Maanantai, 27.08.2007

Blogi, maanantaina 27.08.2007

Kello 04.00. Tänään aikainen lento Kuopioon. Eduskuntaryhmämme kokoontuu kaksipäiväiseen kesäkokoukseen. Minun ensimmäinen kesäkokous ja mielenkiinnolla päiviä odotankin. Tänään mm. pitäisi käydä keskustelua verolinjauksista ja budjetin muistakin kysymyksistä. Päivien ohjelma aikalailla tiukka ja paljon asioita läpikäytävänä. Katsotaan miten edetään. Kiitos myös muutamista ajankohtaisista kysymyksistä. Lupaan nekin esille ottaa ko. ministereiden kanssa. Listalla mm. Riihimäen ja Hyvinkään raja-alueella oleva useamman kiinteistön alue missä digiajanmyötä pimenee useampia kanava vaikka tarvittavat digilaitteet on hankittu ja antennitkin ammattilaisten toimesta uudisttetu, sitten muutama metsästyspuolen kysymys mm. haulikon panosten kotisäilytyksen rajaamisesta ja myös hevoskuljetuskalustolle kaavailtu ajopiirturisuunnitelma. Kiitos näistä ja niitä selvitän sopivissa rakosissa.

Nyt kuitenkin kohti lentokenttään. Aamulla jo kahdeksalta tänään aamukahvitilaisuus ja puurotilaisuus Kuopion torilla ja päivän ohjelmassa kokouksemme Iisalmessa ja yleisötilaisuudet vielä illalla, vierailu Iisalmen aluesairaalaan ja suurempi tilaisuus sitten kello 19.00 Iisalmen Kulttuurikeskuksessa. Tiistaina ja maanantaina kokouksessa esillä mm. budjettivalmistelut hallinnonaloittain.

Nyt matkaan…

Ensimmäinen kokousrupeaman takana. Aamusta kuitenkin jo siis heti kahdeksalta aamupuurotilaisuus Kuopion torilla. Vaikka hieman koleaa olikin niin siitä huolimatta väkeä jälleen liikkeellä aikalailla. Kokoomus torilla ensimmäisenä ja samaan aikaan kun me jo puuroilimme ja joimme aamukahvia kuopiolaisten kanssa niin torikauppiaat vasta kokoilivat telttoja ja pöytiään. Oikein viehättävä ja mukava tori – tässä viileämmässäkin kelissä – mitä onkaan kesällä. Torikeskustelujen jälkeen sitten busseilla IIsalmeen mikä varsinainen kesäkokouspaikkamme. Aamusta heti poliittinen tilannekatsaus ja sitten ensi vuoden budjettiesityksen läpikäyntiä hallinnonaloittain. Tänään esillä valtiovarainministeriö eli koko esitys ja sitten tarkemmin ministeri Sari Sarkomaan johdolla opetusministeriö ja ministeri Jyri Häkämiehen johdolla puolustusministeriö ja myös valtion omistuskysymykset. Tällä viikolla asiat etenevät ja uskon, että monessakin kohdassa vielä positiiviseen suuntaan. Muutama haastava kohta eli erityisesti perintöverotus ja energiaverotus. Katsotaan.

Lounaan jälkeen sitten hieman vapaampi keskustelu kolmen mielenkiintoisen alustuksen jälkeen. Niiden sisältöä en sen enempää voi kommentoida, mutta äänessä ryhmämme lisäksi Eduskunnan I varapuhemies keskustan Seppo Kääriäinen, Ilta-Sanomien tuleva päätoimittaja Reijo Ruokanen ja Savon Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Vesa Kärkkäinen. Voin myöntää, että aikaa olisi tähän saanut olla vaikka enemmänkin. Nyt pieni hetki hotellilla eli majoittuminen ja sitten päivän ohjelma jatkuu.

Kommentit