Suomalaista parasta osaamista.

Blogi, torstaina 08.05.2014

Suomalaista parasta osaamista.

Järjestän Kartanoputiikki Punaisen tuvan kauppiaan Virpi Kassarin kanssa toukokuun lopulla 24.5. Muotia ja Kevättä -tapahtuman. Tapahtuma järjestetään nyt jo neljännen kerran ja auringon meitä helliessä on jälleen lupa odottaa jopa ennätysyleisöäkin paikalle. Viime vuonna tapahtumamme nimittäin keräsi jo kahteen muotinäytökseen ja muutenkin päivän mittaan kuutisensataa vierasta.

Tänä vuonna Muotia ja Kevättä -tapahtumamme kasvaa ohjelmankin puolesta entisestään. Muotikonsultti Leena Sarven johdolla teemme jälleen kaksi muotinäytöstä Kartanoputiikin kevään ja kesän uutuuksista. Mutta mukaan saamme jälleen myös ystävämme muotisuunnittelija Jukka Rintalan ja uutena mahtavan nuoren suunnittelijan Aurora Raiskisen. Aurora on tullut tutuksi Revelations -tuotemerkkinsä kanssa mm. kirjailija Sofi Oksisen hovipukijana. Rintalan ja Raiskisen uniikkeja luomuksia siis tarjolla päivän kummassakin näytöksessä.

Muotinäytöksiämme tähdittää tällä kertaa peräti kolme Miss Suomea. Heidi Sohlbergin (os. Willmanin) rinnalla kartanon puutarhan catwalkille astelevat myös Essi Pöysti ja Wiivi Pumpanen. Mukana nähdään myös Miss Helsinki Kelly Kalonjy, Miss Globe Kati Kokkonen Hämeenlinnasta ja upeat Patisse A Lody ja Yacine Samb. Mukana myös paljon tuttuja Lopelta, Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta malleinamme. Niin ja yksi pitää vielä ehdottomasti nimeltäkin mainita eli Suomen Paras Leipomo -ohjelman ihastuttava juontaja Jenni Höijer.

Mennään Naimisiin -osio tähdittää sitten päivän toista muotinäytöstä. Eli aivan samanlaisia eivät päivän näytökset ole ja myös malleina nähdään kummassakin hieman erikin malleja. Kannattaa siis viihtyä vaikka koko päivä. Ja viihtymisen takaamiseksi on paikalla myös Marskin Majan Majan Herrojen Kafeteria-teltta ja myös Mikkolan Suoramyynnin Maalaistori. Miehillekin olemme nähtävää mukaan keränneet. Lopen Wanhat Automobiilit valtaavat myös Leppöniemen kartanon pihamaat. Ja lapsille on luvassa hevosvaljakot.

Kannattaa siis todellakin laittaa päivä nyt kalenteriin ylös. Luvassa siis jälleen ainutlaatuinen tapahtuma parhaan suomalaisen osaamisen siivittämänä. Paikka siis Lopella Kartanoputiikki Punainen tupa ja osoite on Leppäniementie 103.

Muotia ja Kevättä tulee jälleen!

….

Kello 22.15 ja hetki sitten vasta kotiin. Illalla vielä hieman Ben Zyskowiczin kanssa Eurovaalikiertueella. Mukava tilaisuus Helsingin Kokoomusnaisilla ja pari muutakin tuli kierrettyä. Ja hieman myös askelmerkkejä tulevaa puoluekokoustakin silmällä pitäen.

Illalla vielä pitkän eduskuntapäivän päätteeksi puolustin täysistunnossa Suvivirttä ja muita suomalaisia perinteitä eduskunnan istunnossa. Ei suvaitsevaisuutta ole se, että luopuisimme kaikista perinteistä. Päinvastoin. Aiheesta olen täällä ennenkin kirjoittanut eli tällä kertaa ei tämän laajemmin. Tärkeintä nyt se, että voitimme tämän taistelun ja Suvivirsi ja muut perinteet saavat jatkua kouluissamme ja päiväkodeissamme jatkossakin.

Tänään lausuntokierrokselle lähti myös SDP:n pitkäaikainen tavoite pidentää oppivelvollisuutta vuodella. Esitys on sinänsä varmasti ihan hieno. Mutta riittääkö todellakaan 15 miljoonaa siihen, että jatkossa Lukion ja ammattikoulun ensimmäinen vuosi on oppimateriaalien, koulukuljetusten ja asumisenkin osalta maksutonta? Epäilen. Sinänsä siis hieno tavoite, mutta mistä rahat? Ja toisaalta kysyä pitää sitäkin ratkaiseeko tämä sen noin 5000 syrjäytymisvaarassa olevan nuoren tilannetta? Auttaako pakko heihin vai olisiko muut toimet tehokkaampia? Itse uskon, että panostamalla kunnolla ihan perusopetukseen, opinto-ohjaukseen ja lisäämällä ammatillisenkoulutuksen aloituspaikkoja vastataan paljon tätä pakkoa paremmin itse ongelmaan. Ja toisaalta jollekin nuorelle voi vaikkapa aupair-vuosi peruskoulun jälkeenkin tehdä ihan hyvää ennen lukiota tai amistoa. Miksi sekin pitäisi nyt kieltää.

Itse uskon, että asia kaatuu lopulta rahaan. Puhutaan kuitenkin todellisuudessa sadoistamiljoonista euroista. Sellaisia ei nyt ole ja siksi tuo 15 miljoonaa kannattaa käyttää heihin jotka sitä eniten tarvitsevat. Katsotaan sitten ilmaisia tai maksuttomia palveluita lisää kun maamme velkaantuminen on taitettu ja kunnillakin menee nykyistä paremmin. Nyt iso pelko, että läpirunnottaessa tämän lisävuoden lasku ja koulukuljetukset ja asumiskustannukset kaatuisivat lopulta kuntien maksettavaksi. Eikä sielläkään sitä rahaa ole.

Itse kannustankin nyt opetusministeri Krista Kiurua laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja turvaamaan hyvän perusopetuksen jatkossakin ja kehittämään peruskoulua. Uudistamaan myös kunnolla lukiomme ja varmistamaan sen että ammattikouluissa on jokaiselle nuorelle opiskelupaikka. Ja hoidettavana on myös 40 vuotta vanhan päivähoitolain päivittäminen varhaiskasvatuslaiksi ja paljon muutakin. Työtä siis opetusministerillämme riittää. Ja me odotamme nyt toimia.

Päivällä minulla kävi ystäväni Erika Kovasen koulusta Helsingistä myös saksalaisia vaihto-oppilaita vieraana ja valiokunnissakin täysi tohina. Hieman erikoinenkin tilanne päivään mahtui kun hiljaisella ja rauhallisella kyselytunnilla Ben Zyskowicz sai yllättäen puheenvuoron. Mies jäi neljäänkymmeneen vuoteen ehkä ensimmäistä kertaa sanattomaksi ja jäätyi täysin. Illalla nauroimmekin Benin kanssa miten niin pääsi tapahtumaan. Häntä itseäkin nauratti. Hauskoja muistoja joskus tällaisetkin.

Huomenna sitten Eurooppa-päivää ja Timon nimipäivää 🙂 Tapahtumia ja tilaisuuksia siis riittää. Aamusta heti Helsingin Kokoomuksen Eurovaalikontille kampanjoimaan.Kommentit