Sunnuntai, 25.09.2011

Blogi, sunnuntaina 25.09.2011

Tervetuloa tänäänkin Lopelle. Koko perheen syyspatikka ja -retkipäivä Poronpolku tänään Lopella Riihisalossa. Muuten jo 45. kerran ja tänään odotetaan jälleen ennätysmäärää väkeä eli reilusti yli 2500 nauttimaan Lopen vaellusreiteistä. Perhelenkki vaikkapa lastenvaunujenkin kanssa 5km ja sitten pidempiä aina 30km asti. Matkan aikana pääsette nauttimaan kapulalossista Marskin Majalla, tutustumaan itse metsästysmajaan, Pirunlinnalla maahisiin ja peikkoihin ja Prammilla mm. partilaisten letunpaistoa. Ja muutenkin reittien varrella paljon puffettipisteitä. Matkat siis 5,13,18,24 yai 30km. Pisin reitti vie aina Luutasuon reunalle Luutaharjun Samolle asti. Tulkaahan nauttimaan Lopesta ja syksystä! Lähteä voi omassa tahdissa omaan tahtiin Riihisalosta kello 9-12 välissä. Nähdään ja nautitaan!

….

Hieno päivä Lopen Riihisalossa. Sieltä siis perinteen mukaan starttasi Poronpolku ja nyt jo 45. kerran. Ja tänään muuten myös ennätysosanotto. Matkaan lähti 2650 patikoijaa ja se on noin 600 enemmän kuin viime vuonna ja samalla noin 150 patikoijaa enemmän kuin entinen kaikkien aikojen ennätys. Väki oli kertakaikkisen tyytyväistä kokemaansa ja näkemäänsä ja mikä ettei olisi. Olihan tarjonna eteläisen Suomen upeimmat erämaat ja todella hyvässä kunnossa olevat vaellusreittimme. Tänä syksynä tai ainakin tämän vuoden aikana avaamme vielä aivan uuden yhteysreitin. Se tulee olemaan uutinen ja iso juttu kun Riihimäen kaupunki yhdistetään vaellusreitillä ensin Loppeen ja sitä kautta aina Hämeen Järviylängön Tammelaan asti. Saamme aikaan aikamoisen upean retkeilykokonaisuuden. Tämä on yksi kuntamme tähtituote ja sitä on kehitetty toistakymmentä vuotta määrätietoisesti mm. EU-hankkeiden turvin ja nyt koossa satoja kilometrejä erilaisia reittejä päivän ja illan reiteistä aina pitkiin vaelluksiin yöpyen laavuilla jne. Tänä suvena reitistömme sai lisäksi aikalailla ainutlaatuisenkin lisän kun Riihimäen Urheilusukeltajat tekivät yhdeksi Melkuttimen kierron pysähdyspaikaksi sukelluspaikan. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa.

Mutta nyt kello jo 20.30. Huomenna Hämeenlinnaan ja siellä tapaamaan Hämeenlinnan seudun työttömiä Hätyn perinteiseen tilaisuuteen. Onneksi nyt hieman parempia uutisia ainakin hetkeksi. Tosin pitkäaikaistyöttömyys ei tahdo helpottaa millään. Sinne tarvitsemme lisää panoksia ja pikaisesti.

 

Kommentit