Sunnuntai, 26.04.2009

Blogi, sunnuntaina 26.04.2009

Fantastinen avaus upealle kevätpäivälle. Mika Kallio ajoi huikean kilpailun surkeasta lähtöpaikasta huolimatta. Japanissahan rankkasade perui kokonaan aika-ajot ja liikkeelle lähdettiin harjoitusten aikojen perusteella, joissa Mika siis kaatui. Takarivi ja sieltä nousu upeilla ohituksilla kärkikymmenikköön. Uskon yhä vakaammin, että Kallio voittaa tällä kaudella ainakin yhden kilpailun ja ajaa satavarmasti palkintopallisijoituksia. Tänään vielä erikoisen F1-kauden seuraava kilpailu ja seuraillaan myös tilannetta MM-rallinkin puolella. Siellä Jari-Matti Latvala nyt hyvä niin kuin tiedämme ja tänään lupa odottaa kovaakin tulosta. Mutta nautitaan nyt ensisijaisesti keväästä ja kauniista säästä ja se tapahtuu näillä lämpötiloilla parhaiten ikkunan ulkopuolella.

Katselin muuten tuossa Nelosen nettisivuilta jälkikäteen tuon Iken haastattelun Maria Maria! -ohjelmassa. En ehtinyt suorana näkemään, mutta halusin ehdottomasti sen katsella. Tuo netti on ihmeellinen mahdollisuus. Mutta mitä tulee haastatteluun. Siinä puhuin juuri sellainen mies jonka olen oppinut tuntemaan. Erittäin hyvä haastattelu – avoin ja rehellinen – kovia kokeneen puheenvuoro, jossa syy otetaan ja kannetaan, mutta katsotaan eteenpäin.

Mutta nyt kuitenkin vapaapäivän pariin. Ajattelin tänään ensin vain nauttia tuosta keväästä ja sitten hieman hahmotella puheeni ranskalaisia viivoja huomiseen Veteraanijuhlaan. Huomenna muutenkin vauhdikaspäivä kun sain kutsun Hämeen Ympäristökeskukseen ja illalla vielä ohjelmaa. Mutta nyt menoksi.

Kello 22.06 ja aika kiittää tästä viikonlopusta. Nyt sellainen energiaatäynnä olevan olo. Todellakin sain rentoutua ja nauttia viikonlopusta niin ulkoillen, talkoillen kun ennen muuta läheisten kanssa aikaa viettäen. Tästä on hyvä kaasuttaa uuteen viikoon. Luontokin tänään otti kivasti askelia kohti kesää, vaikka pientä sadetta ehkä vielä kaipaisi. Nautiskelin päivästä niin Pekkalan mökillä missä kurjet jo hautomassa ja sitten myös Loppijärven lintutornilla. Siellä hieman tuuli kiusasi, mutta sentään jotain.

Loppuviikon kannanottoni ja esitykseni tutkimattomien hevossairauksien määrärahalisäyksistä on otettu todellakin kiitoksin vastaan. Yksin hevosenomistaja kertoi miten heille oli annettu täydellisen vääriä hoito-ohjeita ns. Hattulan taudin hoitoon. Tuloksena sairauden nopea eteneminen ja hevosten lopettaminen jalattomina. Onko kumma ettei tällaista sairautta nyt oteta vakavasti ja tutkita ja selvitetä mistä oikein on kyse ja miten se tästä vielä kehittyy. En halua piruja maalata seinään, mutta kun kuunteleen sikainfluenssa uutisia Meksikosta ja maailmalta niin ei voi kuin kummastella. Jäämme odottamaan maatalousministeriltä vakavaa otetta nyt tähänkin haasteeseen. Hyssyttelylle ei ole varaa.

Kommentit