Sunnuntai, 30.11.2008

Blogi, sunnuntaina 30.11.2008

Hyvää joulun odotusta Teille kaikille. Tästä se oikeasti alkaa neljän adventtiviikon sarja joka vie meidät itse joulunjuhlaan. Tänään vietetään ensimmäsitä adventtisunnuntaita nöyrtymisen adventtia. Tänään myös kirkoissa lauletaan Hoosiannaa ja järjestetään lukuisia adventtitilaisuuksia ympäri maan. Itsekin tarkoitus osallistua useampaankin.

Hieman myös lunta taivaalta tulee. Harmi että tuo kaunis lumivaippa viikon aikana lähes katosi, mutta vielä ehdimme neljässä viikossa saada valkean joulun jos niin on tarkoitus.

Tänään myös astuu voimaan yksi järjettömyys. Ehdoton talvirenkaiden käyttöpakko. Eli tästä eteenpäin ei säällä tai teiden kuivuudella ole mitään merkitystä. Meillä Suomessa pitää jyrsiä teitä nastoilla oli sitten keli mikä tahansa tai auton käyttö tarve missä päin Suomea tahansa. Onneksi sentään kitkarenkaat kevyempi vaihtoehti pelkällä pääkaupunkiseudun ajamiselle ja hyvä vaihtoehto muuallekin. Mutta olisiko kuitenkin syytä miettiä tuota talvirengasmääräystä uudestaan. Voisiko meilläkin toimia monen muun maan malli – autossa pitää olla sään vaatimat renkaat. Minusta toimisi. Samalla olisi syytä miettiä myös keinoja kitkarenkaiden käytön yleistämiseksi.

Mutta tästä nyt kuitenkin talvisitten ainakin talvirenkaiden mukaan alkaa. Toivotaan, että tänä vuonna tuo säädös pitää paikkansa ja saamme kunnollisen talven. Nyt päivän askareisiin. Ensin kummipojan isää Koukun Kimmoa onnittelemaan vielä eilisestä Vuoden Yrittäjä -palkinnosta ja sitten Joentaan kylään Joulu Rinkulat -tapahtumaan ja illalla sitten Lopen Adventtijuhlaan torille ja kunnantalolle. Siinähän sitä jo paljon onkin.

….

Tänään päivä mennyt vauhdilla. Aamusta ensin vain aikaa. Sain hieman käytyä läpi ties jo monetta kertaa kuntamme ensi vuoden talousarviota. Huomenna iso ja tärkeä kunnanhallituksen kokous ja siellä esillä tuo talousarvio nyt loppuhiontaa varten ja myös aikapaljon muitakin asioita. Erittäin merkittävä ja iso asia on huomenna hyväksyttävänä oleva maanvaihtoasiakirja Läyliäisten keskustasta. Asia on taajaman kehittymisen kannalta äärimmäisen keskeisen ja sen vaikutukset tulemme näkemään jo pian. Asiat julkaisuvalmiita lähiakoina. Mutta tuo kh:n esityslista jälleen kokonaisuudessaan Lopen kunnan nettisivuilla osoitteessa www.loppi.fi ja sieltä Päätökset. Jos kysyttävää tai ajatuksia ilmenee niin toivon, että tavan mukaan otatte yhteyttä. Niin ja tuosta aivan ensimmäisestä eli kyläkoulujen lopettamispykäläst täytyy vielä hieman todeta. Itse en usko, että asia huomenna lähtee etenemään esitetyllä tavalla. Näin uskon ja toivon ja olen ymmärtänyt, että tulemme etenemään varsin yksimielisesti. Mutta huomenna olemme viisaampia.

Tänään sitten päivällä ensin Joentaan kylän Saviheinäpuodin Adventtimyyjäisiin ja tapahtumaan. Hieman kurainen sää kiusasi kaksipäiväisen tapahtuman toista päivää, mutta väkeä kuitenkin jonkin verran liikkeellä. Kiva ja toimiva konsepti ja suosittelen jatkamaan. Joentaan kylällä esimerkillisen aktiivisista väkeä. Siitä on annettava kiitosta koko kunnan puolesta. Tuollainen markkinointi ja työ näkyy ja kuuluu kauaksi. Joentakaa sitten K. Koukku Oy:n Vuoden Yrittäjä -kahville ja sieltä Lopen Yrittäjien yhdessä kunnan ja seurakunnan kanssa järjestämään Antin Adventti -tilaisuuteen Lopen torille. Olin luvannut ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman juontamaan ja olikin säästä huolimatta kiva juttu. Väkeä oli todella paljon liikkeellä ja tunnelma hyvä. Yrittäjät jakoivat glögiä ja herkullista Makulihan Maaherramakkaraa väelle ja Lankisen Seppo soitteli haitarilla joulumusiikkia toiveiden mukaan. Joulukuusia koristeltiin ja nautittiin yhdessäolosta. Hieno lämmin tunnelma koleassa kosteassa säässä. Ja parin tunnin jälkeen Lopen Mieslaulajien johdolla sytettiin kynttilät torin ja Lopen kunnantalon joulukuusiin ja joulunodotus alkoi todenteolla.

Torilta viellä lämpimän suihkun kautta Lopen kunnantalolle hieman keskustelemaan tulevan valtuustokauden asioista. Huomenna jatkamme neuvotteluja keskustan kanssa yhdessä ja toivotaan, että saamme hommat järjestykseen. Nyt kuitenkin vapaailta. Idolsia ja pizzaa. Koti-ilta.

Kommentit