Perjantai, 22.10.2010

Blogi, perjantaina 22.10.2010

Eilisilta meni uusien kirjojen parissa. Aivan erilaiset luonnollisesti, mutta kumpaakin voi suositella. on upea kuvaus perheen hurjasta historiasta sodan sydämestä Kosovosta suomalaisten sydämiin. Hyvin kirjoitettu kirja joka herättää ajatuksia ja tunteita. Ja upeassa suuressa roolissa myös presidentti Martti Ahtisaaren ja Faden käymä pitkä kaksinkeskustelu. 

Timo Haapalan ja Pekka Ervastin Kuka Mitä Hän on sitten jotain aivan muuta. Poliittistasatiiria totuudensiemenillä höystettynä. Jotain kirjan totuusperästä kertoo sekin miten eilen presidentti Tarja Halonen kiivastui häntä koskevista kuvauksista ja tapahtumista mistä kirja kertoi. Tuli jotenkin sellainen vanha sanonta mieleen, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Niin se taitaa olla. Kirja väittää miten Halonen veti punakynällä yli puolustusvoimien komentajan ylennysten esityslistalta yhden nimen – Sauli Niinistön. Kuulemma Niinistölle riittää kapteeninkin arvo presidenttipeliin. Toisessa kerrotaan miten Halonen haistatteli ministeriä ja kolmannessa Halosen ”nulikoi” nykyhallituksen ministereitä mm. ulkoministeri Alexander Stubbia. Ehkä vahva menestys ja tulokset hiertävät vaikka senhän pitäisi olla presidentin kohdalla juuri toisinpäin? No mene ja tiedä miten paljon väriä. Kannattaa kuitenkin lukea ja tutustua. Hymyt tämä kirja ainakin saa.

Tuossa jotkut ovat viestitelleet, että mitäs tulevaa. No yhden voisin tässä paljastaa. Syksyllä sain kunnian olla avaamassa ja puhumassa Hämeenlinnassa uuden Eeva Räsäsen Eevan Toiset Kengät -kaupan avajaisissa. Silloin virisi ajatus tehdä jotain ihastuttavaa pieneen kauppaan ja nyt se tulee. Timon Toisenlainen Vaalitilaisuus. Seuratkaapa näitä sivuja. Paikkoja on rajoitetusti ja siksi kannattaa olla nopea, kun päivän paljastamme. Jotain siis taas aivan uutta ja erilaista.

Tänään perjantaina aikainen herätys. Kello nyt 6.20 ja aika suunnata kohta töihin. Tänään valiokunnat ja täysistunto lyhyelläkaavalla perjantain tapaan ja sitten hautajaispäivä. Tädille viimeinen tervehdys.

….

Kello 18.55 ja juuri hetki sitten Lopen kirkon seurakuntasalista kotiin. Hyvästelimme näin Ella-tätimme ystävien ja läheisten seurassa. Kaunis sinaustilaisuus Ilkka-papin johdolla juuri remontoidussa Lopen kappelissa ja sitten muistotilaisuus seurakuntasalossa. Juuri Ella-tädin tyylinen tilaisuus ja kaunis ellamainen tunnelma. Kaikki oli niin kuin piti ja uskon, että näin on hyvä. Päivään en tänään mene tämän syvemmin. Rauhoitan tämän illan Ellalle.

Kommentit