Suomi 100 videosarjani päätökseen – Tänään julkaisin rakkaan vaarini Olen suomalainen haastattelun

Blogi, lauantaina 16.12.2017

Olen julkaissut tänä Itsenäisen Suomen 100. juhlavuonna vanhoja historianauhoja. Tein nuorena noin 15-vuotiaana poikana haastatteluja joissa haastattelin rakasta vaariani Paavo Heikkilää ja myös jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothia. Nyt nuo vanhat C-kasetit päätin viime jouluna 2016 digitoida ja sitten julkaista Youtubessa kaikkien meidän kuunneltaviksi. Haastattelut eivät ole mitään tieteellisiä tutkimuksia tai historian kirjoitusta vaan lähes 100-vuotiaaksi eläneen vaarini muisteloita niin sisällissodan ajalta kuin talvi- ja jatkosodastakin, mutta myös lapsuuden jouluista 1900-luvun alusta ja monesta muusta. Osan haastatteluista on tehnyt kotiseutuneuvos Ahti Gåpå ja myös yksi on nauhoitettu Kaunialan Sotavammasairaalassa.

Näillä vanhoilla nauhoilla haluan osaltani kiittää menneitä sukupolvia ja isovanhempiani ja toivottaa vielä kerran onnea yhteiselle kotimaallemme. Eläköön Suomi!

Ja tässä vielä tuo vanha haastatteluni jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothista. Se oli hieno hetki nuorelle pojalle! Kiitos.

Kello 14.41 ja perhepäivää. Tänään tehty pulkkamäkeä ja laskettu pulkkamäkeä. Tai oikeastaan Stiga-mäkeä. Hauskaa ja sieltähän se pikkupoika löytyi ihan nopeasti edelleen.

Tänään illalla vielä Hartwall Areenalle ja nuoruusmuistoja eli Ultra Bran ilta. Katsotaan mitä kaikkia muistoja ja tunteita sieltä pintaan nouseekaan. Odotan.

Kommentit