Suomalaisten mielestä Alexander Stubb on pätevin seuraavaksi presidentiksemme

Blogi, lauantaina 06.01.2024

Taloustutkimuksen tuorein selvitys 5.1.2024 kertoo, että suomalaiset pitävät Alexander Stubbia pätevimpänä presidentti Sauli Niinistön seuraajaksi. Lähes jo kolmas suomalainen katsoo Stubbin olevan ehdokkaista presidentintehtävään pätevin.

Kakkoseksi tulee Vihreiden Pekka Haavisto, jota tehtävään pätevimpänä pitää yksi neljästä suomalaisesta ja vain reilu kymmenosa nostaa pätevimmäksi Jussi Halla-ahon (ps.) tai Olli Rehnin.

Muut ehdokkaat keräävät vain yksittäisiä mainintoja yli tuhannen vastaajan otannassa. SDP:n Jutta Urpilaista pitää pätevimpänä neljä prosenttia suomalaisista, Li Anderssonia ja Mika Aaltolaa molempia kolme, Sari Essayahia yksi ja Harry Harkimoa yksi prosentti vastaajista. Joka kymmenes ei osannut nimetä pätevintä ja kaksi prosenttia vastasi, että kukaan ei ole ehdokkaista pätevin tehtävään. Sinänsä hauska vastaus, sillä ainahan joku on tehtävään hakevista pätevin. Jos olisi halunnut niin toki olisi voinut vastata, että ehdokkaista kukaan ei ole pätevä presidentin tehtävään. No joo…

Nyt siis kärki Alexander Stubb 32%, Pekka Haavisto 27%, Jussi Halla-aho 14%, Olli Rehn 14%, Jutta Urpilainen 5% ja Li Andersson 3%. Suosituimpana ehdokkaana gallupeissa nyt jo pidempään ollut Alexander Stubb siis nappaa nyt myös pätevimmän ehdokkaan tittelin. Vastaavassa syyskuun Verkkouutisten pätevyysgallupissa kärjessä oli Pekka Haavisto 28% ja takanaan sitten Alexander Stubb 21%.

Taloustutkimus teki tutkimuksen Verkkouutisten tilauksesta 27.12.2023-4.1.2024 osana Telebus-tiedonkeruulla. Kyselyyn vastasi 1 009 suomalaista.

Loppiaisen ilta.

Palaan huomenna näihin meidän Lopen Loppiaisen Tuliin, mutta jo nyt täytyy todeta, että taas me yhdessä yllätimme itsemmekin. Tästä tapahtumasta on syntynyt muutamassa vuodessa Lopen suurin ja alueellisestikin kattavin juttu ja tänään tulia oli ympäri kauniin pitäjämme enemmän kuin koskaan. Ja mikä hienointa nyt mukana oli paljon myös yrityksiä ja myös esimerkiksi Pommerin hoivakoti ja monet muutkin. Tästä on tullut talven ykkösjuttu ja tätä ihmiset ajelevat ihastelemaan kauempaakin.

Meidän perinteinen Lopen Uupuneiden Loppiaisen jänisjahti tänään peruuntui pakkasen takia. Suomenajokoiralle liian rapsakka keli ja kyllähän yli -20 asteen pakkanen on jahtimiehillekin aikalailla

liikaa. Nyt siis jänisjahti jäi väliin, mutta kalenteri täytettiin sitten tulien lisäksi LFT:n salibandyturnauksella Lastikassa. P16-joukkueet pelasivat kauden avausturnauksen ja oli mukava saada vähän talkoilla jälleen yhdessä muiden vanhempien kanssa säbän parissa. Kiitos ennen muuta pelaajille, mutta kiitos myös kaikille talkoolaisille ja myös totta kai kannustavalle yleisölle.

Nyt varpaat vähän kohmeiset. Menen niitä sulattelemaan.

Loppilaista loppiaista kaikille!

Kommentit