Perjantai, 24.12.2010

Blogi, perjantaina 24.12.2010

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta haluan toivottaa täältä Hämeen mailta teille kaikille blogini lukijoille, ystäville, kavereille ja tutuille. Ihan jokaiselle.

Tänään me täällä rauhoitumme joulunviettoon perinteisin menoin. Puoliltapäivin Joulurauhan julistus Suomen Turusta ja joulupuurot, iltapäivällä joulukirkkoon ja sitten joulupöytään ja pukkia odottamaan. Yöllä vielä Lopen kirkossa klo 23.30 perinteinen Timotein Jouluyö, Juhlayö -musiikkihartaushetki. Jos ette ole siellä koskaan käyneet niin voin suositella. Tulkaapa kauempaakin.

Reellä olisi kirkkoon tarkoitus suunnata, mutta katsotaan mitä pakkaspoika sen suhteen sanoo. Nyt näyttää hieman huonolta. Mutta joulu ei ollenkaan sellaisesta. Ihanasti lunta ja talvea. Nautitaan tästä ja näistä päivistä.

Joulurauhan Julistus 

Huomenna, jos Jumala suo, on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään, sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät. Lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille riemullista joulujuhlaa.

I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden, med åtvarning till envar att denna högtid med tillbörlig andakt fira, och i övrigt iakttaga ett stilla och fridsamt uppförande, emedan den, som häremot bryter samt julhögtiden genom något olagligt eller otillbörligt förfarande oskärar, gör sig under försvårande omständigheter förfallen till det straff, lag och författningar för varje brott och överträdelse särskilt påbjuda. Slutligen tillönskas stadens samtliga invånare en fröjdefull julhelg.

Tässä vielä viime vuotinen rekiretkemme Lopen kirkkoon…

Kommentit