Lauantai, 23.10.2010

Blogi, lauantaina 23.10.2010

Eilinen ilta meni rauhallisissa kotitunnelmia hautajaisten jälkeen. Elämä on niin yllätyksellistä ja toisaalta lohdullistakin. Toisaalta.

Illalla myös rikkoutui kotisivuillani 350 000 kävijän rajapyykki. Väkeä sivuilla käy aivan valtavasti ja bloginsivun kanssa kävijämäärä nousee monena päivänä lähelle tuhatta ja usein toisellekin tuhannelle. Olen todella otettu ja kiitollinen teille ahkerille blogini seuraajille ja lukijoille ja myös palautteen antajille. Kehitän näitä sivujakin mielelläni koko ajan eli palaute näidenkin osalta on enemmän kuin tervetullutta. Mutta tuo 350 000. kävijä ilmoittautui illalla ja hän saa ensi viikolla tavanmukaan erikoispalkinnon.

Facebookissakin lähestyy kovavauhtia 3000 kaverin raja. Katsotaanpa kuka sen aikanaan rikkoo. Jos rikkoo.

….

Eilen illalla tuli myös uusi puolueiden kannatusmittaus. Yle Uutisten kuukausigallupi oli hätkähdyttävä. Me jatkamme edelleen selkeästi suurimpana puolueena. Olemme vakuuttavasti pystyneet pitämään läpi vaikeidenkin talousaikojen kannatuksemme pitkälti yli 20 prosentin kannatuksissa ja kertoo siitä, että vastuukantoa ja selkeää linjaa te suomalaiset arvostatte. Kaksilla vankkureilla ajelu ei näytä toimivan ja se näkyy niin SDP:n kuin keskustankin kannatuksessa. Keskusta on vajonnut jo historiallisen alas 17,6 prosenttiin ja ainakaan minä en tällaisia lukuja puolueen historiasta muista. Myös SDP kyntää samoissa luvuissa ja merkille pantavaa onkin se, että perussuomalaiset on nousemassa SDP:n ja keskustan kanssa samaan kokoluokkaan. Persujen kannatus jälleen kasvanut kuukaudessa 1,8 prosenttia eli aikalailla samanverran kuin SDP ja keskusta on kannatustaan menettänyt. Näyttää siltä, että Jutta Urpilaisen lähtölaskenta on alkanut ja ei pitkään Mari Kiviniemenkään kuherruskuukausi enää kestä. Trendi on aikalailla vahva. Mielenkiintoista nähdä mitä talvi tuo tullessaan.

 ….

Eilen illalla kävin läpi maanantain kunnanhallituksenkin matskut ensimmäistä kertaa. Maanantaina pitkä talousarviopäivä ja mielenkiintoista nähdä millaisen kokonaisuuden uusi kunnanjohtajamme Karoliina Viitanen on rakentanut yhdessä talousjohtaja Pekka Leppäsen ja eri hallintokuntien kanssa. Niin kuin aiemmin totesin niin olin tyytyväinen, että Kormun koulu saa nyt ensi vuonna kolmannen opettajan ja Länsi-Lopen koulukin jatkaa kolmiopettajaisena. Ne ovat vahvoja panostuksia huomiseen. Lasten kotihoidon Loppi-lisää pitää myös ensi vuodelle kasvattaa sillä paineita päiväkodeissa riittää. Launosten päiväkodin vierailulla kerrottiinkin, että ensi vuodesta on tulossa erittäin ahdas ja kun kysyin niin päiväkodinjohtaja uskoi Loppi-lisän lisäsatsauksen tuovan tähän merkittävää apua ja ratkaisua. Ja onhan se niinkin, että Loppi-lisä on jokaista lasta kohden kunnallemme noin 800 euroa kuukaudessa halvempaa kuin se, että samat lapset olisivat päiväkodissa. Itse siis kannatan edelleen lisää rahaa Loppi-lisään ja jatkossa myös sitä, että kaikki halukkaat pääsisivät Loppi-lisän piiriin. Se on siis kunnan talouden kannalta järkevää, mutta myös ennen muuta pienten nappuloiden kohdalla erityisen inhimillistäkin. Kyllähän nuo pikkuviikarit saisivat hieman kauemmin kotona olla ennen päivähoitoa. Vai mitä mieltä olette.

Mutta maanantaina käymme ensimmäistä kertaa budjettia läpi kokonaisuutena ja katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Mutta tänään suuntaamme ratsastuskavereiden kanssa Helsinkiin viikonlopuksi. Edessä Helsinki International HorseShow. Kaksi päivää ratsastusta ja itseasiassa monta tapaamistakin sovittuna mm. Ypäjän Hevosopiston kanssa kuin Ratsastajaliitonkin väen kanssa. Työtä ja huvia siis sopivassa suhteessa. Mutta sitä ennen vielä tänään aamulla Kokoomuksen puoluehallitukseen ja siellä vieraanamme virolaiset veljespuolueemme johtajat. Mielenkiintoinen aamu ja viikonloppu siis tulossa.

….

Upea päivä takana. Kello jo yli puolenyön ja hotellilla. Tänään jäämme siis Helsinkiin yöksi, kun huomenna jo aamuvarhaisella jatkuu Helsinki International HorseShow. Siellä siis tänään iltapäivä, ilta ja jopa alkuyö kun kisat venyivät aina puolilleöin. Päivän ehdoton nimi oli nuori ja superlahjakas Anna-Julia Kontio joka soitatti jälleen myös Maamme-lauluakin täydelle tuvalle ja esitti muissakin kisaluokissaan erinomaisia oteita. Tuo nuori nainen tulee menemään vielä pitkälle. Todella pitkällekin mahdollisuuksia. Painakaapa nimi mieleen.

HIHS:ssä myös muutama tapaaminen mm. Ypäjän Hevosopiston väen ja myös Ratsastajaliiton väen kanssa ja nyt siis jo yön. Päivästä täytyy vielä tännekin nostaa aamuinen puoluehallituksen kokous missä kävimme läpi tulevia vaaleja yms ja sitten pidimme yhteiskokouksen virolaisten kanssa. Iltapäivällä työmme tuotti tulosta kun Hämeen Kokoomuksen ehdokas Sari Rautio valittiin puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. Aamulla viimeiset neuvottelut ja paketti meni juuri niin kuin piti. Onnea myös Janne Sankelolle joka valittiin myös varapuheenjohtajaksi ja ehdottomasti suurimmat onnittelut loistavalle puoluesihteerillemme Taru Tujuselle, jonka jatkokausi taputettiin yksimielisesti käyntiin. Tarulla on vielä paljon takataskussa ja hän noussut aivan ehdottomaksi ykköspuoluesihteeriksemme maassamme jättäen Laanisen ja Jungnerin kauaksi taakseen. Osaaminen ja ennen muuta tekeminen puhumisen ja oman naaman lehtiin saamisen sijaan näkyy ja tuottaa tulosta.

Mutta nyt nukkumaan. Huomenna kisat Hartwall Areenalla jatkuvat.

 

Kataisen puhe puoluevaltuustossa 23.10.2010 from Kansallinen Kokoomus on Vimeo.

 

Kommentit