Sunnuntai, 26.07.2009

Blogi, sunnuntaina 26.07.2009

Aikainen herätys. Kello hieman yli seitsemän ja sunnuntai aamu. Kohta siis juna-asemalle ja kohti Riihimäkeä ja sieltä Lopen Kokoomuksen 90-vuotiskahvitukseen Rompe- ja Markkinatorille. Nähdään siis siellä. Jos junat aikataulussa niin olen pelipaikalla jo kello 11.30. Nyt aamiainen ja sunnuntain Hesari ja sitten Matkakeskusta kohden.

Kello 23.38 ja juuri yösaunasta tupaan. Voisi todeta, että kruunasi jo muutenkin fantastisen päivän. Aamujuna tuli todella vauhdikkaasti ja vaivattomasti Riihimäelle ja olin jo kotikunnassani Lopella hieman yli yksitoista. Eli siis juuri parahiksi kun Lopen Yrittäjien vuotuinen Rompe- ja Markkinatoritapahtuma alkoi. Sää oli nappi jopa helteinen ja se toikin Lopen torille uskoin, että yhden sen historian ennätysyleisön. Myyjiä oli mukana todella hyvin ja kun väkeäkin melkein tungokseksi asti niin mitä muuta olisi voinut toivoa. Hämeen Sanomien kesäkiertue toi vielä kivasti ohjelmaa ja menoa torille ja väki oli jotenkin erityisen hyvällä kesämielellä liikkeellä.

Me siis olimme myös Lopen Kokoomuksen toimesta mukana. Tällä kertaa muuten ainoana puolueena. Halusimme yhtenä 90. juhlavuotemme tapahtumana tarjota juhlakahvit kuntalaisille ja vapaa-ajanloppilaisille ja näin markkinoilla se onnistui hienosti. Oli loistoidea tarjota kahvit nimenomaan markkinoilla ja kesäaikaan. Kiitos siitä idean heittäneelle. Näin saimme mukaan myös vapaa-ajanloppilaiset jotka ovat kunnallemme todellinen voimavara ja elävöittäjä ja palveluiden vahvistaja. Heitä vain tulee liian harvoin kiitetyksi. Tänään kesäloppilaisia siis myös valtavasti liikkeellä ja moni jälleen teltallemmekin pysähtyi. Oli toiveita ja joitakin risujakin, mutta pääasiassa kiitoksia hyvästä yhteistyöstä. Moni myös piipahti tervehtimään ja jututtamaan minua ja olenkin iloinen siitä miten moni vapaa-ajanloppilainenkin on ottanut minut ns. omaksi kansanedustajakseen vaikka emme olisikaan edes samasta vaalipiiristä. Olen todella otettu tällaisesta luottamuksesta ja aika monia asioita on näiden kontaktien ja osan jopa ystävyyssuhteiden kautta eteenpäin viety ja saatu aikaiseksikin. Kiitos niistä. Mutta tänään siis torilla juhlakahvien lisäksi keräsimme myös toriväen ajatuksia Lopesta ja sen kehittämisestä ja mukavasti näitäkin palautteita tuli. Palaamme niihin myöhemmin ja katsotaan mitä niiden eteen on tehtävissä.

Niin sitten meillä oli vielä isona juttuna se meidän ”lahjatoive”. Eli toivoimme käytöstä uuden kouluvuoden alunmyötä poisjääviä reppuja lahjakasaan. Odotimme kymmentä kahtakymmentä reppua, mutta mitä vielä. Reppukasa oli lopulta 64 repun kokoinen ja näin saimme kertaheitolla kasaan sellaisen lähetyksen millä uuden kouluvuoden alkajaisiksi aika moni viipurilainen lapsikin saa uuden repun. Toimitamme reput Lahden Diakoniasäätiön kanssa Viipuriin vielä ennen koulujen alkua ja olen takuuvarma, että aika monen katulapsen huulilla on iloinen hymy tämän päivämme ansiosta. Kiitos siis vielä kerran teille kaikille reppujentuojille. Katsotaan josko saisimme vaikka Viipurista jokusen kuvankin vielä paluupostissa myöhemmin.

Mutta nyt siis yksi juhlavuotemme pääjutuista takana. Varsinaiset juhlathan olivat jo alkuvuodesta talvella, mutta juhlavuotemme näkyy siis monessa läpi vuoden ja tämä torin munkkikahvi ja repputempaus oli yksi niistä. Syksy tuo vielä jotain. Mutta palataan siihen silloin. Huomenna aamupäivä töitä ja iltapäivästä yritän hieman pitää lomaakin. Katsotaan miten se onnistuu.

Kommentit