Perjantai, 28.11.2008

Blogi, perjantaina 28.11.2008

Aikainen herätys jälleen. Tänään työt alkavat jo aikaisin. Olen sopinut tähän jo monenlaista ja sitten lakivaliokunta, sivistysvaliokunnan ryhmäkokous ja sivistysvaliokunta ja tämän jälkeen viikon viimeiseen täysistuntoon.

Tänään vietetään myös Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää tällä kertaa avoin kaupunkitila teemalla tunnuslauseella Pääsy sallittu. Idea siis nostaa esille sitä mitä kaikkea kaupunki tarjoaa myös ilman ostamista. Pääidea siis aina se, että tarkoitus olla vuorokausi ostamatta mitään ja herätellä tällä tavalla omia ja toisten ajatuksia ja käyttäytymistä ekologisempaan suuntaan. Ja toki myös hillitä heräteostosten usein värittämää arkeamme. Otetaan siis haaste tänään yhdessä vastaan ja mietitään tarkkaan.

Mielenkiintoinen uutinen tänään keskustan riveistä. Varapuheenjohtaja Antti Rantakangas toteaa Kalevassa, että jos puolue vaihtaa 2010 puheenjohtajaa päättyy samalla myös Matti Vanhasen ura pääministerinä. Rantakangas toteaa, että suuren puolueen puheenjohtaja on aina myös pääministeriehdokas ja hänen mukaansa olisi hyvä, että uudella puheenjohtajalla olisi pääministerikokemusta jo ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja. Aikalailla mielenkiintoinen uutinen. Katsotaan mitä saa aikaan.

….

Tuossa aamulla kun töihin tulin niin ihmettelin hieman tätä pääkaupunkimme lumenluontia. On hieman liian pitkälle menty ulkoistamisessa kun lumien auraskin on ulkoistettu aina Taivaan Isälle asti. Nyt lopultakin talonmies Celciuksen astuttua hommiin on Helsingin kadut saatu edes kohtuulliseen kuntoon. Vanha sanonta: ”Kaiken muun se Taivaan Isä luo paitsi ei lunta”. Ei siis pidä enää Helsingissä sekään paikkaansa.

No tässä työt edenneet hyvin. Tänään työstimme montaa isoa lakikokonaisuutta kohti loppua niin laissa kuin sivistysvaliokunnan hallitusryhmässä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon. Nyt lounas ja sitten istuntoon.

….

Näin päivä eduskunnassa pikkuhiljaa päätökseen. Täysistunnossa tänään kymmeniä äänestyksiä opposition esityksistä lisäbudjettiin. Yksikään esitys ei tuottanut tulosta.

Tänään myös lähetin Lopen keskusvaalilautakunnalle oman kunnallisvaalien vaalirahoitusilmoituksen. Kokonaiskustannukset 975,49 euroa. Ilmoituksen sisältö tässä:

****************
****************

VAALIRAHOITUS Kunnallisvaaleissa 2008

1.

Vaalikampanjan kulut yhteensä: 975,49 euroa

Vaalimainonta: 685,99 euroa
Jakomainos: 189,50 euroa
Vaalitilaisuudet: 100,00 euroa

Lisäksi Lopen Kokoomus mainosti paikallislehdessämme kaikkia ehdokkaita yhteisilmoituksilla. Lopen Kokoomus kustansi yhdistyksen oman kampanjan itse.

Jakomainoksessa mukana oli 7 ehdokasta ja myös osassa lehti-ilmoituksia.

Vastasin itse mainossuunnittelusta ja teosta.

Vaalitilaisuudet- kohdan 100 euroa pitää sisällään yhteiselle teltallemme viemiä tarjoiluja yms. kuluja.

2. Vaalikampanjan rahoitus yhteensä: 975,49 euroa

Omat varat: 384,99 euroa
Ulkopuolinen tuki: 590,50 euroa

Yrityksiltä saatu tuki yhteensä 550,50 euroa, joka ei sisällä yhtään vähintään 1000 euron tukisuoritusta yrityksiltä. Tuessa on kaksi eri yritystä. Tuesta 366 euroa jakaantui lisäksi osittain nuorille ehdokkaille.

Puoluejärjestöiltä saatu tuki yhteensä 40,00 euroa, joka ei sisällä yhtään vähintään 1000 euron tukisuoritusta puoluejärjestöiltä. Tuki on Lopen Kokoomuksen paikallislehden henkilökohtaiseen mainontaan kaikille antama mainostuki.

Lopen Kokoomus tuki kaikkien ehdokkaiden henkilökohtaista lehtimainontaa 40 eurolla. Lopen Kokoomus mainosti lisäksi Lopen Lehdessä yhteismainoksissa kaikkia 47 ehdokasta. Lopen Kokoomus järjesti lisäksi kaksi korvakahvila-tilaisuutta. Lopen Kokoomus ry vastasi näiden kustannuksista.

*************
*************

Nyt hieman vapaa-aikaa ja sitten illalla kollegani kanssa Hartwall Areenalle Aminin otteluun.

Kommentit