Maanantai, 28.08.2006

Blogi, maanantaina 28.08.2006

Tällä viikolla vietetään jälleen valtakunnallinen sotainvalidien viikkoa. Vaikka tuosta valtakunnallisesta syyskeräyksestä on jo luovuttu, niin avun tarve ei ole kadonnut. Useat paikalliset Sotainvalidien osastot järjestävät nytkin omia keräyksiä ja

Sotainvalidien avun tarpeet eivät ole kadonneet, vaan he tarvitsevat edelleen tukea. Tästä syystä useat sotainvalidien paikalliset osastot ja piiriyhdistykset järjestävät edelleen keräyksiä. Muistetaan siis tällä viikolla jälleen antaa pieni apua heille, jotka auttoivat meitä reilu kuusikymmentä vuotta sitten henkensäkin uhalla.

Sotainvalidien määrä vähenee, mutta muisto ei saa kadota. Siitä meidän uusien sukupolvien on pidettävä huolta. Viimeiset sotainvalidit poistuvat keskuudestamme tilastojen perusteella 2020-luvulla.

Nyt aamupala syöty ja kohti Vanajanlinnaa. Tänään viimeiset kuvaukset Haasteena MM-ralli ohjelmaan mikä näytetään MTV3:lla ensi lauantaina. Illalla kunnanhallitukseen.

Aamulla töihin ajaessani kävin vielä muutaman keskustelun tulevasta illan kunnanhallituksesta. Asialista on vaativa ja hieman ryhmällämme siis toiveitakin sen suhteen. Näyttää siltä, että samanlaisia toiveita löytyy muista poliittisista ryhmistä ja ehkä saamme asioihin haluamiamme muutoksia tai oikeastaan tarkennuksia.

Aloitimme työpäivän Vanajanlinnalla aamukahvilla ja sitten teimme Pekka Vihmasta loppuhaastattelut Haasteena MM-ralli -ohjelmaan. Sitten ajoimme Helsinkiin haastattelemaan Mika Saloa miehen kotiin ja tämän jälkeen koostamis- ja editointitöihin Ilmalaan.

Nyt kello 15.08 ja ohjelma alkaa muotoutua kivasti. Vielä tekstejä ja pientä hiomista niin sitten. Pekka on kohta tulossa katsomaan ohjelmaa ensi kertaa ja mielenkiintoista kuulla hänen ensi kommenttinsa. Katsotaan 🙂

Pekka piti näkemästään. Hieman vielä hioimme ohjelman yksityiskohtia ja muutamia Pekan toiveita ja torstaina laitamme tekstit yms. kohdalleen ja sitten valmista. Ohjelma tulee ulos lauantaina 2.9. kello 14.55 MTV3:lta nimellä Haasteena MM-ralli.Vähän erilainen ohjelma. Kannattaa katsoa.

Helsingistä kiiruhdin kunnanhallituksen kokoukseen. Liikenneruuhka hieman yllätti kun asfalttityöt olivat käynnissä. Vartin myöhästyin, mutta sain viestin kunnanjohtajalle ajoissa ja itseasiassa hieman ehdimme matkan aikana vielä asioita taustoittaakin.

Kokouksessa asiat menivät oikeastaan juuri niin kuin hallistusryhmässämme toivoimme. Kunnansihteerin virka jäi vielä lisäselvittelyyn mm. toimenkuvien suhteen ylimmän virkamiesjohdon kohdalta. Asiaa valmistellaan lähiviikkoina ja seuraavassa kh:ssa viedään sitten päätökseen.

Kaartjärven vesihuoltoyhtiöasia oli vaikea. En oikeastaan edes tiedä vielä mitä tulevassa valtuustossa asian suhteen pitäisi tehdä. Asia vaatii vielä keskustelua ja perusteellista mietintää erityisesti taloutensa kannalta. Ensi maanantain hallitukseen mennessä asiaa selvitellään lisää ja palataan siihen valtuustoryhmässämme.

Hallintokuntien strategiat saatiin tiedoksi, mutta talouden ja hallinnon strategia lähetettiin jatkovalmisteluun erityisesti valtuustokauden tavoitteiden osalta. Ne vaativat lisäpohtimista. Minusta muutenkin strategiatyötä tulisi edelleen kehittää. Miettiä tavoitteita, mittareita ja kuntaa kokonaisuutena. Mutta pienin askelein kuntamme on ottanut näissäkin asioissa askelia oikeaan suuntaan.

Nyt jälleen kotona. Huomenna toimistopäivä ja vähän rauhallisempaa. Kiva niin. Niin ja vielä piti kiitokset laittaa Hämeenlinnan suuntaan. Hyvä ystäväni OKL-aikainen opiskelukaverini Kai Nihti ilmoitteli uusia joukkoja tukijoukkoihini. Hattulasta ja Janakkalasta. Janakkalasta toinen OKL-aikainen opiskelukaverini Ismo Ala-Kauhaluoma liittyi mukaan ja Hattulasta erityisopettaja Mari Niittynen ja luokanopettaja Pipsa Keski-Rauska. Mukava siis saada oman ammattikunnan edustajia mukaan. Näyttää siltä, että opettajilla vahvaa tahtoa sada oman alan ihmisiä mukaan eduskuntaan. Kiitos luottamuksesta.

Nyt kuitenkin iltapalaa ja hieman tv:tä ja sitten nukkumaan.

Kommentit