Sunnuntai, 30.04.2006

Blogi, sunnuntaina 30.04.2006

30.4.2006

Vappuaatto 30.4.2006. Upea aurinkoinen kevätsää jatkuu. Aurinko hellii meitä ja luontoa ja lämmintäkin on.

Tänään siis menemme Sadun kanssa Helsinkiin katsomaan pääkaupungin vappua. Ei sen ihmeellisempiä suunnitelmia. Satu on vielä tänään töissä Riihimäellä ja hän tuleekin junalla sitten Helsinkiin vasta kuuden aikaan. Itse menen jo päivällä ja tarkoitus on tavata ystäväni ja kierrellä aurinkoisessa kaupungissa ja katsella opiskelijoiden juhlintaa. Sitten tottakai illalla Havis Amandan patsaalle lakitusta seuraamaan. Siitä onkin jo vuosia, kun viimeksi Mantaa olen ollut lakittamassa – joskus opiskeluaikoina viimeksi.

Tänään aamun uutiset kertoivatkin tuosta lakitusperinteestä laajemmin. Ylen uutisten mukaan useissa muissakin suurimmissa kaupungeissa perinteeseen kuuluu keskeisen patsaan lakittaminen.

Helsingissä Havis Amanda -patsaan lakittaa tänä vuonna Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta. Manta on lakitettu vuodesta 1932 lähtien.

Uutiset kertoivat, että Oulussa lakin saa Mikael Franzenin patsas, Joensuussa Alkukivi, Kuopiossa Velj’mies -patsas, Turussa Liljan ja Jyväskylässä Minna Canthin patsas.

Vapunpäivänä sitten menemme veljelleni Matille ja hänen avovaimolleen Mikaelalle päivää viettämään.

Tulin siis jo päivällä tänne Helsinkiin. Kävin ystäväni kanssa kaupungilla ja sitten menin vielä yksin katsomaan kun Havis Amanda sai lakin. Tai ei siis siellä aivan yksin tarvinnut olla. Väkeä oli kuin missä ja tunnelma oli aikamoinen. Itse asiassa ei siellä päässyt lähellekään Amandaa, mutta Espan suunnasta Kappelilta sain väentungoksessa katsella.

Kello on nyt 19.15 ja Satu tuli juuri junalla Riihimäeltä töistä. Ajattelimme hieman mennä vielä kaupungille katselemaan ja sitten yhdeksältä syömään. Mukava syödä hyvin ja katsella menoa ja meininkiä. Työkaverinikin soitteli ja ehkä tapaamme heidätkin vielä kaupungilla.

Hauskaa Vappua kaikille! Huomenna sitten Helsingissä Vapunpäivää viettämään. Toivotaan, että säätiedotukset pitävät paikkansa ja aurinko hellii edelleen. Vähän kylmä tuuli kuitenkin tänään käynyt. Toivottavasti sekin laantuu huomiseksi.

Vappuilta meni rauhallisesti. Kävimme syömässä Sadun kanssa hyvän illallisen kahden ja sitten tapamisemme työkaverini Baari TV-ohjelman Cafe Punavuoressa. Sieltä siirryimme vielä Studio 51:n Priveen moikkaamaan tuttuja pieneksi hetkeksi. Hyvissä ajoin jo ehdimme takaisin hotellillekin. Rauhallinen ja mukavan rentovappu.

Toivotaan, että vappu on mennyt muutenkin ilman murheita ja surua koko maassa. Väkeä oli niin paljon liikkeellä, että silloin aina kaikki on mahdollista. Toivotaan parasta.

Kommentit