Sunnuntai, 25.07.2010

Blogi, sunnuntaina 25.07.2010

upea huipennus tänään. Seitsemän naistenpäivän putki päätökseen. Päättyvän viikon aikana 32 erinimistä naista on juhlinut nimipäiväänsä eli yhteensä noin 635 000 naista. Ensimmäistä nimeään on juhlinut tällä viikolla 282 000 suomalaista naista. Tänään vielä Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia ja Tinja. Onnea kaikille ja kaikille muillekin naistenviikon juhlijoille näin jälkikäteenkin.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Wikipedian kertoo, että ”täysin poutaisia naistenviikkoja on keskimäärin kerran 10 vuodessa ja saman verran on naistenviikkoja, jolloin sataa kuutena tai kaikkina seitsemänä päivänä. Tyypillisintä on, että naistenviikolla sataa kolmena tai neljänä päivänä”. Eli aikalailla norminaisten viikko siis tämäkin.

Me juhlistamme Naistenviikkoa Lopella jälleen tavan mukaan Lopen Yrittäjien Rompe- ja Markkinatorilla. Mukana Lopella myös Hämeen Sanomat tapahtumineen ja tori viimeistä paikkaa myöten täynnä. Laukkasen Jarmo kertoi, että lisäpaikkojakin on jo raivattu ja järjestelty. Hieno juttu. Me kokoomuslaiset olemme myös mukana tavan mukaan torilla. Kokoomus siis kuuntelee. Tällä kertaa keräämme ideoita Lopen kehittämiseksi, mutta myös risuja ruiskukkien kanssa. Toiveita siis peliin. Teltallamme tänään kello 12-14 myös itse Ben Zyskowicz ja näin Benin minun kesärundi Hämeessä etenee. Tervetuloa siis mukaan ja niin teltallamme myös vielä lelujen vaihtopörssi eli ehjiä leluja mukaan, vaihtoon ja kiertoon. Nähdään!

….

Kello 20.07 ja jo pieni hetki mökillä. Päivä siis tänään Lopella kotikunnassani ja täytyy todeta, että nappipäivä. Saimme Lopelle 30 vuoden tauon jälkeen vierailulle kansanedustaja Ben Zyskowiczin ja kyllä miehellä riittikin vientiä. Varmaan vähintäänkin yhtä paljon kuin aikanaan kun mies nuorena kokoomusnuorena vieraili Lopen Laakasalossa koulutuksissa ja seminaareissa. Tämänkin ajan ystäviä ja tuttuja tänään useammankin tapasimme. Ja yhden hauska tarinankin kuulimme, kun silloin vielä satakuntalainen nuorimies oli lupautunut isänsä autolla kuljettamaan Beniä. Vuosi oli 73 tai 74 ja kokoomusnuorille koulutusasioista puhumassa ollut Zyskowicz piti saada Kankaanpäästä Poriin. Matka sujui hyvin, mutta sen jälkeen alkoikin kuskille ongelmat. Isä ja isovanhemmatkin olivat keskustalaisia ja heillehän ei sitten sopinut, että kokoomuslaista oli kuskattu perheen autolla. Nuorukainen menetti näin autonkäyttöoikeuden. Itseasiassa samaa miestä pyysin tänään Benille kuskiksi ja tarinan kuultuani ymmärsin, että mies vastasi ei. No ei nyt sentään niin, mutta hauska yhteensattuma kuskia kysellessä.

Lopen Yrittäjien Rompe- ja Markkinapäivä keräsi Lopen torille tämän kesän ennätysyleisön ja kun sää lämpeni aamupäivällä lähes asteen vartissa aina helteiseksi asti niin iltapäivällä väkeä riitti jo tungokseksi asti. Lopen Kokoomus oli Pasi Tarkkalan, Kari Maunulan ja Vesa Pesosen johdolla pystyttänyt paikalle myös tavanmukaan Kokoomus Kuuntelee -teltan ja viime vuoden Pietarin katulapsille keräämien reppujen sijaan nyt järjestimme lapsille ehjien lelujen vaihtopörssin. Lelut vaihtoivat omistajaa ja moni nassikka sai päivään kivan uuden lelun. Suosittelen juttua muuallekin, kun nurkat varmasti monissa perheissä aivan ehjiä leluja täynnä. Aikuisille järjestimme kyselyn Lopen kehittämiseksi ja siihen osallistuneiden kesken arvoimme lippupaketteja Lopen Sajaniemen Kesäteatteriin. Kiitokset hienoista vinkeistä ja ajatuksista ja kehittämisideoista. Niistä varmasti osa jalostuu valtuustoryhmämme puheenjohtajan Eeva Pyhälammen ja valtuustoryhmämme kanssa aina myös valtuustoaloitteiksi asti.

Teltallamme ahersivat tänään edellä mainittujen lisäksi mm. Kallelan Sanna, Kujansuun Tuomo, Nylundin Riitta, Rannan Outi, Holttisen Erkki ja Seppälän Tiina. Juttuseuraa siis riitti monelle torillakäyneelle. Itsekin sain koko ajan olla juttusilla ja kuuntelevana korvana ja täytyy sanoa, että pari hyvää ideaa otimme Benin kanssa kopiksikin asti ja sovimme jo niiden eteenpäin viemisestä aina asuntoministeri Jan Vapaavuorelle asti. Kerron vaikkapa sitten mistä kyse, kun esitys niistä valmis. Ihan mielenkiintoinen juttu.

Lopen torilla oli tänään mukana Hämeen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaista myös Sari Niinistö, Sanni Grahn-Laasonen ja Sari Rautio ja olenkin erittäin tyytyväinen, että ehdokkaamme jaksavat kiertää ja ahkeroida näin helteelläkin. Se palkitaan varmasti aikanaan.

Mutta sitten torilta Benin kanssa jatkoimme matkaa ja tutustuimme Lopen kunnan rakennushankkeisiin, joista nyt isoimman koulukeskuksen uuden B-koulun syksyllä käyttöön vihkiin itseasiassa opetusministerimme Henna Virkkunen. Sitten vähän Lopen tieasioita esillä ja kierros yksityisteille ja valtion pienemmille teille ja sieltä sitten Riihimäelle. Riihimäellä vielä pikkuvisiitti ja sen jälkeen nopea katselmus Riihimäen Rautatieasemalle. Halusin Benillekin esitellä surkean asemalaituritilanteen ja sen tarpeen muuttaa esteettömäksi. Lupasin pitää asiaa jatkossakin esillä ja tavoite nostaa asia lisäraideparin kanssa seuraavan hallituskauden liikennehankkeiden hankekoriin toteutettavaksi.

Mutta nyt kello jo taasen paljon. Pari uutta kohdetta Kesärundillemme sovimme myös tänään. Lahteen ja Hausjärvelle tarkoitus vielä etsiä sopivaa päivää. Palataan niihin myöhemmin ja tuo näiden kotisivujeni kalenteri päivittyy muutenkin koko ajan eli sitä kannattaa seurailla. Niin ja kyllä kutsujakin erilaisiin tapahtumiin mielelläni edelleenkin vastaanotan. Mutta nyt iltaa ja huomenna sitten Helsinkiin töihin.

 

 

 

 

Kommentit