Lauantai, 25.04.2009

Blogi, lauantaina 25.04.2009

Muutamia kyselyjä tv-ohjelmistani on jälleen tullut. Teen vielä ns. harrastuksena muutamia ohjelmia ja tänään yksi niistä ulos eli Enduron MM-sarjan kauden avaus Espanjan ja Portugalin GP:t. Ohjelma alkaa MTV3:lla kello 12.15 jos joku haluaa motorsportia. Mutta ei siitä sen enenpää. Itse nyt aamupala jo syöty ja upea kevätpäivä odottaa ulkona. Pidämme tänään talomme pihatalkoot ja kohta hanskat käteen ja talkoisiin. Siis vapaapäivä ja talkoopäivä.

….

Talkoopäivä takana. Pihat ja nurkat saatiin aika hyvään kuntoon. Hieman perusparannusta ja hieman muuta siistimistä. Talkoohenkeä siis edelleen Suomestakin löytyy. Tänään olen siis varannut koko päivän vain ulkoilulle ja puuhastelulle. Välillä tuntuu, että tuo eduskunnankin työskentely on osalle aikamoista puuhastelua. Aika näyttää kuluvan siihen miten saisi mahdollisimman ison jutun itsestään naistenlehtiin tai iltapäivälehtiin ja sen eteen ollaan valmiita haukkumaan muita julkkiksia. Ehkä todellinen tämän vuoden pohjanoteeraus oli demarikansanedustaja Jukka Gustafssonin Tansii Tähtien kanssa ohjelmassa esiityvän taiteilija Pirkko Mannolan ripitystä ja haukkuminen. No sillä sai lehtiin isot otsikot, mutta onneksi julkisuushakuisuus kääntyi kuitenkin päinvastaiseksi ja lopulta Gustafsson oli sammakkojaan pyytämässä anteeksi. Ylimielistä toimintaa.

Toinen herkullinen houkutin on ainainen populismi. Moni meistä kansanedustajista on koko ajan mukana erilaisten hyväntekeväisyys järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa. Tuetaan rahallisesti erilaisia keräyksiä ja hyväntekeväisyystoimintaa. Mutta sitten on joukko joka laittaa omasta lahjoituksestaan julkisen mediatiedotteen. Ehkä räikein ja säälittävin oli viime viikon Matti Saarisen ilmoitus jossa hän kertoi ohjaavansa kuusisataa euroa Veikko Hurstin elämäntyön jatkamiseen ja kuusisataa euroa työttömille. Aivan kaunis ja kannatettava toimenpide, mutta tarvittiinko siitä mediatiedote. Sitä voi jokainen miettiä. Toimenpidettä esitettiin jonkinlaisena lamantaittotyönä. Mutta euroakaan ei tällä toimenpiteellä eduskunnan palkkiokustannuksia säästynyt. Ainoa hyöty oli kahden tärkeän toimijan saama avustus. Jota toki arvostan todella paljon. Mutta en vähääkään tuollaista annan kuusisataa teen mediatiedotteen -toimintaa. Mutta jokainen tyylillään. Ja toivottavasti mahdollisiman moni. Auttaa apuatarvitsevia mitä erilaisia toimijoita. Esimerkiksi tällä viikolla oviimme kolkutetaan – ollaan jälleen veteraanien asialla. Hyvä tapa auttaa ilman suurta numeroa.

Nyt raitista ilmaa ja liikuntaa saatu mukavasti. Kuppi kahvia ja vapaailta. Nautitaan.

Kommentit