Lauantai, 24.09.2011

Blogi, lauantaina 24.09.2011

Tänään Lopella markkinakesän päätös eli Maalaismarkkinat. Tervetuloa Lopen torille nauttimaan syksystä ja keräämään mukaan kesän ja syksyn herkut. Itse lähden tästä kanssa kohta toria kohden. Nähdään siis siellä ja jos hihasta tulette nappaamaan niin kahvitkin torikahvilalla mielelläni tarjon. Nähdään siis Lopella klo 10-12 tänään maalaismarkkinalauantaina!

Sitten iltapäivällä Elmolaan katsomaan LFT 96 -poikien SM-kauden avausturnausta. Pelit siellä tänään Lopen poikien osalta kello 11 ja 14. Kannustamaan on kaikki varmasti enemmän kuin tervetulleita. Nyt taistellaan mestaruudesta tosissaan. Niin kuin viime vuonnakin. 

….

Aamun sade taukosi upeasta juuri kymmeneksi ja torilla pian paistoikin jo sitten aurinko. Aika meni kuin siivellä ja väkeä olikin todella hyvin liikkeellä. Kiitokset teille kaikille jotka toitte terveisiä, toiveita tai moitteitakin. Ja mukava oli huomata sekin, että niin valtakunnan kuin kotikunnankin asiat puhuttivat. Esillä niin valtion talous kuin Euroopankin talous, sairaanhoito ja vanhuspalvelulaki, Lopen asiat kuin seutukuntammekin tulevaisuus. Siis todellakin laidasta laitaan. Itseasiassa oli mukava huomata, että tavallista useammalta tuli tällä kertaa kiitosta ja kehuja. Valtakunnan tasolla kiitosta keräsi rohkeus tarttua vaikeisiinkin asioihin ja Lopen kohdalla se, että nyt olemme määrätietoisella työllä saaneet lopultakin kuntamme velkaantumisen taittumaan ja monta isoa asiaa kuntoon. Nyt kolmessa vuodessa muutos on ollut aikamoisen suuri ja siitä suurin kiitos kuuluu tottakai kuntamme henkilöstölle, mutta myös virkamiesjohdolle ja myös luottamushenkilöillemme. Olemme onnistuneet palauttamaan hyvän ja vahvan yhteenhiileenpuhaltamisen luottamushenkilöjoukkueeseemme ja se näkyy monessa. Yhteinen tahtotila ja tekeminen on palannut Lopelle ja siitä olen eniten iloinen. Se on nimittäin ehto ja edellytys sille, että kuntamme menee oikeaan ja hyvään suuntaan.

Kiitokset päivän hienoista markkinoista markkinavastaaville keskustan joukoista ja kiitos samalla koko markkinakesästä. Se on tärkeä osa kuntamme kesää ja tänäänkin väkeä oli tullut Lopelle laajalta alueelta. Ainakin minun kanssa juttusille tuli loppilaisten lisäksi väkeä Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Hämeenlinnasta ja pääkaupunkiseudulta. Markkinat siis keräävät hienosti väkeä.

Elmolassa sitten juhlittiin heti sarja-avauksessakin Lopen Floorball Teamin 96:sten kanssa. Mestarijoukkueemme jatkoi siitä mihin viime keväänä jäivät ja peli oli taas monta askelta edennyt. Erittäin määrätietoista ja taidosta peliä junnuiltamme ja hienoa oli taas huomata sekin miten tiimi on saanut liikkeelle koko perheet. Puffetti oli täynnä herkkuja ja katsomo viimeistä penkin pätkää myöten täynnä. Ja muuten tunnelma sen mukainen. Kaksi voittoa LFT:lle sarja-avauksesta ja se tietää hyvää tältäkin kaudelta. Mehän kannustamme jatkossakin ja LFT pelaa Loppea salibandymaailman kartalle kerta toisensa jälkeen. Toivotaan, että jossain vaiheessa saamme vielä sellaisen tahtotilan päälle, että pystymme Elmolan salinkin laajentamaan yhdellä loossilla ns. täysimittaiseksi salibandyareenaksikin. Harmittaa, että en ollut tiukempi asian kanssa kun uutta B-koulua muutama vuosi sitten suunnittelimme. Silloin esitin tuota laajennusta tehtäväksi osana tätä rakennustyötä ja samalla olisimme saaneet yhdistettyä valvonnakin suhteen Elmolan yhteen uuden koulurakennuksen kanssa. Silloin sain hankkeelle tukea kh:ssa oikeastaan vain Grönholmin Saijalta ja asia jäi idean tasolle. Sen kuitenkin saimme lopulta varmistettua, että uusi B-koulu rakennettiin 1,5 metriä suunniteltua kauemmaksi. Alkuperäinen teknisenlautakunnan esitys olisi nimittäin rakennuttanut tuon nyt jo valmiin koulun niin lähelle Elmolaa, että enää tuota mahdollisuutta Elmolan laajentamiseen ei olisi jäänyt. Se on mahdollista ja toivottavasti jossain vaiheessa myös totta. Aivan lähiaikoina ei siihen valitettavasti rahaa löydy, mutta pidetään asia esillä ja kun päivähoidon ja koulujen liikuntatilatarve kasvaa ja tulevaisuudessa myös ikäihmisten päiväliikuntatilojen tarve niin silloin tämä olisi ehkä mahdollista hoitaa maaliin. Lupaan pitää asiaa esillä.

Tänään LFT96:set tekivät jälleen hyvää pr-työtä kotikunnallemme ja siitä iso kiitos. Pelit jatkuvat ja näistä jätkistä me tulemme vielä kuulemaan. Ja mahtavaa junnutyötä LFT:llä muutenkin. Mukana kaiken ikäisiä lapsia niin tyttöjä kuin poikiakin. Säbä liikuttaa hienosti ja uskon lajin tulevaisuuteen. Siihen kannattaa panostaa.

Huomenna sitten liikutaan luonnossa. 45. Poronpolku kutsuu Lopelle. Lähtö Lopen Riihisalosta kello 9-12 ja reittejä viisi eri mittaista. Lyhin 5 kilometriä on kierrettävissä luonnossa jopa lastenvaunuin ja pidemmät reitit sitten 13,18,24 ja 30 km. Neljä pisintä vievät upeisiin erämaamaastoihin ja pitävät sisällään myös ikimuistoisen Puneliansalmen ylityksen Marskin Majalle joko Salonkylän Sisun venein tai kapulalossilla. Matkan varrella myös upea Prammi partiolaisten lettuineen, Pirunlinna maahisine ja peikkoineen ja paljon paljon muuta. Ja ennen muuta kaunista loppilaista syysluontoa. Tulkaahan mukaan!

Kommentit