Sunnuntai, 27.02.2011

Blogi, sunnuntaina 27.02.2011

Eilen julkaisimme puolueemme viralliset eduskuntavaalien nettisivut ja myös kampanjamme ohjelman. Samalla julkaistiin myös minun oman kampanjani kampanjailme, vaaliohjelma ja uudet eduskuntavaalien kotisivut. Puolueen kampanjalöytyy netistä: Kokoomus 2011 eduskuntavaalit ja meidän oma kampanjamme Timo Heinonen 2001 eduskuntavaalit.

Oma vaaliohjelmani on laaja. Halusin rakentaa tälläkin kertaa kokonaisuuden joka mielestäni vie maatamme kohti paremminvointiyhteiskuntaa. Se on paketti jossa nostan esille ne asiat joita itse olen viemässä eteenpäin jos saan jatkaa kansanedustajan työtä myös seuraavassa eduskunnassa. Se rakentuu vahvojen arvojen varaan, se rakentuu vahvan välittämisen ja arvovalintojen varaan. Se rakentuu mahdollisuuksien tasa-arvoon. Teemat nousevat vahvasti meidän jokaisen arjesta. Ei politiikkaa tehdä miljardeja pyörittelemällä vaan nimenomaan niin että se näkyy jokaisen arjessa. Siksi oma kampanjani rakentuu paremman arjen varaan ja siinä tärkeässä roolissa lapset ja perheet, päivähoito ja koulutus, yrittäjyys ja suomalainen työ sekä arjen turvallisuus ja arvokas vanhuus. Tästä se minusta lähtee.

Haluan samalla kiittää myös jälleen kerran teistä kaikkia jotka heititte minulle aiheita ja ideoita kampanjaani varten. Niiden kautta ohjelmani nousee todellakin siitä meidän tavallisesta arjesta. Siitä mitä meidän tulee vaalia ja kehittää. 

Puolueemme vaaliohjelma kumpuaa samasta. Kokoomuksen vaaliohjelma – Matkaopas Paremminvointivaltioon on kokonaisuus jossa myös arki on arvossaan. Hyvinvointiyhteiskunta on meille suomalaisille rakas ja sitä se on myös meidän puolueellemme. Siksi Kokoomus tekee kaikkensa hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi. Siksi me kokoomuksessa sitoudumme seuraaviin tavoitteisiin:

1) Parempi työelämä, pidemmät työurat. Tarvitsemme työpaikkoja, joissa työntekijä jaksaa, pärjää ja pystyy  parhaimpaansa. Työn ilo on tekemisen tärkein voimavara. Kun töissä viihtyy, silloin työelämässä jaksaa ja jopa haluaa jatkaa pidempään.

2) Palvelut voidaan tehdä paremmin. Kokoomukselle tärkeää on terveydenhuollon ja päivähoidon kaltaisten ihmistä lähellä olevien palvelujen toimivuus ja korkea laatu. Parempien palvelujen mittari on se, onko kuntalainen tyytyväinen ja kokeeko hän saavansa riittävän turvaverkon sitä tarvitessaan.

3) Työllistävä verouudistus. Mitä useampi suomalainen tekee työtä, sitä enemmän yhteiskunta saa verotuloja. Kokoomuksen työllistävän veromallin tärkein tehtävä on hyvinvoinnin turvaaminen. Oikeudenmukaista on, että ne, jotka ansaitsevat enemmän, myös maksavat suuremman osuuden tuloistaan.

Meidän mielestä peruutuspeiliin katsomisen sijaan pitää mennä eteenpäin. Itseasiassa tämän oivallisen eilen hyvin rallissakin 🙂 Eteenpäin pitää mennä ja vain silloin hyvinvointiyhteiskunta on vaarassa romahtaa, jos sen kehittäminen lopetetaan.

Tuhannet keräämämme meidän tavallisten suomalaisten tositarinat kertovat, että hyvinvointiyhteiskunnassa kaikki ei ole hyvin. Tämä on osaltaan vahvistanut käsitystämme siitä, että pelkkä hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen ei riitä luomaan paremminvointia. Me kansanedustajat emme ole siinä luokkahuoneessa, missä lapsen koko elämä saattaa muuttua, ura löytyä ja elämä saada suunnan. Me poliitikot emme aja sitä bussia, joka odottaa ennen kiihdytystä, että kyytiin noussut vanhus on päässyt turvallisesti istumaan. Me emme ole jokaisen syrjäytyneen nuoren kodissa auttamassa häntä työnhaussa tai kannustamassa mukaan harrastustoimintaan.

Siksi meidän tavoitteena on Paremminvointivaltio, jossa hyvä työ kannattaa aina. Paremminvointivaltion voivat rakentaa vain me poliitikot ja ihmiset yhdessä.

Mitä se sitten tarkoittaa?

Se tarkoittaa sellaista Suomea – Paremminvointivaltiota, missä valtio takaa hyvinvoinnin perustan, edellytykset turvalliseen ja hyvään elämään ja mahdollisuudet toteuttaa itseämme. Paremminvointivaltion rakentamiseen tarvitaan kaikkia suomalaisia. Vain ihmiset voivat olla keskenään tekemisissä tavalla, joka luo hyvinvointia. Joko työssään, kadulla kohdatessaan, järjestöissä tai talkooporukoissa. Siksi tarvitsemme inhimillisyyttä, välittämistä, uutta yhteisöllisyyttä. Tarvitsemme yhdessätekemisen henkeä ja hyvää työtä.

Tämän takia me haluammekin nyt kutsua kaikki suomalaiset mukaan rakentamaan Paremminvointivaltiota – olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä!

Tutustu vaaliohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.paremminvointivaltio.fi. Sivujen ”Miten meillä menee” -osiossa jatkuu aiemmin teehyvätyö.fi-osoitteessa toiminut kysely siitä, mikä on parasta, mitä hyvinvointiyhteiskunta voi tarjota sekä mitkä asiat mielestäsi uhkaavat hyvinvointiyhteiskuntaa.

Mitä mieltä Sinä olet? Eikö hyvinvointiyhteiskunnasta voisikin yhdessä tehdä paremman eli paremminvointiyhteiskunnan?

Hieno aamu. Sunnuntai ja viikon päätös. Kiitokset vielä kerran sadoista viesteistä eilisen kisan jälkeen. Anteeksi, että en kaikkiin ole vielä ehtinyt vastata. Mutta sen sanon, että ne ja uskomaton kannustus Lehto Betoni rallissa lämmitti mieltä. Kiitos.

Tänään kirjoitustöitä nyt aamusta. Sitten hieman omiin akkuihin virtaa ja siitä taas eteenpäin.

Kello 22.16 Kympin Uutisten jälkeen saunan vuoro, mutta sitä ennen päivä nippuun. Upea talvi onkin päivä takana. Tänään tukiryhmämme kasvoi jälleen upeasti ja myös muutama erittäinkin mielenkiintoinen tukija toisista puolueista joukkueeseemme. Tuntui hienolta.

Päivä tänään kirjoitustöiden parissa ja hieman metsätöissäkin. Kevättalvella tarkoitus hieman harventaa metsää, jos tuo talvi periksi antaa ennen kuin tiet menevät rospuutolle. Toivotaan niin.

Huomenna sitten aikalailla merkittävä päivä. Illalla käynnistämme uudestaan vuonna 1969 perustetun Lopen Kokoomuksen Nuoret ry:n. Aikanaan yhdistyksen perustajina puheenjohtajana oma isäni Hannu Heinonen ja sihteerinä juuri edesmennyt tätini Aune Elina Heinonen. Huomenna minulla kunnia laittaa tuo yhdistys uudelleen nuorten kanssa pystyyn ja rekisteriin. Mutta sitä ennen toki päivällä monenlaista työtä ja illansuussa vielä Lopen kunnanpuheenjohtajisto ja myös elinkeinotoimikuntammekin. Muutamia isoja asioita esillä ja katsotaan mitä saamme aikaan.

Huomenna jatkamme. Nyt löylyyn.

Hei, mutta kurkatkaapa tuokin: Timo Heinosen Lipas. Kiitos paljon.

Kommentit