Suomen ei tarvitse eikä tule hakea terroristijärjestöön liittyneitä aikuisia takaisin Suomeen – Luulen, että eduskunnan kesätauolla Rinteen hallitus päättää toisin

Blogi, torstaina 27.06.2019

Suomesta lähti ISIS:n eli DAESH:n joukkoihin myös suuri määrä naisia. Syyrian ja Irakin ISIS:n kalifaatiin lähti Suojelupoliisin tietojen mukaan Suomesta kaiken kaikkiaan yli kahdeksankymmentä tunnistettua henkilöä. Heistä siis osa naisia. Naiset eivät lähteneet kotiäideiksi tai lomamatkalla vaan tietoisesti osaksi terroristijärjestö ISIS:iä ja pyhää sotaa – asumaan kalifaattiin ja palvelemaan sitä. Osa heistä vei myös lapsiaan mukanaan ja osan epäillään saaneen myös lapsia ISIS:n riveissä.

Nyt ISIS:n luhistuttua on Al-Holin leirillä yhteensä noin 73 000 naista ja lasta. Heistä valtaosa on siis jihadistisen Isisin taistelijoiden perheenjäseniä. Joukossa on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan reilu kymmenen suomalaisnaista. Lapsia näiden naisten kanssa elää reilu kolmekymmentä. Heistä ainakin osa on naisten omia lapsia. Kaikkien vanhempia ei leiriolosuhteissa varmastikaan pystytä varmistamaan. Osan isistäkään ei välttämättä ole tietoa. Osa saattaa olla myös ulkomaalaisten kuolleiden jihadistien orvoksi jääneitä lapsia, joilla ei tosiasiallisesti ole mitään yhteyttä Suomeen – ainakaan vielä.

Kuvituskuva. Kuvan henkilöiden kansalaisuudesta ei ole tietoa.

Suomen virallinen linja edellisen Keskustan ja Kokoomuksen hallituksen aikana oli monen muun Euroopan maan tapaan se, että vapaaehtoisesti terroristijärjestöön liittyneitä ja kalifaattiin muuttaneita aikuisia ei Suomen valtion aktiivisesti ole palaamaan auttamassa. Tähän ei muuten mikään Suomen laki tai muukaan maatamme velvoita vaikka osa antaakin niin julkisuudessa jopa oikeustieteilöitä myöden ymmärtää. Sellaista lakia tai lainkohtaa ei kukaan ole pystynyt osoittamaan edes kysyttäessä sillä sellaista lakia ei ole.

Vihervasemmistohallituksesta tilannetta halutaan ehkä tarkoituksellisesti hämmentää. Esimerkiksi sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on antanut haastatteluja joissa kertoo, että Suomen kansalaisilla on oikeus palata Suomeen. Näin onkin, mutta Suomella ei ole mitään lainmukaista velvoitetta heitä tänne käydä yksityislennoilla hakemassa tai muutenkaan paluuta auttamassa. Mutta jos Suomen kansalainen itse hakeutuu Suomeen niin lain mukaan hän tänne saa tulla. Toki silloinkin tietäen, että edessä on varmasti oikeusprosessi terroristijärjestöön kuulumisesta tai terroristisen toiminnan tukemisesta ja auttamisesta. Mutta Ohisalon ja vihreiden sekä vasemmiston tarkoitus lieneekin pehmentää tilannetta Suomessa antamalla sellainen kuva julkisuuteen, että aikuisten hakeminen entisen ISIS-kalifaatin alueelta olisi lainvelvoittama velvollisuus. Näin ei tietenkään ole.

Jos nämä ISIS-naiset Suomeen palaavat on turvallisuusuhka ilmainen!

Supon erikoistutkija Pekka Hiltunen totesikin, että ”Mikäli he (ISIS naiset) eivät ole ideologiasta luopuneita, vaan haluavat sitä edelleen edistää, niin silloin on todennäköistä, että he pyrkivät sitä ideologian mukaista toimintaa Suomessa jatkamaan”. Hän jatkoi, että ”Ikävä kyllä se huoli on suuri ja varsin todellinen. Ongelmahan on siinä, että Suomeen paluu ei välttämättä tarkoita radikaali-ideologiasta irtautumista. On mahdollista, että sieltä tulee henkilöitä, jotka haluavat edelleen jatkaa omaa radikaalitoimintaansa.” ”Se henkilötason uhka saattaa liikkua aina sieltä isku-uhasta aina tukitoimintaan tai mentorointitoimintaan, joten puhutaan oikeammin riskiskaalasta, joka tähän ilmiöön kokonaisuudessaan liittyy. Ja se on ikävä kyllä varsin huomattava.”

Jo keväällä myös Sisäministeriö kertoi, että ”Naisilla ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ole aikaisempaa rikostaustaa. Suomesta lähteneet naiset ovat olleet mukana muun muassa naisille suunnatun propagandan tuottamisessa Daeshin virallisiin Dabiq ja Rumiyah -lehtiin, sisäministeriön maanantaina julkaisema katsaus.” Ja yksi naisista on esittänyt sosiaalisessa mediassa myös uhkauksia Suomen shiiaväestöä kohtaan ja poseerannut aseen kanssa.

Suojelupoliisin mukaan myös Isis-taistelijoiden lapset ovat mahdollinen turvallisuusuhka Suomelle. Heidän kohdallaankin pitää olla tarkkana. Ja lainsäädöntömme ei edes mahdollista lasten palauttamista Suomeen vastoin heidän vanhempien tahtoa. Jos vanhemmat eivät hyväksy lasten erottamista heistä ja tuontia Suomeen niin maallamme ei ole mahdollisuuksia eikä oikeuttakaan auttaa edes lapsia. Huostaanotto- yms. lainsäädäntömme ei ulotu Suomen rajojen ulkopuolelle.

Jos taasen joku perhe palaa Suomeen omatoimisesti. Siihen heillä on Suomen kansalaisina oikeus niin rikostutkinta tulee aloittaa kaikkia heitä kohtaan jotka ovat rikosoikeudellisesti vastuullisessa iässä. Myös lasten huostaanotto paluun jälkeen on varmasti todennäköistä. Voi hyvin todeta, että lasten vieminen sota-alueelle ja tällaisen terroristijärjestön vaikutuspiiriin täyttänee huostaanoton edellytykset.

Turvallisuusuhka Suomessa on siis ilmeinen jos aikuiset pääsevät palaamaan Suomeen ja jos jopa maamme Rinteen hallitus heitä ryhtyy aktiivisesti Suomeen tuomaan. Ja näin uskon, että Rinteen hallitus tekee ja tekee sen heti kun eduskunta on jäänyt kesätauolle. Nyt vain heidän pitää saada media ja median kautta kansa nielemään se, että tämän ISIS-naisten Suomeen tuonnin syynä olisi laki. Mutta fakta on se, että mikään laki ei velvoita tai edellytä Suomea hakemaan tai edes auttamaan näitä ISIS-naisia ja ISIS-miehiä – aikuisia – palaamaan Suomeen. Jos ja kun Antti Rinteen vasemmistohallitus päätökseen kotiinhakemisesta yksityiskoneella kuitenkin nyt kesällä tekee niin se päätös syntyy vain ja ainoastaan Keskustan hyväksymänä.

Eduskunnassa tänään keskustelua mm. taloudesta ja myös eläkelupauksista. Näyttää siltä, että vasta juuri työnsä aloittaneeseen hallitukseen on enää vaikea uskoa. Tänään myös kevään viimeinen ja toisaalta tämän hallituksen ensimmäinen kyselytunti. Uskoisin, että terroristi-naiset puhuttavat sielläkin.

Kommentit