Suomen ensimmäinen luomutäytekakku.

Blogi, torstaina 18.04.2013

Kakku & Leipä Keisari esitteli tänään ensimmäisenä Suomessa kevään juhlasesonkiin kakun, joka täyttää Eviran luomuvaatimukset. Kakun muhkeat mansikatkin ovat suomalaisia ja niin jauhot, kerma kuin munatkin suomalaista luomutuotantoa.

Tänään ensimmäiset kakut valmiita ja sain kunnian Ben Zyskowiczin kanssa olla julkistamassa Kruununhaan myymälässä näitä herkkuja. Itse kun lopetin sokerin ja makean syönnin jo vuo0nna 1986 niin Ben toimi maistajana ja minä suomalaisen ruuan ja luomuruuan puolestapuhujana.

Kiva tilaisuus ja aivan erinomaista työtä tekee Kakku Keisari. Uusia liikkeitä aukeaa nyt mm. Itäkeskukseen ja Isoon Omenaan ja tällainen euroopplainen leipäkauppa ja herkkukauppakonsepti leviää kovaa vauhtia. Ja leipää saa siis ostaa juuri sellaisen palan kuin kotona haluaa syödä – aina siis tuoreena ja takuuvarmasti suomalaisista raaka-aineista tehtynä.

Tutustukaapa hyvää Suomesta tekevään yritykseen ja jos haluatte kevään juhlapöytää luomukakkua niin laittakaapa tilausta menemään. Tässä linkki yrityksen sivuille: Kakku ja Leipä Keisari.

Tällaisia suomalaisia pieni yrityksiä mielellään mainostaa ja käyttääkin. Ja toivon, että tällaisia syntyy lisää myös ympäri Suomen ja onhan kivoja leipomoita ja kahviloita muitakin. Ja toivottavasti niissäkin jatkossa yhä enemmän hyvää Suomesta ruokaa.

Tuliaisiksi saamani Luomutäytekakku menee tänään Ulkoasiainvaliokunnan suihin 🙂

Nyt eduskuntaan takaisin ja tuonne ulkoasiainvaliokuntaa…

Kello 15.45 ja hetken päästä kyselytunnille. Päivä siis mennyt tänään aikalailla rutiiniasioiden tai ainakin rutiinikokousten ja -aikataulujen parissa. Valiokunnat, työvaliokunta, ryhmäkokous ja nyt sitten kyselytunti ja täysistunto. Illalla Maanpuolustuskurssiyhdistyksen vuosikokoukseen. Illan juhlapuhujana pääministeri Jyrki Katainen Yliopiston juhlasalissa. Voi jo sanoa, että aivan varmasti mielenkiintoinen ilta tulossa.

Kello 21.06 ja hetki sitten Helsingin Yliopistolta kotiin. Tänään illalla kyselytunnin jälkeen suuntasin. Juhlasalissa tavan mukaan pidettiin Maanpuolustuskurssiyhdistyksen kevätkokous ja tänään esitelmöitsijänä oli pääministeri Jyrki Katainen. Katainen piti erinomaisen laajan ja varsin yksityiskohtaisen puheenvuoron maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikan nykytilasta, mutta vielä laajemmin hahmotteli ja katseli tulevaan. Perusteema oli maamme uskottavan puolustuksen varmistaminen ja Pohjoismainen yhteistyö, mutta myös eurooppalainen yhteistyö. En puheeseen sen syvemmälle mene ja varsinkin kun pitkä ja laajahko keskusteluosuus oli vain kokousväen kesken. Mutta sen sanon tai totean, että tällaista ulkopolitiikan perusteellista ja laajaa keskustelua maassamme tarvittaisiin enemmänkin. Yhtenä arvokkaana osana siihen tulee nyt Tasavallan Presidentin uusi Ulkopolitiikan keskustelutilaisuus. Olen itse vinkannut Hämeenlinnaan, että siellä kaupunki yhdessä Vanajanlinnan kanssa aktivoituisi tässä kysymyksessä. Nyt kun Linnanjuhlat menevät Tampereelle niin historialtaan monipuolinen Vanajanlinna sopisi mitä parhaiten tämän Presidentin kutsuman ulkopolitiikan fundeeraustapahtuman pitopaikaksi. Toivottavasti ovat ottaneet heitostani kopin Hämeenlinnassa. Se olisi huikea juttu kaupungille ja Vanajanlinnalle ja avaisi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia muuhunkin kyseisen kaksipäiväisen tapahtuman ympärillä. Katsotaan.

Nyt kotona ja ajattelin hetken vain lueskella. Sellaisiakin iltoja on kiva joskus saada.

Kommentit