Suomen talous kasvaa ja työttömyys helpottaa – Vihervasemmisto esittää hallitukselle epäluottamusta

Blogi, perjantaina 24.11.2017

Viime vappuna SDP puheenjohtaja Antti Rinne piti paljoa hämmennystä aiheuttaneen puheen missä hän vaati Suomen talouteen ja sen hoitoon täyskäännöstä. Jo tuolloin taloudessa oli tapahtunut merkittävä muutos Rinteen omaan valtiovarainministeriaikaan. Talous siis lähes kymmenen mollivoittoisen vuoden jälkeen kasvoi, työttömyys väheni ja työllisyys parani.

Tällä viikolla juuri kirjoitin miten tämä talouskasvu on jatkunut ja laajentunut. Enää kasvu ei nojaa yksin kotimaiseen kulutukseen tai rakentamiseen vaan nyt kasvu on laaja-alaista ja myös vienti on saatu vetämään. Tänä vuonna maamme BKT kasvaa yli 3 prosenttia ja on jo nähty arvioita, että kasvu voisi nousta aina jopa 4 prosentiinkin. Myös ensi vuonna kasvu jatkuu ja pysynee yli kolmen prosentin luvuissa.

Samassa kirjoituksessa kirjoitin miten myös työttömyys nyt helpottaa. Pitkäaikaistyöttömien määrä vähenee vauhdilla ja myös nuorisotyöttömyys ja myös tämä kehitys jatkunee ensi vuonnakin. Todella moni työttömänä pitkäänkin ollut on nyt päässyt töihin ja palkan piiriin. Kasvuun on saatu mukaan yhä enemmän heitä joille tämä lama ja taantuman aika on ollut kaikkein kovinta ja karuinta.

Ja mitä tekee vihervasemmisto tässä tilanteessa. Huutaa edelleen muutosta ja vaatii sitä jopa välikysymyksen voimin. Vasemmistoliiton ja SDP:n kanssa samassa vasemmistokuorossa huutaa kitarisat punaisina myös Touko Aallon johtamat Vihreät. Amerikasta lähtenyt vesimeloni-vertaus sopiikin tämän päivän Vihreisiin erinomaisen hyvin. Pinta on siloitellun vihreä, mutta sisältä syvän punaista. Tämän hetken Vihreiden politiikkaa ei erota enää juuri missään Vasemmistoliiton politiikasta. Vihervasemmisto rakentaa siis kovaa vauhtia omaa punavihreän politiikan blokkiaan.

Ensi viikolla eduskunnassa käydään keskustelua tästä opposition vaatimasta muutoksesta maamme politiikkaan. Merkillepantavaa on se, että tässä oppositiokuorossa ei enää laulakaa kristillisdemokraatit, RKP eikä myöskään Perussuomalaiset. Myös PS näyttää siis katselevan asioita faktojen ja arjen kautta iänikuisen politikoinnin sijaan.

Eduskunnassa tänään valtiovarainvaliokunta ennen välikysymyksen lukua ja myös nopeasti kävi varajäsenenä sivistysvaliokunnan ja myös liikennevaliokunnankin kokouksissa. Huomenna sitten olemme jälleen liikkeellä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kansanliikkeen kanssa. Nähdään perinteisillä Riihimäen Saksalaisilla markkinoilla.

Kommentit