Sunnuntai, 26.02.2012

Blogi, sunnuntaina 26.02.2012

Keväinen talvipäivä. Mikäs sopisikaan paremmin rallisprinttiin. Tänään jatkan motorsportviikonloppua täällä kotikulmilla viikonlopun Mikkelin SM-rallin jälkeen. Aamusta Lopen Joentaakse missä ajetaan tänään sunnuntaina perinteinen HF-Autohuoltosprint. Kello 12 kilpailu starttaa ja voin taata, että erinomaiset katselupaikat ja hyvä reitti luvassa. Kannattaa siis ehdottomasti suunnata Lopelle vaikkapa koko perheen kanssa viettämään talvipäivää. Lunta riittää ja juuri aurinkokin loi aamun ensimmäiset katseet. Kohta mennään.

Mukava talvipäivä takana. Lopen UA järjesti tänään Joentaan kylässä HF Autohuolto -rallisprintin ja jos kaksi edellispäivää meni Mikkelissä selostaessa SM-rallia niin tänään selostimme sitten Hannulan Jussin kanssa sprinttiä Lopella. Toista sataa autoa mukana kisassa ja väkeä valtavasti. Käsiohjelmia oli tehty 1500 ja ne loppuivat kesken eli aikamoinen väentungos oli kolmen kilometrin pätkän varressa ja tapahtumia kisa tarjosikin enemmän kuin riittämiin.

Joentaan Kyläyhdistys oli myös vahvasti mukana kisan järjestelyissä mm. lipunmyynnissä ja puffettitelttoineen ja tottakai myös Lopen UA:n naisetkin rallimakkaratelttoineen. Sellaista kunnon vanhanajan UA-meininkiä siis ja niitä legendaarisia oransseja makkaratelttoja. Tällainen kilpailu on siis tärkeä niin seurallemme kuin myös monille eri yhdistyksille jotka saavat väkijoukosta tuloja puffettien ja muiden talkoiden kautta. Ja ainakin nopea vilkaisu Äijämäelle ja pätkän varteen kisan loputtua osoitti sen, että myös ralliväki oli käyttäytynyt hyvin. Roskia ei ainakaan autosta näkynyt ja nurkat hyvässä kunnossa. Toivottavasti näin fiksusta siis kaikin puolin kisa meni ja saamme tulla toistenkin tänne kisaa järjestämään. Eskolan talon pihat ja pellot luovat uskallan sanoa yhden maamme parhaan paikan rallisprintille ja toivottavasti taas pian kisalla myös SM-arvokin. Eli iso kiitos siis Joentaan kylälle ja kaikille kisan järjestäjille ja kaikille katselijoille.

Joentakaa sitten Hevosojan kylälle ja sieltä mökille lumihommiin. Puutarhan kirsikka-, luu- ja omenapuut vaativat hieman lumitöitä. Metriset jänisverkot nimittäin olivat kokonaan jo lumen alla. Nyt lumet ympäriltä hoidettu pois ja jänikset saavat tyytyä metsän antimiin. Ja me ehkä saamme tulevanakin kesänä ja syksynä sitten oman puutarhan satoa.

Huomenna Loppi-päivä. Kunnanvaltuusto kokoontuu illalla ja sitä ennen monta muuta kokousta ja tapaamista. Nyt vielä huomisen valtuuston materiaalit läpi. Tuttuja asioita joiden parissa on työtä tehty jo pitkään. Mutta sen lisäksi huomenna myös valtuuston iltakoulu kuntarakenneuudistuksesta. Monenlaista siis maanantainakin.

 

 

Kommentit