Ilvesjuoksu pelastaa uhanlaista polkua. Sinun jälkiäsi tarvitaan.

Blogi, lauantaina 10.05.2014

Sain keväällä yhteydenoton entiseltä ala-asteaikaiselta kaveriltani. Hän kertoi ajatuksesta pelastaa Riihimäen ja Lopen luonnossa kulkeva Ilves-vaellusreitistö. Vanha metsäpolkuja ja osittain teitä kulkeva vaellusreitti oli hukkunut monin paikoin metsään vähäisen käytön myötä. Meillä Lopellakin Poronpolku, Luutaharjun Samo ja muut olivat keränneet suuremman suosion ja pitkä Ilvesreitti yhdysreittinäkin oli jäänyt vähälle käytölle.

Juha Viitalan yhteydenotto herätti minutkin. Ja on myönnettävä, että itsellenikin Ilvesreitti on jäänyt kaikista vieraimmaksi oman kotikunnan upeista luontoreiteistä ja -poluista. Koko Ilvesreitti on nyt siis vaarassa kadota. Osa sen poluista ei erotu enää kunnolla metsistä ja kun huonosti erottuvien polkujen käyttö vähenee ja niiden katoaminen vain nopeutuu entisestään.

Mira Sydänmaan ideasta oli syntynyt ajatus ”raivata” reitti takaisin käyttöön juoksemalla. Polkujuoksu on Keski-Euroopassa saavuttanut kovan suosion ja ei ihme kuntoilulajina mutta myös kilpaurheilun harjoittelumuotona se on erittäinkin kova ja vaativa. Nyt Ilvesreitti halutaan pelastaa Trail Runningin avulla ja Ilvesjuoksu on väen liikkeelle saava tapahtuma.

Viikon päästä lauantaina 17.5.2014 juostaankin sitten ensimmäinen Ilvesjuoksu-polkujuoksutapahtuma Riihimäen ja Lopen kauniilla poluilla. Ilvesreitin upeutta ja laajuutta kuvaa parhaiten se, että tapahtumassa on tarjolla jopa maraton-reitti, mutta myös mahdollisuus puolimarotiin sekä kaveriporukalla pariviestiin tai neljän hengen joukkueviestiin missä reitti 9-12 km.

Lupauduin ensimmäisen Ilvesjuoksun suojelijaksi. En ehkä intohimoisena tai juoksijana lainkaan vaan rakkaudesta luontoon, luontopolkuihin ja kauniiseen kotiseutuumme. Luonnostaan Loppemme tunnetaan. Ilvesreittimme on perinteinen osa Etelä-Suomen retkeily- ja ulkoilumahdollisuuksia. Sen vaihtelevat polut tarjoavat itseasiassa retkeilijöille pääsyn Hämeen järviylängön kauniisiin metsiin, harjuille, soille ja järville.

Talkooväki ja tapahtuman järjestävä Relaa.comin väki on jo nyt tehnyt ennen Ilvesjuoksua reitillä töitä. Polkuja on raivattu ja merkitty juoksutapahtumaa varten, mutta itse polku-uran teko on siis nyt ”ulkoistettu” juoksijoille. Tapahtumakeskuksena, lähtöpaikkana ja maratonin sekä viestin maalina toimii Riihimäen Riutta. Riutassa on Ilvesjuoksun yhteydessä myös oheisohjelmaa, juotavaa ja syötävää.

Heitänkin haasteen Ilvesjuoksun suojelija: Lähde mukaan pelastamaan juoksemalla upea Ilvesreitti. Sinun jälkiäsi tarvitaan!

Lisää tapahtumasta netissä: I Ilvesjuoksu lauantaina 17.5.2014.

Kello 22.42 ja tässä jo toisen kerran tänään tv:n ääressä. Ensin MM-jääkiekon avaus Latviaa vastaan. Kehno avaus toivottavasti lupaa hyvää finaalia. Ja onhan tässä sporttia muutenkin jo seurattu niin F1:ssä kuin Jari-Matti Latvalan upeaa menoa MM-rallinkin puolella. Aika hyvä urheiluviikonloppu siis menossa. Mutta nyt sitten Euroviisuja ja kotisohvaa. Meneehän se äitienpäivän aaton ilta näinkin.

Päivällä tänään ohjelmassa mm. Riihimäen Äitienpäivän Aaton tapahtuma Graniitilla. Sää meitä suosi ja väkeä aika paljon liikkeellä. Ja vielä enemmän nähtävää ja hauskaa ohjelmaakin. Aika meni siinä kuin siivillä ja paljon tuttajakin tuli tavattua. Ja muutama aika hauskakin kohtaaminen. Mm. yksi nuori oli esittelemässä erästä yritystä ja pysäytti minut. Täyttelin mainoslappua kun hän totesi, että ”seurasin sua 2007 kun oli pieni ja mun äiti äänesti sua”. Kysyin, että eikö enää 2011? Ja kyllä kuulemma. Katsotaan saanko nuoren miehen äänen nyt sitten myös 2015 ja äitinkin totta kai. Toivottavasti on ollut edustajaansa tyytyväinen.

Riihimäellä sitten päivä jatkui ja illalla vielä lyhyesti mökilläkin. Laituri vaati hieman remonttia ja nyt sekin jo melkein kunnossa. Huomenna sitten pyhitetään sunnuntai kampanjoinniltakin Äidille – omalle ja lapsieni. Nautitaan siis yhteisestä ajasta ja hyvästä ruuasta. Tehkää tekin niin.

 

Kommentit