Sunnuntai, 26.12.2010

Blogi, sunnuntaina 26.12.2010

Tapaninpäivä näin käyntiin. Pakkanen on antanut hieman jo periksi tai täällä Lopella jo enemmänkin. Hyvä niin. Jos vaikka lapsetkin pääsisivät talvenriemuista nauttimaan. Nyt aamulla vielä hyvin pimeää vaikka vuoden pimein hetki onkin jo ohitettu. Valoa kohti siis menemme, mutta pikku hiljaa.

Tänään me suuntaamme Helsinkiin. Ystäväni Fatbardhe Hetemaj on perheensä kanssa kutsunut meidät albaanilaiselle päivälliselle. Mukana pöydässä siis koko perhe äiti, tyttäret Fatbardhe ja Fatlume sekä Iltaliassa asuvat ja ammatikseen jalkapallo pelaavat pojat Perparim ja Mehmet. Pöytään istuu myös Ben Zyskowicz eli mielenkiintoinen uskontojenkin joukko pöydässä. Odotan innolla jo ateriaa ja ennen muutta että jälleen tapaan tuon mukavan ja eteenpäin katsovan perheen. Yksi kaverini eilen perhettä kuvasikin, että miten yhteen perheeseen onkin voinut osua noin paljon superlahjakkuutta. Niinpä. Ja vaikean kautta ovat kaiken itse tehden rakentaneet. 

Fatberdhe Hetemajn eduskuntavaalikampanjakin etenee huikeaa vauhtia. Helsingin Sanomat nostivat Suomen Gallupilla teettämänsä tutkimuksen kautta Faden Helsingin kymmenen ykkösehdokkaan joukkoon ja tämä loi joukkoihin lisää intoa. Olen iloinen, että Fade on valinnut kampanjaansakin asialinjan eikä ole lähtenyt mukaan erilaisiin tanssii-ohjelmiin tai vastaaviin. Uskon, että lopulta paras tulos saadaan aina aitoudella ja avoimuudella ja siinä Fade on omaa luokkaansa. Tutustukaapa lahjakkuuteemme: Fatbarde Hetemaj.

Toiveita myös minun oman ensi vuonna alkavan eduskuntavaalikampanjan tukemisesta on tullut. Tätä varten – juuri teitä blogini lukijoita varten – olen avannut oman ehdokaslippaan tänne. Siellä tai sen kautta voitte tukea kampanjaani vaikkapa eurolla, kahdella, kymmenellä tai viidelläkympillä. Tai sillä summalla millä itse haluatte. Se kaikki onnistuu hetkessä ja helposti täällä verkossa osoitteessa: Timo Heinosen LIPAS.

Ehdokaslippaan kautta lahjoittaminen on siis turvallinen ja helppo tapa tukea kampanjaani ja se täyttää kaikki pienimmätkin lainkirjaimet vaalirahoituksesta. 

Otathan siis haasteen vastaan?

Mahdollisuus kampanjan tukemiseen on myös Tue Timoa -sivun kautta täällä netissä. Siellä joitakin uusia tuotteittamme esillä ja mielelläni niistä kerron henkilökohtaisestikin lisää. Yhteyttä siis vaan.

….

 Mutta muuten tässä jatkamme joulua ja vapaapäiviä. Ovat muuten tehneet parasta. Aika on ihana keksintö silloin kun sitä vaan on ja on. Nautitaan itsekukin.

….

Kello 21.04 ja juuri hetki sitten Helsingistä kotiin. Täytyy todeta, että on tuolla Hetemajn perheellä tai pitäisikö sanoa, että on tuo Hetemajn perhe todellakin sydämenmuotoinen. Päivällisemme venyi illalliseksi ja keskusteluissa esillä niin jalkapallo kuin politiikkaakin. Ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Vähän Taivaastakin. Paljon tässä taas itsekin oppi niin Hetemajn perheeltä fudispojilta Perparimiltä ja Mehmetiltä kuin perheen ihastuttavalta ja huolehtivalta äidiltä kuin itse Fadeltakin. Niin ja tietenkin Beniltä ja kaikilta isossa pöydässämme. Albanialaiset herkut ja tee tekivät kauppansa ja naurua ja naurua riitti. Ihana päivä ja sellainen mikä antaa taas uutta virtaa kovaan kevääseen.

Fatbardhe Hetemaj on noussut rakentinlailla politiikan puheiden keskiöön. Helsingin Sanomien Suomen Gallupin ehdokastutkimus nosti Faden kaupungin 10 suosituimman ehdokkaan joukkoon ja selkeäksi ykköseksi maahanmuuttajataustaisista ehdokkaista. Näyttää vahvasti siltä, että maamme voi saada nyt ensimmäisen maahanmuuttajataustaisen kansanedustajan ja noste on nyt sellaista, että en tiedä. Tuntuu tottakai hienolta, että nuori ja kovia kokenut nainen on noussut näin ja noussut ennen muuta omalla ja kovalla työllä. On tuossa perheessä valtavasti lahjakkuutta, mutta myös valtavasti tekemistä, ahkeruutta, taistelutahtoa ja auttamisen halua. Sydämenmuotoinen perhe.

Täytyy toivoa, että joku lehti vielä kertoisin perheen tarinan oikein kunnolla. Vaikkapa käyden siellä, missä kaikki ei joskus ollut hyvin. Meillä olisi paljon tuosta retkestä opittavaa. Olen vaikuttunut ja liikuttunut.

Mutta makea perhe, joka tulee menestymään. Olen varma. Jään odottamaan seuraavaan Italian Serie A:n maalia ja sen tuuletus. Katsotaan mitä tapahtuu.

Nyt kiitos Hetemajn perheelle ja ennen muuta perheen äidille. Olemme kiitollisia ja onnellisia teistä ja teidänlaisista ystävistä. Teitä ei ole liikaa – vain viisi.

 

 

 

Kommentit