Sunnuntai, 29.05.2011

Blogi, sunnuntaina 29.05.2011

Eilen illalla upea juhla Suomen Lasimuseolla ja Metsästysmuseolla. Juhlimme siellä Metsästäjäliiton 90-vuotista taivalta ja täytyy todeta, että upea ja hienosti toteutettu juhla. Ensin juhlava tilaisuus Lasimuseossa puheineen ja palkitsemisiin ja tietenkin riistatorvien soidessa. Ja sitten riistailllinen Metsästysmuseolla. Itse hankin metsästyskortin vasta viime syksynä, mutta aina sydän sykkinyt luonnolle ja sen hoitamiselle. Ja sitä muuten metsästyskin parhaimmillaan on. Tässäkin siis vielä iso kiitos metsästäjille arvokkaasta työstään.

Tänään sunnuntaina minulla vapaapäivä. Ajattelin, että se voisi hyvin sujua mökillä ja ulkoillen. Toivotaan, että sää antaa siihen mahdollisuuden. Menovinkkinä voisin teille heittää ainakin Helsingin Maailma on kylässä -festarit asemalla ja Kaisaniemessä. Paljon nähtävää ja koettavaa koko päivän. Mennääkän käymään, jos siellä päin olette.

En edes muista koska viimeksi vapaapäivä, mutta tänään sellainen oli. No tosin yksi hallitusneuvotteluiden taustaryhmään liittyvä puhelu, mutta ei sitä voi tässä tahdissa miksikään laskea. Tänään siis todellakin nautin vain vapaasta ja perheestä. Ensin neljä tuntia ulkona Pekkalan mökillä. Istutin arboretumiini neljä uutta tulokasta. Douglaskuusi, riippajalava, Rautatienomenapuu ja Mongolianvaahtera saivat omat paikkansa ja monet kevään muut istutukset kastelunsa vaikka taivaastakin hieman ripautteli tasaisesti koko päivän.

Muutama linnunpesäkin löytyi… kuvassa rantasipin pesä maakellarin reunalta. Muistakin lapsuudestani miten toisen enoni mökillä juuri vastavassa paikassa rantasipi aina pesi ja pientä Timoa se ihmetytti hotellin ja linnun sama nimi. Sellaisia muistoja.

Mutta hyvää teki tämä päivä. Huomenna Lopen alkekesän tärkein edustustehtävä kun jälleen sain kutsun Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan aikanaan kenraali Adolf Ehnroothin aloittamalle kevätlounaalle. Tämä se ainoa oikea Marskin Lounas ja syödään itse majan tuvassa. Kunnia ja Isänmaa. Sen jälkeen sitten iltapäivä Sote-seminaarissa eli paluu arkeen todellakin nopeasti.

 

 

Kommentit