Suomi, Isänmaa.

Blogi, maanantaina 04.06.2012

Tänä vuonna 95 vuotta maamme itsenäistymisestä. Tänä vuonna 200 vuotta suomalaisen armeijan perustamisesta ja tänään Puolustusvoimien Lippujuhlapäivänä Marsalkka Mannerheimin syntymästä 145 vuotta.

Kiitos ja kunnia veteraaneille ja sankarivainajille ja kaikille jotka ovat tätä maata palvelleet ja maatamme sen eri aikoina rakentaneet.

Tänään Puolustusvoimain valtakunnallinen lippujuhlan päivän paraati järjestetään Helsingissä 1100 sotilaan ja 100 ajoneuvon voimin Senaatintorilla. Paraatin vastaanottaa itseoikeutetusti maamme presidentti Sauli Niinistö yhdessä Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen ja puolustusvoimain komentajan Ari Puheloisen kanssa.

Ja huomenna me sitten juhlistamme Lopella Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajaa. Marski sai Metsästysmajan lahjakseen 75-vuotissyntymäpäivänään ja tänä vuonna myös maja juhlii siis pyöreitä. Huomenna Tasavallan presidentin kanssa Marskin Majalle perinteiseen Marskin Majan juhlaan. Nyt 70-vuotispäivänä.

Mutta tänään maakuntapäivä ja maanantain tapaan yksi yritysvierailu ja yksi yritysneuvottelu. Siitä se päivä alkaa. 

Mutta tänään kuitenkin ennen muuta katse luottavaisena tulevaisuuteen.

Kello 22.09 ja mukava ilta Riihimäen kesäraveissa. Se päättikin kivasti tämän päivän ja avasi samalla kesäravien kauden. Tällä kertaa ei meidän perheelle tullut kuin kokemusta, mutta tunnelma Riksun kesäraveissa aina sellainen, että sinne on vain pakko päästä. Ja tottakai oli hienoa, että ravien yhtenä ohjelmana Riihimäen Raviseura palkitsi tänään seuran menestyneimmät ohjastajat ja ensimmäisen palkinnon sai pokata ystäväni ja ratsastuksen opettajani Jari Nylund yhdessä Siron Veijarin kanssa. Ehkä palkinto hieman Veikon ylpisti kun hetkeä myöhemmin lähtö meni laukaksi. Mutta sellainenkin kuuluu raviurheiluun. Mutta kannustan todella teitä kaikkia lähtemään mukaan joskus raveihin ja Riihimäen Kesäravit kertakaikkiaan mainio paikka ottaa vaikka ensi tuntumaakin raveihin. Vaikkapa koko perheenkin kanssa. 

Riksun kesäravipäivät kaudella 2012 ovat:

maanantai 4.6.
maanantai 18.6.
torstai 12.7.
sunnuntai 29.7.
sunnuntai 5.8.
sunnuntai 26.8.

Nähdään siis Riksun raveissa 🙂

Mutta mahtuihan päivään paljon muutakin. Ensin kaksi yritysjuttua Riihimäellä. Suunnittelimme hieman tulevaa Sakon johdon kanssa ensi syksyksi ja sitten sain hieman tutustua uuteen riihimäkeläiseen yritykseen Ylivoimala Oy:n. Yritys koko Suomen alueella toimiva, kotimaisia moottoriohjelmointeja tarjoava yritys. Kyse siis moottorin jälkisäätämistä huipputeknologian avustuksella. Aikalailla mielenkiintoinen ja uusi maailma minulle ja monia kysymyksiäkin nousi esille. Lupasi myös hieman muutamia juttuja selvittääkin ja pitää silmälläkin. Tällaiset yritysvierailut ja tapaamiset ovat todellakin tärkeä osa tätä kansanedustajan työtä ja olen enemmän kuin tyytyväinen, että yhä uudet ja uudet tahot ottavat minuun yhteyttä työhöni liittyen. Mielelläni siis olen avuksi ja opin uuttakin. Kiitos siis tänään Ylivoimalalle. Kurkatkaapa: www.ylivoimala.fi.

Riihimäen illan ja aamun välissä oli sitten tuhti päivä kotikuntani Lopen asioita. Ensin puheenjohtajistossa muutamia mielenkiintoisia valmistelussa olevia asioita eteenpäin ja sieltä varmasti kerrottavaakin pian ja sitten yhden viranhaltijakeskustelun jälkeen itse kunnanhallitukseen. Kunnanhallituksessa tänään linjasimme mm. perusterveydenhoidon tulevaisuutta Lopella ja seutukunnallamme. Meillä vahva halu ja vaade turvata laadukkaat palvelut Lopella jatkossakin niin lääkärien kuin muunkin hoidon osalta. Mutta tottakai on järkevää myös hakea hyötyä seutuyhteistyöstä ja laajemmaltakin alueelta tarpeen mukaan. Ja ehkä tässä syntyy vielä hyvä tilanne erikoissairaanhoidonkin uudistamisen myötä. Me olemme erinomaisessa paikassa Hämeenlinnan ja Hyvinkään sairaaloiden välillä ja pystymme varmasti luomaan hyvät ja laadukkaat palvelut näiden kautta jatkossakin. 

Kunnanhallituksessa hyväksyimme myös kuntamme osuuden Puustellin risteysalueen rakentamiseen. Valtio tai Tiehallinto rakentaa Launosten alueelle uutta suurta risteysaluetta Jylhäkummun yritysalueelle ja me kunta olemme siinä mukana pieneltä Rosintien osuudelta. Se luo uuden yhteyden teollisuusalueelle missä mm. toimii tuhansia ihmisiä päivittäin palveleva Säästö-Karit. Alueen asiakasliikenne ja rekkaliikennekin saadaan näin turvallisemmin järjestettyä. Samalla saamme myös koululaisten koulutien turvalliseksi Kantatie 54:n eteläpuolelta mm. Nyynäisistä Launosten koululle ja muutenkin kevyenliikenteenväylin aluetta kehitettyä merkittävästi. Tässä jälleen yksi sellainen hyvä esimerkki siitä miten asiat loksahtavat paikalleen. Tätä on muuten pitkään yritetty, mutta nyt se tehdään ja hyvä niin.

Samalla kunnanhallituksessa hyväksyimme myös sivistys- ja vapaa-aika- sekä kulttuuritoimen uuden organisaatiomallin. Lopella jo ensimmäisten joukossa etunojassa siirsimme varhaiskasvatuksen sivistystoimeen ja nyt kokoamme mm. nuoriso- ja liikuntatoimen sekä kulttuuri- ja kirjastotoimen yhteen. Näin saamme selkeytettyä pelikenttää ja uskoisin, että malli tulee tukemaan monellakin tavalla arkea. Asia etenee nyt ja tarkoitus saada sitten kokovoimalla toimimaan ensi vuoden alussa. Niin ja tietyllä tavalla osana tätäkin päätimme tänään myös käynnistää Lopella ensi syksystä lähtien Jopo-koulutuksen eli ns. joustavan perusopetuksen. Mallista on erinomaisia kokemuksia ympäri Suomen ja nyt olemme halunneet eduskunnastakin käsin kannustaa kuntia ottamaan aktiivisesti Jopo-mallin käyttöön. Tätä viestiä ja toivetta nyt haluamme myös Lopellakin noudattaa. Jopot siis lähtevät liikkeelle ensi syksynä.

Mutta olihan kokouksessa paljon muutakin mm. kaupat Läyliäisten paloasemasta ja yksi yritystonttikin rakentuu nyt sitten loppuun Jylhäkummussa ja paljon muuta. Asialista ja pian myös pöytäkirja löytyy netistä osoitteesta: www.loppi.fi.

Nyt kuitenkin katse jo huomiseen. Huomenna eduskuntapäivä ja illansuussa sitten Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan 70-vuotisjuhlat Lopella. Saamme itse Tasavallan Presidentinkin Lopelle vieraaksemme. Hieno päivä.

 

 

Kommentit