Suomen Kuvalehti tutki: Niinistö ylivoimainen suosikki presidentiksi

Uutiset, perjantaina 04.04.2008

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on Suomen Kuvalehden tutkimuksen mukaan ylivoimainen suosikki maamme seuraavaksi presidentiksi. Taloustutkimus selvitti SK:n toimeksiannosta eri henkilöiden soveltuvuutta presidentin tehtävään. Tutkimus osoitti Niinistön suosion vain kasvaneen entisestä ja myös sen, että Niinistö herätti myös vähiten vastustusta. Peräti 35 prosenttia suomalaisista piti Niinistön soveltuvuutta presidentiksi erittäin hyvänä, kun taas ainostaan vain viisi prosenttia katsoi hänen sopivan tehtävään erittäin huonosti.

Niinistön takana kakkoseksi tuli pääministeri Matti Vanhanen (13 prosenttia). Ja keskustan puheenjohtajan kannoilla olivat sekä EU-komissaari Olli Rehn että Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Eniten vastustusta herättäneiden kärjestä löytyivät keskustan Paavo Väyrynen ja Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos.

Seuraavat presidentinvaalit ovat vuonna 2012. Toista kauttaan istuva presidentti Tarja Halonen ei tuolloin voi enää olla ehdolla.

Kyselyyn haastateltiin helmi-maaliskuussa noin tuhatta suomalaista ja tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit