Lauantai, 29.11.2008

Blogi, lauantaina 29.11.2008

Eilinen ilta Hartwall Areenalla Mestarin Paluu illassa oli upea. Kaikesta huolimatta. Amin Asikainen ei pystynyt mitään Khoren Gevorin lähityöskentelylle ja seitsemännessä erässä peli oli pelattu. Amin tippui kanveesiin. Tosin jo aiemmissakin erissä oli vaikeaa vaikkakin oli Aminillakin omat muutamat paikkansa. Tosin tuolla tahdilla jos ottelu olisi edennyt loppuun asti niin kyllä Gevor olisi vienyt pelin sitäkin kautta. Nyt tosin pahimmalla mahdollisella tavalla. Saa nähdä mitä tämä Asikaisen uralle tarkoittaa. Ainakin MM-haaveet saamme haudata. Osa jo ennen illan ykkösottelua puhuikin siitä ja pohti paikaksikin Finnair Stadiumia. Ne puheet vaikka aika korkealta nyrkkeilysaralta tulivatkin ovat ainakin nyt turhia.

Mutta hieno ilta jua upeat järjestelyt ja täysi Areena nyrkkeilyä seuraamassa. Siitä täytyy olla tyytyväinen. Jään odottamaan uusia juttuja ja toivon Amininkin vielä iskevän.

Tänään lauantaina päivällä vetämään seminaaria kuntatalolle. Aiheena minulla koulujen oppimisympäristöt nyt ja tulevaisuudessa. Äärimmäisen mielenkiintoinen aihe. Illalla sitten Lopen Yrittäjien Yrittäjäjuhla ja huomennakin päivä ohjelmaa täynnä Adventtijuhlien kautta.

….

Kello jo yli puolen yön eli vuorokausi vaihtunut. Juuri kuulin, että kantaravintolamme Botta on tuhoutunut tulipalossa. Snellman kabinetistä syttynyt palo oli saanut alkunsa ainakin nettitietojen mukaan pikkujoulujen kynttilöistä. Botta siis meidän eduskunnan takanurkalla sijaitseva perinteikäs ravintola, jossa usein meitä kansanedustajia tapaa iltaisella. Helsingin yliopiston pohjalaisten osakuntien omistamalla Ostrobotnian talolla on itseasiassa aikalailla mielenkiintoinen historia ja pitkä sellainen. Itseasiassa talolla on merkittävä rooli itsenäistymisessämme. Siellä nimittäin 1914 perustettiin Jääkäriliike jonka merkitys maamme itsenäisyydessä oli merkittävä. No onneksi talo saatii pelastettua, mutta varmasti remontti jonkin aikaa vie. Tämä yksi osa jälleen sen historiaa.

Tänään päivällä olin ensin eduskunnassa hieman töissä ja sitten iltapäivällä vetämässä sivistysryhmämme Oppimisympäristö-ryhmätyötä Kuntatalolla. Henna Virkkusen johdolla kokoontunut ryhmä koulutukseen ja sivistykseen erikoistuneita kokoomuslaisia teki töitä koko päivän eri teemojen ympärillä ja oli mukava saada olla mukana ja antaa oma osaamispanos koulutuspuolelta työhön. Helsingistä sitten Lopelle ja aikamoisella vauhdilla Lopen Yrittäjien Yrittäjäjuhlaan Timjamiin. Tänä vuonna juhlassa aivan mahtava tunnelma. Hieman erilainen, mutta ensin juhlava ja sitten erilaisen musiikin ja ohjelman myötä vauhdikas. Tunnelman minulle teki myös erityiseksi se, että yksi parhaista ystävistäni ja ”kasvattajistani ja opettajistani” Koukun Kimmo palkittiin Vuoden yrittäjänä. Yhdessä olemme monenlaista tehneet ja puuhanneet ja varmaankin antaneet toinen toisillemme paljon. Näin uskon. Kimmo todellakin ansaitsi palkinnon ja tunnustuksen ja siitä osa kuuluu varmasti Kari-isälle ja myös äidille. Kyllä monilla on kova työtahti ja -moraali, mutta Kimmolla aivan erityinen. Onnea kovasti.

Nyt kuitenkin aika antaa tänään periksi. Lotossa ei onnistanut täällä päin, mutta kaksi jättivoittajaa saatiin jälleen. Toisaalta jo potti 6,5 miljoonaa euroa niin ehkä sen hyvinkin voi jakaa kahdelle. Olisi ehkä voinut kolmellekin. Eilen jo aiheesta keskustelimme ja jos nyt potti ei olisi mennyt niin ensi viikolla oltaisiin jo lähestytty 10 miljoonan euron rajaa. Sen jälkeen ei normaalit potit olisi enää tuntuneet ”miltään”. Hyvä siis näin. Ensi viikollakin kai yli kolme miljoonaa jälleen jaossa ja tällaiset potit innostavat meitä pelaamaan ja se tietää myös lisää rahaa kulttuurille, liikunnalle ja urheilulle. Hyvä niin.

Kommentit