Politiikan jännittävä päivä.

Blogi, perjantaina 09.05.2014

Mielenkiintoinen politiikan päivä takana. Eikä varmasti päiväkirjaa voi tänään kirjoittaa kommentoimatta SDP:n puheenjohtajavalintaan. Antti Rinne teki historiaa syrjäyttämällä istuvan puheenjohtajan SDP:n johdosta ensimmäistä kertaa puolueen historiassa. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen väistymään lopulta 8 äänestäjän voimalla. Ero ei aivan historian pienin, mutta toki äärimmäisen tiukka. Tanner voitti 1957 Fagerholmin historian tiukimmassa taistossa. Äänet silloin 95-94 Tannerille. Nyt Rinne sai 257 ääntä ja Urpilainen 243. Erotus oli siis vain 14 ääntä. Eli jos kahdeksan puoluekokousedustajaa olisi äänestänyt toisin olisi lopputuloskin ollut toinen. Mutta näin se demokratia toimii.

Onnea siis vielä Antti Rinteelle. Ja kiitokset hyvästä yhteistyöstä Jutta Urpilaiselle. Häneen sain aikanaan tutustua sivistysvaliokunnassa missä kumpikin istuimme 2007 alkaen. Ja nyt ministerivuosien ja lyhyeksi jääneen puheenjohtajauran jälkeen Jutta kertoi palaavansa rivikansanedustajaksi. Vai tuleeko Rinteen johdolla kiertoa missä Urpilainen voisi nousta esimerkiksi eduskunnan puhemieheksi? Tällaistakin tänään kuiskittiin.

Kesäkuussa käymme lyhyet ns. minihallitusneuvottelut kun pääministerikin vaihtuu. Ja tämän tiedonvalossa myös samalla Urpilainen jää pois hallituksesta. Ja Rinne nousee ministeriksi. Mutta uskoisin, että muutakin siis tapahtuu. Katsotaan.

Eurooppapäivää – Timon Nimipäivää.

Tänään saimme SDP:n puheenjohtajaäänestyksen tuloksen Eurooppapäivän tapahtumaan Narinkkatorille. Ja täytyy myöntää, että iso yllätys lopputulos lopulta monelle oli vaikka mediassa vaihtoa jo markkinoitiin pitkään. Mutta hetken keskustelujen ja kommentointien jälkeen keskustelut palasivat taas Eurooppapäivään ja Eurovaaleihin.

Tänään olimme jakamassa mainoksia mm. Eija-Riitta Korholan, Alexander Stubbin, Petri Sarvamaan ja Sirpa Pietikäisen Eurovaalitiimien kanssa ja väkeä oli todella paljon liikkeellä. Koko päivän mielenkiintoista ohjelmaa niin Narinkkatorilla, BioRexissä kuin muuallakin kaupungilla ja Suomen lippujen rinnalla liehui ja heilui EU:n sinisiä lippuja. 

Helsingistä sitten jatkoi Eduskunnan kautta päivää kohti Hämettä. Riihimäellä kahteenkin eri otteeseen ja vaali sielläkin esillä. Tunnelmat siis alkavat nousta. Mielenkiintoinen politiikan kevät siis saa vain lisävauhtia. Ja itsekin otan tähän osaa. Paljastan oman ehdokkaani puolueemme puheenjohtajaksi pian ja katsotaan mitä sitten. Hieman joudun vielä pitämään teitä salassa.

Mutta nyt kello jo 21.51 ja aika mennä katsomaan mitä Maikkarilla on kerrottavana tästä päivästä. Kympin Uutiset ja nukkumaan. Niin ja kiitos vielä kymmenistä nimpparionnitteluista. Lämmittivät mieltä.

Kommentit