Perjantai, 23.09.2011

Blogi, perjantaina 23.09.2011

Elinkeinopolitiikka on tärkeä osa kuntienkin arkea. Jos ei ole yrityksiä ja työpaikkoja niin ei ole myöskään asukkaita. Ja asukkaat taasen takaavat palveluita, niin kunnallisia kuin muitakin. Me olemme Lopella mukana Y4-hankkeessa, jonka tarkoitus on nimenomaan huolehtia siitä, että kaikissa kunnan päätöksissä otetaan aina huomioon niiden vaikutukset työssäkäyvään väestöön. Siis päivähoitopalveluiden, koulupalveluiden ja myös teknisten palveluiden vaikutukset perheiden tilanteeseen. Asia, jonka tietenkin pitäisi olla itsestäänkin selvää.

Meillä Lopella on hyvä tilanne. Työttömyys on Lopella koko Hämeen alhaisimmalla tasolla ja myös muuttovoitto on koko maakuntamme kärkeä. Seilaamme siis mukavassa myötäisessä nyt.

Samaan aikaan teemme kuitenkin koko ajan työtä uusien yritysten ja uusien asukkaidenkin saamiseksi kuntaan. Teot ja tulokset siis kulkevat käsi kädessä niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Paraikaa väännämme rahoitusta ns. Puustellin risteykselle Lopen Launosiin. Kyse siis Kantatie 54:n risteyksestä, mikä vie Nyynäisiin ja Launosten keskustaan ja Vähikkälään. Tavoitteenamme on saada risteykseen mm. koululaisille tärkeä alikulku ja lisäksi siirtää risteystä hieman turvallisempaan paikkaan ja tarjota myös Jylhäkummun liikealueelle tieyhteys täältä suoraan. Nyt yrityksemme on kova, että saisimme tielle ja risteysremontille rahoituksen ensi vuodeksi. Pidetään siis peukkuja.

Kyseisen risteyksen remontti on entistä tärkeämpi jo siksikin, että Säästö-Karit keskittää yhä enemmän toimintojaan Lopen Launosiin. Alueelle tulee merkittävästi lisää myymälätilaa ja myös uusia työpaikkoja. Toivotaan siis samalla, että saamme risteyksen ajanmukaiseksi sen palvelemaan kaikkia alueen yrityksiä. Ja jos vaikka alue voisi vielä jossain vaiheessa laajentuakin. Nyt kaikki Jylhäkummun tontit on myyty. Alue siis kehittyy hyvää vauhtia, mutta nyt rajat ainakin hetkeksi saavutettu.

Tänään eduskunnassa jatkamme sitten Euroopan talousasioiden parissa. Esillä myös ulkopolitiikan ajankohtaiset asiat UAV:ssä aamusta ja siitä se alkaa.

Tänään kävimme pitkän keskustelun Euroopan taloudesta. Kello jo yli viisi ja kohta pitäisi keskustelun päättyä. Näytti tosin siltä, että ERVV oli valtaosalle eduskuntaa oikeastaan EVKK. No vastuunkantajiakin oli. Siltä osin hyvää keskustelua kun mitä sitä oli ja oli hauska vertailla keskustalaisten puheita viime kevään puheisiin. Siinä olisi muuten jollekin tutkijalle tai ainakin lehdelle mielenkiintoinen aihe. Takinkäännön maailmanennätys.

Pitkän ERVV keskustelun lisäksi tänään talolla myös erittäin mielenkiintoinen ulkoasiainvaliokunnan ministerikuuleminen ulkomaankaupasta. Ministeri Stubb esitteli tulevan kokouksen asialistaa ja paljon on jälleen tapahtumassa ja toivottavasti sellaisiakin askelia jotka auttavat meidänkin taloutta. Sieltä voisi löytää hyvää vetoapua talouteemme. Mm. Venäjän suhteen tehdään nyt hyvää työtä.

Mutta nyt istunto päätökseen ja kotia kohden. Jos vaikka kotimatkalla vaihtaisi sitten Suomen Parlamentin Lopen Shellin iltaparlamenttiin. Katsotaan mitkä siellä illan teemat.

Huomenna sitten klo 10-12 Lopen Maalaismarkkinoilla ja salibandyakin katsomaan. Lopen LFT:n 96:set avaavat uuden SM-kauden kotihallissa Elmolassa ja nyt varmasti tavoitteena viime kauden nelostilan kirkastaminen SM-kullaksi. Tällä joukkueella on siihen kaikki mahdollisuudet. Syksyn mestareiden cupin voitto enteili jo sitä ja hyvällä sykkeellä on koko joukkue tehnyt työtä koko kesän ja syksyn. Huomenna huudetaan. Tervetuloa siis Lopelle Maalaismarkkinoille ja vaikkapa myös katsomaan maamme parasta junnusäbääkin.

 

 

Kommentit