Sunnuntai, 28.01.2007

Blogi, sunnuntaina 28.01.2007

Hyviä uutisia SAK:n suunnasta! Hyvä niin. Nimittäin SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen nosti esille minusta erittäin tärkeän asian. Ihalainen korosti työpaikoilla toimivien aktiivien ja luottamushenkilöiden merkitystä ammattiyhdistysliikkeen edunvalvontatyössä ja korosti samalla, että tasavertaista paikallista sopimista voitaisiin kehittää.

Tärkeää olisi minustakin korostaa paikallista sopimista mm. joustavuuden nimissä mm. perheasioiden suhteen. Olisi tärkeää myös se, että kaikki mahdolliset työpaikat saataisiin turvattua ja niiden siirtyminen ulkomaille estettyä. Tässä pitää olla kaikkien osapuolten minusta mukana ja kaikilla mahdollisilla keinoilla. Paikallisen sopimisen laajempi ja aktiivisempi käyttöönotto on minusta aina hyvä asia silloin, kun se on sekä työntekijän että työnantajan etu. Toivotaan, että rakentavaa henkeä löytyy puolin jos toisinkin.

….

Aamulla aikaisin lentokentälle. Aamukoneella kohti Helsinkiä ja kotia…

Kello 12.06 ja juuri kotiin Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tälle päivälle en ollut sopinut mitään vaalitilaisuuksia, kun pohjoisesta tuo paluu aina talviaikaan hieman epävarmaa. Eilen illallakin osa koneista oli parikin tuntia myöhässä. Ajattelin tämän päivän käyttää vain itselleni. Kun sääkin suosii niin ajattelin pyörähtää hieman luonnossakin ja siihen ehkäpä paras paikka on Pekkalan mökki. Huomenna jälleen tiukka päivä ja kampanjamme käynnistyy samalla todenteolla. Vaalipaneelit alkavat ja muutenkin kierrokset nousevat kohti maalisvaaleja. Huomenna myös kunnanhallituksemme järjestäytymiskokous. Asialista tuttuja kaksivuotiskauden avauskokouksen asioita. Nyt ulos…

No niinhän siinä sitten kävi, että mukavaksi talvipäiväksi suunnittelema ulkoilu muuttui ongelmiksi. Ensin mökkitiemme portin lukko oli saanut vettä ja pakkaset lukinneet sen melkeinpä lopullisesti. Lukkosulaa ensin huoltoasemalta hakemaan ja vasta naapurin vara-avaimella saimme portin auki. No vielä näytti hyvältä, että ehdin mukavasti metsään vähän tarpomaan, mutta ongelmat jatkuivat. Pakkanen oli myös livahtanut kaivoomme ja jäädyttänyt painesäiliön. Lumilapion varteen ja hommiin. Pari tuntia urakoin ja toivotaan, että laitteet eivät ole hajonneet. Huomenna täytyy varmistaa tilannetta vielä pakkasvahdilla vaikka kaivon pitäisi olla muutenkin niin hyvin vuorattu ettei jäätymisvaaraa pitänyt olla. Mutta kun luntakaan ei yhtään eristeenä ollut niin jostain raosta pakkaspoika oli kaivoon livahtanut. No nyt lunta reilusti muiden eristeiden kaverina ja toivotaan, että laitteet lähtevät taas toimimaan. Näin jäi sitten luonnon ihmettely sikseen – lumilapion varsi tuli tutummaksi. No sellaistahan tämä elämä on.

Nyt kunnanhallituksen asialistojen pariin ja sitten koti-ilta. Olikin mukava jälleen päästä kotiin. Satu oli tehnyt ruokaa. Oli kiva tulla.

Kommentit