Sunnuntai, 27.08.2006

Blogi, sunnuntaina 27.08.2006

Sunnuntai aamu ja nyt töihin. Tänään pitäisi käsikirjoittaa Oulun SRC-ohjelma valmiiksi ja tehdä vielä muutamat kuvaussuunnitelmat huomiseksi. Maanantaina kuvaamme Vanajanlinnalla Pekka Vihmaa Haasteena Mm-ralli ohjelman loppukommentteja varten ja aamupäivästä vielä Mika Saloa Helsingissä. Maanantain iltapäivä varattu sitten saman ohjelman editoinnille ja koostamiselle.

Nyt puuhaaamaan ja illalla hallitusryhmän kokoukseen.

Päivällä menikin sitten mukavasti muutama tunti eilisen Oulun ohjelman käsikirjoittaessa. Juuri viisi minuuttia ennen Formula 1 alkua sain homman valmiiksi ja lähetettyä eteenpäin ja pääsin seuraamaan kilpailua.

No kauaa ei siinä tarvinnut jännittää, kun Kimin kilpailu päättyi jo toisella kierroksella. Toivotaan, että nyt kun Italiassa sopimus Ferrarille julkistetaan niin uudet tuulet alkavat puhaltaa. Kimi ansaitsee voittoja ja mestaruuksia ja uskon, että niitä vielä tuleekin. Ensi kaudesta on lupa odottaa suomalaisittain vahvaa jos ja kun tietojeni mukaan Heikki Kovalainen saa myös tallisopimuksen voittoihin pystyvään Renault -talliin. Ensi kaudelta on siis lupa odottaa jo tuplavoittojakin ja voisiko se Nico sitten onnistuessan ottaa tuon jäljelle jäävän kolmostilan? Voi olla, että Williamsilla ei siihen yksinkertaisesti enää ehdi.

Kun Formuloita pystyi tämän jälkeen seuraamaan vain kuuntelemalla ja sivusilmällä niin kävin vielä kertaalleen läpi huomisen kunnanhallituksen esityslistan. Illalla sitten pidimme vielä hallitusryhmän Nylundin Riitalla ja tarjoilut olivat jälleen kohdallaan. Kiitos paljon.

Hallitusryhmämme kävi hyvän ja perusteellisen keskustelun jälleen useammastakin isosta asiasta. Huomisesta hallituksen kokouksesta on lupa odottaa vaikeaa. Asiat ovat todella vaativia ja olimmekin samantien yhteydessä vielä kunnanjohtajaankin muutamasta isosta asiasta. Kunnanjohtaja lupasi selvittää asiat meille huomiseksi.

Isoimpana asiana listalla on uudestaan Kaartjärven vesihuoltoyhtiön asiat. Tästä asiasta olikin jo muutamaan lakimieheen yhteydessä, kun asian aiemmista päätöksistä on valitettu hallinto-oikeuteen. Ongelmaksi voi muodostua nyt se, että valitukset laittavat asian jäihin ns. vesittämispykälän myötä. Kyse on siis siitä, että kunta voi laittaa valitetutkin päätöksen täytäntöön, mutta täytäntöönpano ei saa vesittää valitusta tai tehdä siis valituksesta turhaa. Nyt siis tärkeää selvittää tämän asian taustat läpikotaisin. Asia on vaikea ja minusta se vaatisi nyt kunnollisia neuvotteluja ja pikaista ratkaisua siirtoviemärein kirkonkylään jne. Muuta ratkaisua ei taida asialle löytyä.

Sitten eri hallintokuntien toimialastrategiat puhuttivat kovasti. Haluaisimme strategioista enemmän arkipäivään sopivia ja huomenna tulemmekin ainakin osittain esittämään strategioiden uudelleen valmistelua. Strategiat ovat tärkeitä, mutta liian monessa paikassa ne jäävät vain papereiksi ja elämä jatkuu entisellään ja sellaisia strategioita en ainakaan minä halua olla hyväksymässä. Tavoitteiden pitää olla realistisia mutta haasteellisia ja mittareiden pitää olla harkittuja ja selkeitä. Tässä strategianteon kulmakivet.

Lisäksi tulemme vielä huomenna esittämään kunnan virkamiesjohdon toimenkuvien kartoitusta ja mahdollista uudelleen järjestelyä. Kunnansihteerimme jää eläkkeelle ensi keväänä ja kunnanjohtaja muutaman vuoden päästä. Nyt on aika selvittää mitä haemme tilalle. Miten työt on järkevä jakaa ja miten esimerkiksi kunta- ja palvelurakenneuudistus voi tilanteeseen vaikuttaa. Ei paikkoja ole järkevä täyttää vain niin, että näin on toimittu ennenkin. Meidän ryhmä haluaa asiaan nyt tuumaustauon ja sitten edetään suunnitelmallisesti.

Sellaisia mietteitä tänään ryhmässämme heräsi. Hyvä kokous missä sivuttiin myös montaa muuta asiaa mm. lasten kotihoidon Loppi-lisää mitä puolueemme Lopella ajaa aktiivisesti. Uskon, että ensi vuonna Loppi-lisä saadaan käyttöön ja sillä osaltaan helpotusta kasvavaa lastenhoitotarpeeseen. Hallitusryhmästämme Pyhälammin Eeva esitteli päiväkotitilanteiden nykytilaa ja täytyy sanoa, että kiireellisiä toimia tarvitaan nyt ainakin heti kirkonkylällä ja Launosissa. Toivottavasti ei Läyliäisissä, kun muistamme miten tuo yksityinen päiväkotiasia annettiin juuri valua käsistä karkuun. Nämä niitä asioita mitä toivoin valtuustoaloitteesani hallitun kasvun suunnitelman tekemisessä juuri käsiteltävän. Aloite tulee valmisteluun nyt syksyllä ja töitä siinä riittää ja toivotaan, että se otetaan vakavasti jokaisella taholla. Se on yksi menestymisemme kulminaatiopisteistä.

No huomenna katsotaan miten kokous menee. Päivällä vielä lupasin olla Keskustan hallituksen jäseniin yhteydessä asioista. Yhteistyötä siis 🙂

Nyt nukkumaan ja aamulla ensin Vanajanlinnalle sitten Mika Salolle ja tämän jälkeen iltapäiväksi editoimaan Haasteena MM-ralli ohjelmaa Ilmalaan. Illalla kunnanhallitus. Huh ja Puh!

Kommentit