Suomeen Kriha-Veteraaniohjelma.

Blogi, tiistaina 26.03.2013

Eduskunnassa saimme puolustusvaliokunnan kanssa valmiiksi oman lausuntomme Ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon. 

Puolustusvaliokunnan lausunto 4/2013 vp

Itse olin tyytyväinen, että sain lausuntoon kirjattua myös oman Kriisinhallintaveteraani-ohjelman tekemisen maahamme. Turpo-selonteossa kuitenkin aiempaa merkittävämmässä roolissa on kansainvälinen kriisinhallinta ja tehtävät ovat koko ajan vaativampia niin on perusteltua, että selvitämme ja yhdessä sovimme myös vastuut huolella ennen kuin tehtäviin ryhdytään. Itse olen sitä mieltä, että jos meillä on varaa ja halua lähettää naisia ja miehiä kv-tehtäviin niin meillä on myös varaa kantaa heistä ja heidän läheisistään vastuukin myös pahimman sattuessa.

Itse toivon, että tämä tiukka ja konkreettinen kannanotto otetaan huomioon myös ulkoasiainvaliokunnan mietinnössä ja lopulta sitten eduskunnan suuressakin salissa. On tärkeää, että nämä maatamme näissä tehtävissä edustavat naiset ja miehet tietävät, että heistä pidetään huolta kaikissa tilanteissa. On tarpeen taata niin fyysinen kuin psyykkinenkin tuki tehtävien aikana ja jälkeenkin. Ja myös turvata näiden henkilöiden perheiden tuki tehtävien aikana ja myös jälkeenkin.

Nyt pitää huolehtia siitä, että jo sattuneiden vahinkojen jälkihoito hoidetaan kunnolla. Raha pitää löytyä apuun ja hoitoon viime kädessä ns. pitkältä momentilta. Nämä asiat pitää nyt hoitaa kuntoon. Ja tämän kanssa taata Kriha-veteraaniohjelma tekemällä, että enää ei tällaista tilanteita pääse syntymään, että loukkaantuneet joutuvat taistelemaan vielä vuosikausia avusta ja hoidosta. Tämä on ollut häpeäksi koko maallemme ja nyt se on hoidettava kuntoon.

Lupaan pitää Kriha-veteraaniohjelmaa esillä myös ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa kun aikanaan siellä päätämme Turpo-selonteon käsittelyn.

Maaliskuukin menee jo kovaa vauhtia loppua kohden. Ja ei se kevät sieltä vieläkään oikein näytä tulevan. Eilinen päivä tiukasti seutukunnan ja kotikunnan asioiden parissa ja nyt jatketaan kotona hieman tulevien asioiden valmistelua. Iltapäivällä Riihimäelle.

….

 

Tässä vielä videona tuo viimeviikkoinen ryhmäpuheeni välikysymyskeskustelussa:

 

Antoisa päivä tänään. 

Kävin päivällä tapani mukaan jälleen ”omalla vanhalla koululla” eli Lopen Kirkonkylän koululla päivävisiitillä. Aikanaan samassa koulussa ala-asteeni kävin tosin silloin Vanhassa Puukoulussa ja sitten myöhemmin tein opettajaurani samassa koulussa tosin silloin jo tässä uudessa hienossa koulurakennuksessa. Mutta minulle tämä on se minun kouluni ja sinne aina mukava mennä ja vielä paljon rakkaita ystäviä koulussa töissä ja vaikka olen jo yhden sarjallisen ajan koulusta pois opettajan ollut niin aina myös oppilaat ottavat minut vastaan hyvin. Lämmittää entisen open sydäntä.

Tänään seurasin alakoulussa kun lapset opiskelevat ”erilaisuutta”. Muistan kun aikanaan maikkana opetin, että ”jokainen meistä on erilainen, mutta kuitenkin samanarvoinen”. Anne-opettaja piti kolmas luokkalaisille erinomaisen ja keskustelevan tunnin ja olen varma, että moni jäi näitä juttuja tunnin jälkeen pohtimaan. Ja olisihan meillä aikuisillakin näissä joka päivä paljon opittavaa.

Koululla vielä siis täysi kuhina päällä ja kevättä siellä jo moni odotti. Ja tuleehan se sieltä.

Päivällä myös hieman neuvotteluja alueemme sote-asioista ja askelkuvioista niiden ympärillä. Uskon edelleen, että hyvä tästä tulee ja toivottavasti sellainen, että pystymme turvaamaan hyvät ja laadukkaat sote-palvelut koko Hämeen alueella asuinpaikastamme riippumatta. Tästä tulokulmasta tämän kaiken pitää lähteä. Tehdään siis kaikki palvelukulma edellä. 

Illalla ehdin vielä Ratsutallillekin. Mukava ilta upean hevosen ja ystävien kanssa. Sellaisia arjen parhaita hetkiä. Nyt suihkuun ja huomenna jatkamme. 

 

Kommentit