Perjantai, 25.04.2008

Blogi, perjantaina 25.04.2008

Perjantai ja aurinko paistaa jälleen. Kello hieman yli seitsemän ja aamukahvin ja lehtien aikan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton uusi pääsihteeri Mirjam Kalland esittää palautettavaksi verotukseen lapsivähennystä. Laman kourissahan se aikanaan karsittiin ja nyt sille olisi jälleen tilausta. Itse olen useamman kerran jo puhunut perhevähennyksestä, mutta idea siis kutakuinkin sama. Tavoite siis madaltaan koko ajan kohoavia lapsiperheiden kustannuksia joista yksi iso on autoilun verotuksen kiristyminen, mutta myös ruoka ja asuminen. Itse kannatan päästöihin perustuvaa autoverotusta ja myös mallia, jossa käytön mukaan veroa maksetaan – hengessä mitä enemmän ajat sitä enemmän maksat. Tämän mallin haaste on kuitenkin pitkät etäisyydet maassamme, maaseudulla heikosti toimiva julkinen liikenne ja perheiden kuljetustarpeet mm. harrastuksiin ja muutenkin. Nämä vaativat pakon edessä verokevennystä. Itse myös edelleen olen tiukasti sitä mieltä, että meidän kokoomuslaisten yhteinen tavoite eli lapsilisien sitominen indeksiin on väistämätöntä ja välttämätöntä. Sen tavoitteen eteen on edelleen tehtävä työtä, kun tämän hallituksen ohjelmaan se ei mahtunut.

Olen myös MLL:n Kallandin kanssa samaa mieltä siitäkin, että tarvitsemme lisää helpotuksia myös pienten lasten vanhemmille, jotka haluaisivat tehdä osa-aikatyötä. Olen itse nostanut esille kevennetyn työn mahdollisuuden ja nimenomaan yhtenä vaihtoehtona perheille, mutta myös ikäihmisille, jotka haluaisivat tehdä vielä töitä mutta eivät täyttä päivää ja myös tämä soisi hyvän mahdollisuuden vajaakuntoisille joiden työpanos olisi monessa mielessä tervetullut yhteiskuntaamme ja ennen muuta heille itselleenkin tärkeä.

Hyviä avauksia ja esilletuloja uudelta MLL:n pääsihteeriltä ja näiden asioiden parissa on syytä tehdä laajasti yhteistyötä.

Tänään itselläni aamu tiukasti töiden parissa ennen sivistysvaliokuntaa ja täysistuntoa. Iltapäivällä formulakuljettaja Emma Kimiläinen vierailee eduskunnassa ja sitten vielä ystäväni Kari Kuparisen 50-vuotisvastaanotto Riihimäellä. Ja illalla mökille.

Juuri noin päiväni kului mitä aamulla kuvasin. Nyt jo Pekkalan mökillä ja hieman taimia kastelemaan. Saadaan kevät niillekin. Nyt jo takanssa valkea ja järvi upean tyyni. Vain joutsen rikkoo peilikirkkaan pinnan. Tekee hyvää viikon päätteeksi.

Tänään päivällä sivistysvaliokunnassa esillä mm. se miten kriisitilanteissa koulujärjestettäisiin ja ensi viikolla se työ päätökseen. Myös ensi viikon ohjelmassa vielä liikennepolittisen selonteon työstäminen sivin osalta. Eli nyt ensimmäistä kertaa perinteinen tiehankepaketti on aito laaja kokonaisuus liikennepolitiikasta ja kun mukana myös valistus, pyörätiet yms. niin asia myös sivistysvaliokunna pöydällä. Tosin harmillisesti hieman turhankin tiukalla aikataululla. Mutta parempi niin kuin ei lainkaan. Päivällä sain eduskuntaan vieraakseni myös – uskallan sanoa jo – yhden maailman parhaista naismoottoriurheilijoista. Olen seurannut Emma Kimiläisen uraa pienestä tytöstä lähtien ja tänään Emma on mukana Euroopan formulasarjoissa ja koputteli jo myös DTM:nkin ovea. Emma on aina ollut kiinnostunut politiikasta ja tänään sitten hieman taloon tutustuimmekin ja myös tapasimme meidän urheiluvaikuttajia.

Kotimatkalla vielä poikkesin Suomen Metsästysmuseolla Kuparisen Karin 50-vuotisjuhlissa ja nyt jo järven rannassa. Melkein tyhjä viikonloppu. Huomenna yksi puhe Hämeenlinnassa, mutta muuten vain aikaa.

Kommentit