Sunnuntai, 25.02.2007

Blogi, sunnuntaina 25.02.2007

Tänään ajatukset tuttava- ja työkaverini perheissä. Valtavasti voimia ja ajatuksia Teille ja sinne.

….

Eilen vietimme rakkaan veljeni Matin ja Mikaelan häitä Vanajanlinnassa. Kaunis ja juuri heidän näköinen juhlansa upeissa puitteissa. Kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille.

Tänään kampanjamme jatkuu. Nyt ratsastustallille katsomaan Riihimäen Ratsastajien kilpailuja. RiRa järjestää ensimmäiset kilpailunsa Lopella Vaahteramäen ratsutallilla. Hieman teki mieli mukaankin, mutta häät ja kampanja veivät nyt ajatukset hieman muualle ja ajattelin, että ensi kerralla. Katsomaan kuitenkin pakko mennä.

Viikonlopun uutisissa keskusta ja kokoomus ovat jatkaneet SDP:n erikoisen ja jopa mauttoman tv-kampanjan kritisoimista. Puolueemme eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies ihmetteli SDP:n valintaa valintaa rakentaa jälleen kerran vaalikampanja pelottelun varaan.
SDP:n vaalikampanjassaan viljelemä värisymboliikka punaisesta ja sinisestä maailmasta ja eroista niiden välillä edustaa mennyttä aikaa ja täysin mielikuvituksellisia uhkakuvia.

Jyri Häkämies minusta totesi aivan oikein, että meidän puolueemme vastuullisen markkinatalouden linja on paras väline luomaan sosialidemokraattien peräänkuuluttamaa hyvinvointia ja jaettavaa.

Maksuton ja hyvä peruskoulu, laadukkaat terveyspalvelut ja entistä parempi vanhustenhoito ovat juuri niitä Kokoomuksen ajamia hyvinvointivaltion peruspalveluita, joihin voidaan satsata entistä enemmän, kun työnteolla ja yrittäjyydellä saadaan lisää jaettavaa.

Samaan aikaan keskustan varapuheenjohtaja Mari Kiviniemi syytti myös demaria äänestäjien pelottelusta. Kiviniemi totesi, että SDP:n televisiomainoksissa maalaillaan uhkakuvia, joita kukaan ei ole esittänyt. Kiviniemi pitikin SDP:n vaalikampanjaa valheellisena ja ylimielisenä äänestäjien pelotteluna. Eero Heinäluoman ja SAK:n linja siis jatkuu.

Onneksi äänestäjät ovat fiksuja ja huomaavat tällaisen sumuttamisen. Itse asiassa palaute mitä olen saanut on ollut juuri tällaista ja demarien loanheitto ja valhekampanjan uskotaan kääntyvän heitä vastaan.

Itse alan yhä vahvemmin toivoa tällaisen demari kampanjan jälkeen sellaista vaalitulosta mikä mahdollistaisi maahamme keskusta-oikeistolaisen hallituksen keskustan ja kokoomuksen varaan. Hyviä rakentavaan yhteistyöhön pystyviä puolueita löytyy muitakin ja toivotaan, että saamme maahamme hyvän yhteishengen ja vastuullisen hallituksen maalisvaalien jälkeen.

Tämä mahdollisuus näyttää yhä todennäköisemmältä, kun katsoo nyt julkistettuja puolueiden kannatusgallupeja. Helsingin Sanomien tutkimuksen mukaan nimittäin suurimmat puolueet Keskusta, SDP ja Kokoomus lähtevät eduskuntavaaleihin nyt hyvinkin tasaväkisistä asetelmista. Tulemme käymään siis tiukan taistelun kolmen tasavahvan puolueen kesken vaalien voitosta ja suurimman puolueen paikasta.

Mikä myös lämmitti mieltä niin sama tutkimus kertoi, että kansalaisten äänestysvarmuus on jatkanut tasaista nousuaan sitten tammikuun pohjalukemien. Tammikuussa täysin varmoja äänestämisestään oli 59 prosenttia, helmikuun alkupuolella jo 63 prosenttia kansalaisista. Kaikkein varmimpia äänestäjiä ovat kokoomuslaiset, sillä heistä 80 prosenttia aikoo äänestää täysin varmasti. Demareista aikoo mittauksen mukaan äänestää varmasti 71 prosenttia ja keskustalaisista 67 prosenttia.

Kaikki siis näyttää hyvältä. Nyt vain loppukiriin.

Riihimäen Ratsastajien kilpailut Vaahteramäen Ratsutallilla meni hienosti. Paikat kun ovat viimeisen päälle niin mikäs on kisoja järjestäessä. Kyllä alkoi oikein harmittamaan kun en mukaan ilmoittautunut. Olisi ollut kiva hieman kisata. Mutta seuraavaan kilpailuun sitten.

Iltapäivällä jatkoin kampanjointia Riihimäellä ja sitten illalla vielä olin sopinut kampanjamme ”kummisedän” Iiro Viinasen kanssa tapaamisen. Seurahuoneella puolentoista tunnin palaveri ajankohtaisista asioista ja nyt jälleen kotona. Uskomaton tietomäärä Iirolla ja olen kiitollinen, että tätä saan nyt avukseni ammentaa. Itse arvostan elämänkokemusta enemmän kuin paljon ja mikä muu meitä ihmisiä pätevöittäisi kuin eletyt päivät ja tehdyt asiat.

Iiro tulee myös perjantaina Lopelle vierailulle kampanjamme tilaisuuteen iltapäivällä kello 14-16. Olemme liikkeellä Lopen tukiryhmän kanssa kotinurkilla ja Iirokin toppatakki päällä pelissä mukana. Tervetuloa juttelemaan ja kahvittelemaan.

Huomenna kahden vaalitentin päivä. Ensin aamusta Hämeenlinnaan ja Yhteiskoulun lukion vaalitenttiin ja illalla Hausjärven suuri vaalitentti. Mukava päästä taas keskustelemaan. Toivotaan, että saamme hyvää keskustelua aikaiseksi. Muuten päivä meneekin ensin Hämeenlinnassa kampanjan parissa ja sitten Janakkalassa ja Hausjärvellä. Siinä sitä ohjelmaa taas yhdeksi päiväksi.

Kommentit