Sunnuntai, 27.04.2008

Blogi, sunnuntaina 27.04.2008

Tänään vietämme ja juhlitamme jälleen veteraanejamme. Veteraanipäivän pääjuhla on tänä vuonna Kouvolassa, mutta ympäri maan tänään muistellaan veteraaneja ja kunnioitetaan heidän elämäntyötään, uhrauksia ja sitkeyttä. Monien uhraus oli suurin mahdollinen ja se kosketti tuhansia suomalaisia. Tänään veteraaneja on elossa enää yli 70 000. Heidän keski-ikä lähenee jo todella kunnioitettavaa 90:ää vuotta ja mukana näiden meille tärkeisen vuosien muistot, taakat ja monilla erilaiset vaivat ja rasitteet. Kunnia heille tänään Veteraanipäivänä, mutta myös joka päivä. Muisto ei himmetä saa.

Lotossa sitten onnesti järvenpääläistä lottoajaa. Onnittelut sinne. Onnea varmasti tuon kokoisen summan kanssa tarvitseekin ja järkeä ja malttia.

….

Näin Kansallinen Veteraanipäivä kääntymässä auringonlaskuun. Päivään on mahtunut paljon ja iltapäivällä vielä ehdin myös ratsastamaankin. Niin ja aamusta hieman risusavotallekin. Tänään kuitenkin ajatukset olleet reilun 60 vuoden takana ja talvi- ja jatkosodan tapahtumissa. Kiitollisuus on tänäänkin päällimmäisenä ja on meidän oikeutemme ja velvollisuuteemme sekä kunnia huolehtia siitä perinnöstä, mutta myös jokaisesta veteraanista, lotasta ja sota-ajan kokeneesta inhimilliselläkin tasolla. Se tarkoittaa kaikkea mahdollista tukea ja kuntoutusta ja arvokkaan elämän mahdollistamista. Siihen meidän pitää sitoutua yhä vahvemmin.

Illalla katselimme myös pitkästä aikaa Tanssii Tähtien Kanssa. Näin se sitten kollegani Kaikkosen Antin tanssit päättyivät. Täytyy kyllä Antille nostaa hattua miten upeasti hän urakan hoiti. Rohkea veto. Itseasiassa olisi täytynyt viime viikolla saada nauhalle kun Antti kiiruhti istuntosaliin äänestykseen. Siinä tuolien välissä tuli niin puhdas vaihtoaskel – hymyilimme takapenkissä. Oma suosikkini ohjelmassa on Nicke ja Susa, mutta loppuhuipennuksesta tulee mahtava. Todella kovatasoinen kolmikko jatkossa.

Päivällä jäi näkemättä Formula ykkösten viikonlopun kisa ja rallin MM-sarjaakin seurattu lähinnä teksti-tv:stä ja puhelimesta. Onnittelut kuitenkin Mikko Hirvoselle ja Kimi Räikköselle upeista voitoista ja tsemiä autonsa kanssa painineelle Jari-Matti Latvalalle ja hurjasti rengasvalliin törmänneelle Heikki Kovalaiselle. On tärkeää, että autojen turvallisuus kehittyy koko ajan ja tästä saa Heikkikin kiittää. Kyllä nuo kuvat aina laittavat sydämen tykyttämään. Tuli sentään melkein kymmenen vuotta toimittua näidenkin kavereisen kanssa erilaisissa jutuissa ja yleensäkin motorsportin maailmassa.

Mutta nyt hetkeksi huomisen ja alkavan viikon töiden pariin ja sitten saunan kautta uuteen viikkoon.

Kommentit