Lauantai, 25.12.2010

Blogi, lauantaina 25.12.2010

Upea pakkausjouluaatto takana. Joulupäivää viettämään. Eilen siis perinteikkäästä perinteikkäin jouluaatto. Aamulla tietenkin Joulupukin Kuuma Linja ja erityisesti ihastuttava Lumiukko-satu. Sitten puoliltäpäivin Suomen Turun Joulurauhan julistus ja joulupuurot. Iltapäivällä Lopen kauniiseen kirkkoon jouluhartauteen ja illansuussa sitten hyvää jouluruokaa lähimpien kesken ja kaiken kruununa joulupukki illalla. Voi sitä riemua ja rakkautta mitä siinä oli. 

Jouluyön huipentui tavanmukaan jälleen kirkossa. Lopen kirkko täyttyy päivähartauksien jälkeen tavanmukaan myös keskiyöllä kun joulupäivään siirrytään. Naiskuoro Timotein Jouluyö Juhlayö – musiikkihartaushetki on ollut tyylillään yksi maamme ensimmäisiä ja tänäpäivänä vastaavia on jo ympäri maan. Mutta vain yksi aito ja oikea. Viime yönä kuulin ensimmäistä kertaa Timoteita Anneli Julenin johtamana. Pekka Perkon aikanaan perustama ja huipulle johtama Timotei-kuoro soi kauniisti Annelin käsissä ja oli virittynyt upeaan sointuun. Kertkakaikkisen hieno yöhetki. Heti alussa Pia Cantiones 1582 Ajaap Lapsii Laulamaan oli häkellyttävän hieno suuressa kynttilöiden valaisemassa kirkossa ja muutama perinteisen jouluyön laulun uusi sovitus lämmitti mieltä ja korvaa. Todella kaunista laulua ja upeita yksityiskohtia. Kiitokset siis jälleen Timoteille ja nyt Anneli Julenille upeasta hetkestä. Nautimme.

Timotein perustaja ja pitkäaikainen taiteellinen- ja kuoronjohtaja dir.can. Pekka Perko oli myös ajatuksissa mukana. Pekka teki upean elämäntyön Lopella kuorotoiminnan parissa ja myös opettajana. Työjatkuu tavalla tai toisella myös jatkossa ja hyvä niin. Joulukuun alussa Pekka sai jälleen arvokkaan tunnustuksen kun hänet valittiin kansalaisäänestyksessä Lopen Uupuneeksi. Lopen Uupunut on siis Vuoden loppilainen ja sen tunnustuksen voi saada toki yhden vuoden urotyöstä mutta yleensä näin kuin nytkin elämäntyöpalkintona. Voi todeta, että ei olisi paremmin voitu valita. Pekka keräsikin äänistä lähes puolet ja on vuosittain kasvavassa Lopen Uupuneiden joukossa todellakin itseoikeutettu. Onnittelut Pekalle myös täällä blogissani ja olen varma, että yhteistyömme jatkuu tämänkin jälkeen.

Nyt kuitenkin jouluaamuun. Kaunis talvipäivä ulkona, mutta säätiedotus lupaa jo lumimyräkkää. Tänään käymään Hämeenlinnassa ja sitten iltapäivällä joulupäivän ruokapöytään. Huomenna sitten tapanina matkaamme Helsinkiin perhe-Hetemajn vieraaksi. Fatbardhe Hetemaj on kutsunut perheensä kanssa meidät ja Zyskowiczit albanialaiselle päivälliselle. Pöydässä siis koko perhe jalkapallotaiturit Mehmet ja Perparim, sisko Fatlume ja Fatbardhe ja perheen rakas Äiti. Oli kunnia saada olla mukana. Mutta se vasta huomenna. Tänään Hämeenlinnaan.

 

Kommentit