Lauantai, 26.04.2008

Blogi, lauantaina 26.04.2008

Tänään päivällä osallistun entisen Valtion Pukutehtaan nykyisin hämeenlinnalaisen Sovitan järjestämään Häme-päivään Verkatehtaalla. Kyse siis suomalaisen osaamisen, suomalaisten tuotteiden ja yleisesti lähellä tuotettujen tuotteiden ja palveluiden tapahtumasta. Olen lupautunut puhumaan tilaisuuden alussa ja tapahtumassa on myös yrittäjille suunnattua ohjelmaa kuten Suomen Yrittäjäopiston verkostoitumispiste. Eli nyt aamusta Hämeenlinnaa kohden.

SDP:n puheenjohtajapeli on saamassa eriskummallisia piirteitä. Jos oikein olen ymmärtänyt niin itse puolue tarvitsee uudistusmista ja uudistamista, mutta nyt yksi todennäköisimmstä tulevista puheenjohtajista Erkki Tuomioja keskittyy muidne puolueiden arvosteluun. Tuomioja olisi lopettamassa vappumarsseja ja puolueensa vapputilaisuuksia. ”Vappumarssit joutavat hänen mielestään historiaan, jos ne eivät enää kiinnosta ihmisiä” toteaa Tuomioja ja niistä on helppo olla samaa mieltä ja toisaalta tehkööt jokainen puolue itse päätöksensä omista juhlista ja marsseistaan. Itse olin viime vuonna mukana Lahdessa Sinivalkoisessa vapputapahtumassa ja täytyy kyllä todeta, että ei siellä väenvähyydestä kärsitty.

Mutta se mitä ihmettelin oli se, että samalla Tuomioja laittaa lopetettavien listalle myös vasemmistoliiton. Tuomiojan mukaan vasemmistoliittoa ei enää tarvita. Yhdistymistä Tuomioja ei aja toteamalla vain Helsingin Sanomien verkkosivuilla, että ”Siellä on stalinististen perinteiden osasto, joka ei halua ja jota ei haluta Sdp:hen.”

On aikalailla ylimielistä toimintaa väittää, että 8-10 prosentin kansankannatusta nauttivalla puolueella ei olisi paikkaa eikä tarvetta?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen vastasikin Tuomiojalla puolueensa tarpeellisuudesta. Korhonen totesi, että ”Tuomioja oli itse edellisessä hallituksessa tekemässä kovia oikeistolaisia päätöksiä. SDP oli muun muassa mukana poistamassa miljonäärien varallisuusveroa sekä laskemassa kaikista rikkaimpien tuloveroja. Tuomiojan puheet muista puolueista kertovatkin karusti oikeistolaisen SDP:n hädänalaisesta tilanteesta.” Samalla vasemmistoliiton johtaja totesi, että esimerkiksi sosiaalidemokraattien nuorisokannatus on romahtanut, kun vasemmistoliitolla se on selkeässä nousussa.

Olen täysin samaa mieltä Korhosen kanssa, että tässä puoluetoiminnassa olisi aina parasta keskittyä oman toiminnan ja oman puolueen kehittämiseen. Ei pahimpia kilpailijoita mahtikäskyillä nitistettä, yhdistetä tai lopeteta. Korhonen totesikin vastineessaan, että ”Tuomiojalla olisi syytä muiden osoittelun sijasta pohtia oman puolueensa tulevaisuutta”. Kun tekee työnsä aidosti – miettien ja keksien uutta – eikä vain kopioiden muita pärjää tässä maailmassa parhaiten.

Annetaan siis meidän äänestäjien itse päättää millä puolueilla on tulevaisuutta ja tarvetta. Millaisessa maassa haluamme elää ja asua.

Tänään Lotossa on jaossa jättipotti ja seitsemän oikein -täysosumalla on mahdollista voittaa 4,7 miljoonaa euroa. Jos oikein hyvä tuuri jollakulla käy niin illan voitto olisi yhdelle mennessä kaikkien aikojen suurin lottovoitto Suomessa. Tähän asti suurin voitto yhdelle pelaajalle on ollut 4,5 miljoonaa euroa. Summan voitti vaasalainen pelaaja viime vuoden maaliskuussa. Tänään taidan itsekin rivin tehdä. En ole intohimoinen veikkaaja enkä lottoajakaan, mutta ehkä tänään juhlistan iltaa ruudulla. Taidan tehdä yhden myös kunnallemme. Itseasiassa joku lottoaa kuntamme puolesta säännöllisesti. Pieniä voittoja on ropissut tilille, mutta ei vielä jättipottia. Tuo salainen kuntamme tukija ei ole tiedossa, mutta kiitos hänelle kuitenkin.

….

Kello 19.24 ja nyt jo kolme tuntia risutalkoitakin takana. Talvella hieman täällä mökillä kävin hermoja lepuuttamassa moottorisahan varressa ja nyt oli sitten risujen keruun aika. Upea ilma niin mikäs siinä oli lintujen kanssa kilpaa lauleskella.

Aamulla ajelin jo hyvissä ajoin Hämeenlinnaan Verkatehtaalle Häme Happeningiin eli suomalaisen ja hämäläisen osaamisen tapahtumaan. Olin luvannut pienen puheenvuoron pitää ja lisäilen sen tuonne kynästä osuuteen alkuviikosta. Siellä muuten myös kaksi uutta kirjoitustakin toinen hallituksen ensimmäisen vuoden tilinpäätöstä ja toinen kollegani ympäristöspecialisti Sanna Perkiön kanssa tekemäni juttu Hämeen Sanomiin ympäristöasioista. Jos kiinnostaan niin nekin voi kurkata. Tämän päiväisen puheeni juuri oli vielä suomalaisuuttakin läheisempi eli ajatus maakunnallisesti merkistä esimerkiksi Suomen Lippu -merkin varressa. Se olisi merkki siitä, että tuote tai palvelu on tuotettu aivan siinä kotimme nurkalla. Tänään nimittäin silläkin on jo merkitystä kuinka paljon tuotetta tai palveluita kuljetetaan maamme sisällä. Mutta pääasiassa tietenkin se työllistävä kotimaisuus. Mutta puheeni alkuviikosta tuonne Kynästä sivulle.

Kiitokset vielä Sovitan Jaana Paavilaiselle ja Sari Rautiolle hienosta Häme-päivästä. Tällaisia lisää.

Varapuheenjohtajakampanjamme on kerännyt varsin upeasti huomiota jo ennen varsinaista alkuakaan. Ensi viikolla saamme ensimmäiset ”pikku tuotteet” esille ja siitä sitten se jatkuu. Facebookin tukiryhmässä lähestytään jo kahdensadan tukijan virstanpylvästä ja palautetta ja ajatuksia on tullut kiitettävästi. Niitä otan edelleen mielelläni vastaan. Tehdään tätä yhdessä. Nyt kuitenkin vapaa ilta päivän juttujen jälkeen ja huomenna taas jatketaan.

Kommentit