Suomalaisilta vahva luottamus maamme hallitukseen.

Blogi, maanantaina 16.04.2012

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että me suomalaiset luotamme maamme ja koko euroalueen talousasioissa eniten omaan maamme hallitukseen. Ja kun samaa kysyttiin puolueista niin eniten suomalaiset luottavat vaativissa talousasioissa kokoomukseen. 

Maamme hallituksen linja saa myös senkin kautta vahvan tuen, että toiseksi eniten vaikeissa talousasioissa luotetaan juuri SDP:hen. Eli jos maassamme joudutaan tekemään suuria talouslinjauksia tai vaikeita sopeuttamistoimia niin luottokaksikko tähän tehtävään on kokoomus ja SDP. Ja näin on hyvä. Vaikeita ratkaisuja joilla tähdätään siis vain ja ainoastaan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseen ei voi tehdä vain yhden puolueen pillin mukaan. Nyt tarvitaan laaja-alaista vastuunkantoa ja osaamista ja myös uskallusta tehdä vaikeitakin ratkaisuja. Mutta erittäin myönteistä on se, että kansa luottaa tärkeimpien päättäjien osaamiseen ja kykyyn.

Ja tämä hallitus ei olekaan mikään yhden puolueen tai yhden eturyhmän edunajaja. Vaan nimenomaan koko maan ja meidän kaikkien suomalaisten hallitus ja sellaista nyt vaikeina aikoina tarvitaan.

….

Hieman tässä aamulla vielä mietin eilistäkin. Väistämättä olo on loppilaisuudesta ja loppilaisista ylpeä. Ensin eilen aamulla sain kuunnella Hämeen Kuorokatselmuksessa loppilaisia lapsia ja nuoria ja sen jälkeen Timotei-kuoroa ja Mieslaulajia. Ja illalla sitten sporttia harrastavat C1-poikamme pelasivat Suomen huipulla SM-kullasta Tampereella. Siis tällaisesta pienestä kunnasta tulee aivan maamme huipulla laulavat timoteiläiset ja aivan maamme huipulla salibandya pelaavat 96-syntyneet salibandyn pelaajat. Ja paljon muutakin hienoa ja ehkä maamme huipullakin olevaan, mutta samaan päivään kun nuo kaksi osuivat niin jotenkin sitä taas tuli pohtineeksi sitä miten hienosta paikasta on itsekin saanut ponnistaa maailmalle.

….

Tänään suuntaan aamusta Helsinkiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsunut meidät ulkoasiainvaliokunnan väen Mäntyniemeen työlounaalle. Päivä siis mennee siellä.

Illalla sitten kunnan asioita ainakin kolmen kokouksen verran. Ensin konsernineuvottelu Lopen Vuokrataloyhtiön kanssa ja sitten Lopen kunnan muita asioita mm. kunnanhallituksessa. Tänään lista ei kh:ssa kovinkaan pitkä, mutta mielenkiintoisia asioita sen sijaan. Listan löydätte Lopen sivuilta www.loppi.fi. Mielelläni siitä nouseviin kysymyksiin vastaan. 

Mutta nyt aamupalalle ja sitten töitä kotona ja lounaalle Mäntyniemeen.

Kello 21.48 ja kotona jälleen. Tänään aamusta siis Helsinkiin ja erittäin mielenkiintoinen tapaaminen uuden Tasavallan Presidentin kanssa. Meillä on ollut tapana tavata presidenttiä muutaman kerran vuodessa ulkoasiainvaliokunnan kanssa ja tänään ensimmäinen tapaaminen uuden presidentin kanssa. Lounastapaamisessa läpi ajankohtaisia asioita ulkopolitiikasta laajasti ja myös tulevista asioista. Ja isona keskusteluna myös tulevat tapaamisemme ja ennen muuta se miten ulkoasiainvaliokunnan ja Tasavallan presidentin yhteydenpito jatkossa järjestetään. Tarkoitus jatkossa myös lisätä näitä tapaamisia uuden perustuslain hengessä ja itse pidin tätä linjausta erittäin hyvänä. Ja hyvänä myös sitä, että tapaamisia pidetään niin etu- kuin jälkikäteenkin ja niin presidentin kuin meidänkin esityksestä.

Helsingistä sitten eduskunnan kautta Riihimäelle ja sieltä Lopelle. Kunnanhallituksessa asiat läpi ja isona aiheena terveyskeskuskuntayhtymämme taloustilanne ja laskutuksen tulevaisuus. Sitten ennen kunnanhallitusta vedin vielä konsernin tavoiteneuvottelun Vuokrataloyhtiömme kanssa ja sen lisäksi vielä kunnan puheenjohtajisto. Isoja asioita jälleen menossa eteenpäin. Hyvä fiilis pitkästä päivästä.

Mutta nyt kello jo kovin paljon. Jos Kymmenen Uutiset ja sitten nukkumaan. Huomenna jatketaan.

 

 

 

 

Kommentit