Sunnuntai, 24.08.2008

Blogi, sunnuntaina 24.08.2008

Sunnuntai 24. elokuuta. Aurinko paistaa upeasti ja saa järvenpinnan kimaltelemaan. Aamusta hieman vettä eilen istuttamilleni puille ja iltapäivästä Helsinkiin.

Tuoreimman mielipidetutkimuksen mukaan kolme suurta puoleutta lähtee syksyn kunnallisvaaleihin tasoissa. Helsingin Sanomien tutkimuksen mukaan sekä demarit että Keskusta ovat menettäneet kannatustaan vuoden 2004 kunnallisvaaleista ja kokoomus on pystynyt pitämään neljän vuoden takaiset kannatuksensa. Keskusta ja SDP saivat kunnallisvaalien kannatuksekseen 22,2 prosentia ja Kokoomus 21,8 prosenttia.

Ehkä mielenkiintoisin uutinen on se, että SDP:n alamäki on jatkunut viime kuukausina uuden puheenjohtajan valtakaudella aikalailla jyrkkänä. Kesäkuusta demarien kannatus on laskent lähes prosenttiyksin 0,9 prosenttia. Vuoden 2004 kuntavaaleista alamäki on ollut 1,9 prosenttia. Vasemmisto-oppositiosta myös Vasemmistoliitton kannatus on hieman laskenut. Vasemmistoliitto on kuitekin edelleen 9,1 prosentin kannatuksella nipinnapin Vihreiden edellä.

Mutta toinen kova uutinen on Perussuomalaisten kova noste ja soinilaiset ovatkin kasvattaneet eniten kannatustaan. Vuoden 2004 kunnallisvaalien 0,9 prosenttia oli kyselyssä noussut 3,4 prosenttiin. Luvassa mielenkiintoinen haaste monessa kaupungissa.

Samassa tutkimuksessa Suomen Gallup mittasi myös puolueiden eduskuntavaalikannatusta. Nuo edelliset siis kuntavaalien kannatuslukuja. Jos eduskuntavaalit olisivat juuri nyt niin suurin puolue olisi kokoomus 22,1 prosentin kannatuksella. Demarien kannatus olisi 21,9 prosenttia ja keskustan 21,8 prosenttia. Eli tasoissa oikeastaan sielläkin. Mielenkiintoinen syksy siis tässäkin valossa tulossa.

…..

Hieno päivä takana. Veljeni ihastuttava tytär kastettiin tänään. Nimen Isa oli saanutkin jo aiemmin. Viehättävä kaunis tilaisuus. Nyt vapaailta, mutta vielä alkuviikon kokouksia materiaaleja hieman läpikäytävänä tai itseasiassa muutama tausta selvitettävänä. Huomenna aamusta kaksi tapaamista kokoomuksen toimintaa ja myös Lopen kunnallisvaaleihin liittyen ja sitten illalla vielä ylimääräinen kunnanhallitus ja kaiken lopuksi kunnanvaltuusto. Aikamoinen päivä siis tulossa.

Kommentit