Sunnuntai, 31.10.2010

Blogi, sunnuntaina 31.10.2010

Kertakaikkisen upea juhlaviikonloppu takana. Puolueemme ensimmäinen ja näin myös vanhin piirijärjestö Hämeen Kokoomuksemme juhli 90. toimintavuottaan eilen hienolla juhlalla Vanajanlinnassa. Sitä ennen pidimme koko päivän perinteeksi pikkuhiljaa muodostuvaa syysseminaariamme samassa paikassa ja katse siinä jo hyvässä etukenossa kohti kevään eduskuntavaaleja. Työtä tässä on valtavasti edessä ja mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeinenkin ääni on laskettu. Olen varma, että viimeisen puolen vuoden aikana gallupit tulevat vielä muuttumaan moneen kertaan ja mahdollisesti ja todennäköisesti järjestyskin tulee vielä muuttelemaan tässä matkan varrella. Mutta omalla työllä ja keskittymällä olennaiseen rehellisesti tulemme varmasti pärjäämään. Ja tällä asenteella haluammekin olla mukana.

Syysseminaarissamme puhujina oli tällä kertaa mm. puoluetoimistostamme Hanna Laine ja Minttu Vilander ja kyllä rekrytoinnit ovat onnistuneet. Aivan mahtavat osaajat ja selkeät esiintyjät ja mikä parasta tuollaisten tekijöiden käsissä kun puolueemma ja tulevat kampanjamme ovat niin on helppo olla – olla nimenomaan mukana.

 Seminaarin jälkeen sitten piirihallituksemme syyskokousta valmisteleva kokous ja ilta juhlassa. Puolueemme varapuheenjohtaja Henna Virkkunen piti puhuttelevan juhlapuheen. Avaussanojeni tapaan Hennakin korosti vahvasti puolueemme arvoja ja arvoihimme nojaavaa politiikkaa eturyhmäpolitikoinnin sijaan. Arvojemme takia meihin on luotettu jo 90 vuoden ajan ja niin luotetaan tulevaisuudessakin. Ja näitä arvojamme arvostetaan ja niille on tilausta.

Puheessaan opetusministerimme kävi läpi myös vahvaa panostusta osaamiseen ja sivistykseen tällä hallituskaudella. Paikalla juhlassamme ollut ministeri Iiro Viinanen saikin kiitosta, että myös hänen aikanaan 90-luvun lamassa kun kaikesta muusta jouduttiin säästämään ja karsimaan niin osaamiseen – korkeaan osaamiseen – panostettiin. Niin on tehty nytkin. Panostettu peruskouluun, toiseen asteeseen ja tehty historiallinen yliopistouudistus ja lisätty vahvasti rahoitusta. Olen samaa mieltä ja uskon vakaasti että tämä panostus ja satsaus kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Juhlamme juontajana toimi oma miehemme Reijo Salminen, joka taidokkaasti johdatteli juhlaamme tarinoin eteenpäin ja mukavia olivat mm. Viinasen ja Ritva Vastamäen ja meppimme Sirpa Pietikäisen muistelot vuosien varrelta. Musiikista vastasi Panssarisoittokunta ja Vanajanlinnan tapaan kaikki oli viimeisen päälle.

Eli vielä kerran kiitokset kaikille onnittelijoille ja mukanaolleille. Tästä on hyvä jatkaa kohti täyttä sataa toiminnanvuotta. Kuvia eilisestä lisäilinkin jo yöllä tuonne lauantain blogiin.

 …

Tänään sunnuntaina vapaapäivä. Illalla vain kahden eri vaaliteamimme kokoukset, mutta muuten aikaa ja olemista. Se tekeekin hyvää lähes ympäripyöreiden päivien ja viikkojen jälkeen. Nautitaan tästä.

….

Kello 21.03 ja juuri Riihimäeltä kotiin. Tänään vapaapäivän päätteeksi Riihimäellä kokoontui kaksi eduskuntavaalikampanjamme teamiä omiin kuukausikokouksiinsa. Itse olin nyt kummassakin teamipalaverissa mukana ja olikin mukava huomata miten pitkällä jo kaikki on. Intoa ja draivia näyttää riittävän ja monenlaista uuttakin on tulossa jo tänä vuonna, tammikuussa ja helmikuussa ja loppukiristä sitten puhumattakaan.

Jos haluat mukaan teameihimme niin laitapa ehdottomasti sähköpostia minulle suoraan timo.heinonen(a)eduskunta.fi. Kaikenlainen apu ja tekeminen on aina tervetullutta tai sitten vain se hiljainen taustatukikin. Taustajavaikuttajaklubikin elää ja voi hyvin. Ja uusi tukiryhmäkin kasvaa huikeaa tahtia. Viime  vaaleissa 501 julkista tukijaa ja nyt mennään kovaa vauhtia. Olen niin iloinen. Jollain tavalla tuntuu, että kaikki nyt mukana ja täysillä. Se kaikista tärkeintä.

….

Huomenna päivällä puolustuministeri Jyri Häkämiehen kanssa Riihimäelle ensin Viestirykmenttiin ja iltapäivällä sitten tutustumaan Sakon tehtaaseen. 

 

Kommentit