Sunnuntai, 26.08.2007

Blogi, sunnuntaina 26.08.2007

Ministeri Suvi Lindenin ja monen meidän kokoomuslaisen esittämä sähköinen äänestäminen ja myös ennen muuta nettiäänestysmahdollisuus kerää hyvän suosion myös kansa parissa. Tutkimuksen mukaan kolmannes käyttäisi varmasti internetäänestystä ja yi puolet vastaajista äänestäisi internetissä varmasti tai melko varmasti, jos se olisi mahdollista. Luvut ovat sellaisia, että asiaa on syytä selvittää muutamista vastustavistakin kommentoinneista. Tämä olisi yksi hyvä lisämahdollisuus äänestämiseen ja itse olen esittänyt jo ennen viime vaaleja, että äänestyspaikkoja pitäisi viedä sinne missä ihmiset ovat eli marketteihin, juna-asemille ja matkakeskuksiin ja ennen muuta oppilaitoksiin. Tämä ei tarkoita sitä, että normaalista äänestyspäivästä luovuttaisiin. Eli ne jotka haluavat perinteen mukaan äänestää ”arvokkaasti” itse vaalipäivänä esimerkiksi kunnantaloilla ja kouluilla niin heille se mahdollisuus suotakoon jatkossakin, mutta niille joille tämä tapa ei ole luonteva olisi syytä rohkeasti etsiä uusia mahdollisuuksia. Tärkeintähän olisi se, että äänestettäisiin ja mielipiteet tulisivat esille. Tärkeää kuin se, että miten sen tekee.

Samaisen tuoreen selvityksen mukaan eläkeläisten kanta internetäänestykseen on sen sijaan hyvin kielteinen. Eläkeläisistä 61 prosenttia ei äänestäisi internetissä. Ymmärrän itse tämänkin. Tämä koskee nyt tämän hetkistä tilannetta, mutta uskon, että viiden tai kymmenen vuoden päästä aika moni seniorikin voisi hoitaa kansalaisvelvollisuuteensa sähköisesti.

Nuo edellä olevat luvut selviävät Aamulehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä mihin vastasi noin 1000 suomalaista.

Aamulla myös saimme kuula, että SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma esittää hallitus- ja oppositiopuolueita samaan pöytään ratkaisemaan kuntien talousongelmaa. Heinäluoman mukaan hallitusrajoja rikkova yhteistyö helpottaisi asioiden ratkaisemista. Mielenkiintoinen avaus, mutta toisaalta voisi kysyä Heinäluomalta eikö hän sitten muuten ole tukemassa järkevien työmarkkinaratkaisujen syntyä tai hallituksen ajamaan ja tukemaan tasa-arvoisempaa palkkaratkaisua kunta-alan työntekijöille? Eikö hyviä hankkeita pitäisi myös opposition tukea? Minusta pitäisi. Muussa tapauksessa toimintaa voi kutsua erilaisilla tavoilla. Eikö niin?

Tänään moottoriurheiluväki kerääntyy Ahvenistolle radan 40-vuotisjuhlaan ja juhlakilpailuun. Nyt siis aamupalaa ja matkaan.

Heino päivä Ahvenistolla jälleen takana. Pienen hiljaiselon jälkeen Rata-SM -sarja elää jälleen hyvänoloista nousukierrettä ja toivotaan todellakin, että kierre olisi jyrkkä ylöspäin. Tänään Skandinaavian Ferrarit, GT:t, Super Touring, Legendsit, F3:set ja Minit tarjosivat hyvää viihdettä ja katsojia oli todella kivasti vaikka säätiedotus hieman uhkailikin sateella. Vettä ei tullut kuin Super Touring -lähdön aikana muutama tippa, mutta periaatteessa kilpailut saatiin viedä läpi kuivassa kelissä. Myös moottoriurheiluvaikuttajia oli tänään paikalla hienosti. Moni kunnioitti suomalaisen legendan Ahveniston moottoriradan 40-vuotisjuhlakilpailua ja varikolla nähtiin mm. Jyrki Järvilehto, jolle Appara aikanaan oli Häkkisen ja Salon tapaan täydellinen rata-autoilun korkeakoulu lajin kuninkuusluokkaan F1:siin. Mukana luonnollisesti myös paikan yksi nimi rallicrossin moninkertainen Euroopanmestari Matti Alamäki ja jääkiekkolegenda Juhani Tamminen kannustamassa entistä TPS-ketjukaveriaan nykyistä ratakettua Pertti Kuismasta. Tässä vain muutama mainitakseni. Hyvä oli fiilis ja mukana oli saada olla mukana.

Huomenna kuitenkin jo heti aamu kuudelta lento Eduskuntaryhmämme kesäkokoukseen. Nyt siis rentoilta ja aikainen nukkumaan meno.

Kommentit