Suomalainen LUOMUkinkku. Karkkilan Kiven Tilateurastamolta.

Blogi, sunnuntaina 22.12.2013

Viime jouluna ensimmäisen kerran oli luomukinkku. Monta vuotta jo sitä ennen totta kai suomalainen. Mutta viime vuonna ensikertaa suomalainen luomukinkku. Sellaista kun kerran sai niin sellainen sen pitää aina olla. Niinpä tällekin joululle ostimme samalaisen. Tällä kertaa Karkkilan Kiven Tilateurastamon luomukinkun.

Omassa kodissa kinkku jo paistetaan etukäteen. Jouluaatto ja joulu kun menee Mummolassa niin kodin kinkku täytyy jo paistaa ennen ja herkutella hieman niin kuin varkain. Sipaisu Riihimäen Leijonien Joulusinappia päälle ja ruisleipää alle niin eihän sen parempaa olekaan. Ja se ensimmäinen pala kuumana totta kai.

Hienoa, että luomukinkkuja saa joka joulu entistä paremmin. Ja hienoa myös se, että kotimainen hyvä ja maukas kinkku on jälleen vallan sijansa halvoilta Euroopan tuontikinkuilta.

Tänään oma kinkku odottanut parvekkeella. Aloitimme joulun myös muutenkin hieman varkain. Tänään sukuloimassa Riihimäen Mummilassa. Joulupukki oli siellä jo vieraillutkin. Ja hyvää oli ruoka ja oli ihana nähdä toisen puolen sukulaisia ja Espanjan ”tätiäkin” 🙂 Täytyypä joskus kertoa teille tuon Olivian upeasta kirjasta. Aivan ainutlaatuinen juttu se, että tuotto hyväntekeväisyyteen. Palaan siihen vaikka heti alkuvuodesta.

Huomenna vielä arki ja sitten se oikea joulu. Jos vaikka muutaman vapaapäivän siinä malttaisi pitää.

Kommentit