian toimivuus maassamme. Koko keskustelu kuunneltavissa Yle Hämeen kotisivuilla netissä.

Kommentit