Sunnuntai, 30.10.2011

Blogi, sunnuntaina 30.10.2011

Tänään vapaapäivä. Talviaikaan eli normaaliaikaan on siirrytty jälleen yhden kerran minusta ainakin ihan turhaan, mutta se on tehty. Tästä kellojen kääntelystä kyllä voisi jo ihan hyvin luopua kokonaan. Mutta tänään siis vapaapäivä ja ajattelin päiväretken tehdä tänään Lopen Läyliäisiin. Sinne suunnitellaan pysyvää räjähdeainevarastointia ja suunnitelma on aiheestakin aiheuttanut kysymyksiä, huolta ja ihmetystä. Ajattelin, että menen nyt vielä itse ihan paikan päälle katsomaan millainen varastopaikka on. Huomenna nimittäin joudumme antamaan kunnan puolesta lausunnon varastosta varsinaiselle luvanmyöntäjälle eli Tukesille. Asia on syytä nyt huolella pohtia ja lupaan sen, että nostamme esille kh:ssakin palautteissa ja yhteydenotoissa esille nousseet kysymykset. Ja huomenna muuten tapaamme myös itse varastoa pyörittävän yrityksenkin johdon ennen lausuntomme antamista.

Mutta kurkataan paikka nyt paikanpäältäkin ja nautitaan vapaapäivästä. Sunnuntai on lepoa täynnä.

Tänään kävimme päivällä tutustumassa Läyliäisten metsään. Ei tosin kovin syvälle metsään tarvinnut mennä kun räjähdeainevaraston löysi. En täällä halua enempää aiheeseen mennä enkä sen yksityiskohtiin mitä kunnanhallituksen varapuheenjohtajan Saija Grönholmin kanssa havainnoimme. Otamme ne huomenna esille kunnanhallituksessa ja edetään sen mukaan. 

Asia on saanut sellaisia piirteitä, että tuntuu menevän puolin ja toisin puurot ja vellitkin hieman sekaisin. Nyt on tärkeintä palauttaa mieleen se, että luvan antaa tai sen evää TUKES ja Lopen kunta on vain lausunnonantajana itse räjähteiden säilyttämiseen. Jos Tukes jatkoluvan toiminnalle antaa tulee asia sitten uudelleen käsittelyyn kuntaamme erityisesti rakennusluvan suhteen. Se on Lopen kunnan päätettävä asia sitten. Mutta yleisesti nyt on syytä todeta ja painottaa, että on tärkeää, että se mitä on kerrottu ja kirjoitettu pitää myös paikkansa ja niin on siis toimittu. Tämä pitää nyt tarkentaa vielä.

Illalla sitten vielä ulkoilua perheen kanssa ja piskuisten 2003 syntyneiden poikien salibandyottelukin iltaan mahtui. Mahtavia poikia pelaamaan jo seitsemän vuoden iässä. Saas nähdä mitä heistä vielä tuleekaan. Hauska ilta ja siinä peliä seuratessa ei voinut välillä välttää liikutuksenkaan kyyneliä. Lopen LFT tekee erinomaista työtä lasten ja nuorten salibandyn parissa. Nostan tänäänkin olematonta hattuania tälle mahtavalle seuralle ja sen talkoolaisille, valmentajille ja kaikille vanhemmille.

 

Kommentit