Sunnuntai, 24.10.2010

Blogi, sunnuntaina 24.10.2010

Uusi aamu Helsingissä Sokos Hotelli Vaakunassa. Kohta suuntaamme Hartwall Areenalla missä tänään jatkuu entistäkin korkeatasoisemmaksi korotettu Helsinki International Horse Show. Eilinen nostatti toiveita suomalaismenestyksestä myös tällekin päivälle ja kisojen lisäksi päivään mahdutettu myös muutama tapaaminen hevosalan toimijoiden kanssa. Aamupalalle ja matkaan.

Kello 19.34 ja juuri hetki sitten Helsingistä kotiin. Kuvat puhukoon nyt puolestaa. Huikea finaalipäivä takana ja suomalaisiltakin vahvaa työtä jälleen. Mutta nyt huomisen kunnanhallituksen papereiden pariin. Niihin vielä aikaa ja sitten ilta vapaa.

Nyt vielä hetkeksi koneelle. HIHS-viikonloppu tarjosi siis jälleen nähtävää ja koettavaa joka minuutiksi. Loppuhuipennus eli World Cupin kilpailu oli huikea. Rata oli onnistunut ja jymyuutinenkin oli lähellä. Herkällä Talentilla ratsastanut Nina Fagerström ratsasti puhtaan perusradan ja uusintakin meni pienentä hetkeä lukuunottamatta fantastisesti. Viimeinen este putosi ja samalla kärkisijat vaihtuivat seitsemänteen sijaan mikä sekin maailman parhaiden seurassa on erinomainen tulos. Fagerström nousi kertaheitolla maailman huipulle ja toinen saman tehnyt oli eilen loistanut nuori vasta 19-vuotias Anna-Julia Kontio. Vuosien varrelta tutut kokeneet suomalaisratsastajat jäivät uusien tähtien varjoon. Kouluratsastuksen puolelta joudumme vielä hetken odottamaan kirkkainta menestystä, mutta itse uskon, että pian Emma Kanerva sen lopullisen läpimurtonsa tekee ja pääsemme juhlimaan myös koulupuolella Kyra Kyrklundin tapaan jatkossakin.

Viikonloppu piti sisällä myös monta tapaamista ja hyviä keskusteluja laidasta laitaan. Paikalla ministereistäkin nähtiin peräti kolmena päivänä opetusministerimme Henna Virkkunen. Hienoa, että tapahtuma saa tällaistakin arvostusta osakseen ja jos joku niin Virkkunen osaa hevosurheilua entisenä kilparatsastana arvostaa. Keskusteluissa mm. Ratsastajaliiton väen kanssa oli esillä mm. hevosenlannan poltto ja huippu-urheilun rahoitus. Totesin, että en usko, että hevosenlannan polttoasiassa saadaan mitään aikaan ennen kuin ympäristöministeri vaihtuu. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei asiaa ole halunut hoitaa ja kyllä se useamman taholta aiheutti aikamoista kummastusta ja ihmetystä. Moni nosti esille hevosenlannan polton sallimisen ns. rajoitetun jätteenpolton luvan kautta mitä itsekin aikanaan ministerille ratkaisuksi tarjosin. Mutta ei se ole kelvannut ja edelleen tuhansien litrojen polttoainevaranto viedään jätteenä kalliisiin käsittelyihin. Surkea tilanne. Mutta uskon, että ensi kevään jälkeen asia hoituu kuntoon.

Huippu-urheilun rahoituksessa ollaan myös etenemässä. Itse olen nostanut esille vahvasti sitä mitä nyt myös sivistysvaliokuntakin painotti. Eli tärkeintä olisi ohjata urheilun rahoitus vahvasti seuroihin ja suoraan urheilijoille nykyisen liittorahoituksen sijaan. Rahat hukkuvat meillä rakenteisiin ja hallintoon, kun samaan aikaan muut maat panostavat suoraan urheilijoihin ja juhlivat arvokisamenestystä. Tällä hallituskaudella olemme saaneet ohjattua historiallisen paljon rahaa liikuntaan, urheiluun ja huippu-urheiluun ja olemme menneet merkittävästi eteenpäin. Mutta edelleen rahaa hukkuu liikaa hallintoon. Uudistusta tarvitaan ja toivottavasti juuri tähän suuntaan.

….

Mutta huomenna Lopen kunnan talouspäivä. Kunnanhallitus käy ensi vuoden budjettia läpi ensimmäistä kertaa kokonaisuutena ja katsotaan miten paketti saadaan kasaan. Ainakin nyt näyttää siltä, että menemme hyvään suuntaan. Muutamia kipukohtia vielä pohdittavana.

Huomenna myös tarkoitus jumpata edelleen eteenpäin Riihimäen kaupungin valtionapua Harjunrinteen koululle. On jo kuulunut viestejä, että ”ei sieltä mitään tule” jne. Itse en ainakaan ole vielä periksi antanut. Viime viikollakin kolme eri palaveria aiheesta ja useampia puhelinsoittoja ja väännän loppuun asti. Toivotaan, että onnistuu. Harjunrinne ehdottomasti remontin tarvitsee ja tarvitsee sen nyt heti eikä vuosien päästä. Kerron heti kun jotain uutta ilmenee. Huomenna jatkamme tätäkin.

Kommentit