Suomi Äreenä.

Blogi, perjantaina 19.07.2013

Keskustelua Suomen suveen mahtuu. Porin Suomi Areena tarjosi piristävän poikkeuksen perinteiseen Suomi äreenä keskusteluun. Poriin on onnistuttu luomaan hieno tapahtuma, jossa keskustellaan asioista ja asiaa, mutta hieman rennommin ja kesätunnelmissa. Liian usein meitä suomalaisia vaivaa sellainen keskustelun äreys. Usein näemme sen mikä on huonosti, mutta emme sitä mikä kaikki lopulta on aikalailla mallillaan ja kohdillaan niin yhteiskunnassa kuin usein omassakin elämässä. Voisiko sen kääntääkin niin päin, että Suomi Äreenä kestäisi vain yhden viikon ja Suomi areena sitten muun vuoden.

No, onhan se totta, että tässä maassa on paljon myös vielä tehtävää ja korjattavaakin. Totta kai. Mutta on minusta paljon hyvääkin ja sellaista mistä pitää pitää kiinni niin kuin eilen esimerkiksi kirjoitin hyvinvointiyhteiskunnan hienoudesta. Se pitäisi itseasiassa suojella.

Suomi Areena keräsi tänä vuonna Poriin ennätysyleisön ja parhaan suosion saavutti meidän eduskunnan nuorisokansanedustajien ja konkareiden kohtaaminen. Sekin on yksi sellainen arvo mitä kannattaa vaalia. Siis se, että arvostetaan osaamista ja kokemusta, mutta myös uutta ja erilaisuuttakin.

Tänään päivällä ehdin käydä kahvittelemassa Hämeenlinnassa. Vanaja Festivaali täyttää siellä 10 vuotta tänä viikonloppuna ja paljon jo väkeä liikkeellä iltapäivällä. Timo Poika kävi syömässä ja Jukka Poikakin 🙂 Illalla vielä ehdin Hyvinkäälle Kauppakeskus Willaan. Mainio kahvi sielläkin.

Huomenna sitten Hausjärvi kesäohjelmassa ja Mommilanjärven Soutelut. Perinne sekin.

Kommentit