Sunnuntai, 24.05.2009

Blogi, sunnuntaina 24.05.2009

Tänään aika tehokkaasti vapaapäivä. Se meni mökillä pikkuserkun kanssa puuceetä remontoidessa ja nauttiessa luonnon rauhasta. Vanhemmat ja rakas kummityttö Elisa kävivät myös auttamassa ja paljon sitä aikaiseksi saatiinkin. Tällainen päivä teki hyvää ennen uutta tiukkaa viikkoa. Tarkoitus saada tiistaina yliopistolakia eteenpäin ja tietenkin tuo välikysymyskin tulee jälleen työllistämään. Ja jälleen sellaisesta aiheesta missä jo tämän hetken tarvittavat toimenpiteet tehty. Voi sitä populismin kiimaa.

Tänään oli myös ilo seurata suomalaisten menestystä motorsportissa. Kimi Räikkönen teki vahvaa työtä Monacossa, mutta minun silmäkulman sai kostumaan Jari-Matti Latvalan maalihaastattelu Sardinian MM-rallista. Olen tuntenu JM:n vuosien ajan ja seurannut nuoren miehen upeaa uraa nuorukaisesta alkaen ja uskonut koko ajan, että hän on seuraava suomalainen rallin maailmanmestari. Olen sanonut niin koko ajan ja sanon nytkin. Seuratkaapa. JM ajaa muuten ensi viikonloppuna Lahdessa ajettavan Historic EM-osakilpailun. Kannattaa muuten olla paikalla.

Upeaa suomalaismenestystä saimme myös tuontantoautojen eli N-ryhmän puolelta missä Jarkko Nikkara ajoi kolmanneksi. Ja ehkä yksi sellainen tämän viikonlopun juttu oli myös Englannin rallisarjan kolmannessa osakilpailussa nähty lammilaisen Matti Rantasen makea voitto kaksivetoisten luokassa. Kyseessä siis Skotlannissa ajettu Jim Clark -asvalttiralli ja kestopinnoitteelta heti voitto lupaileen Matille hyvää tulevaisuutta. Kova luu viime vuosina Suomessa ja nyt kovaa näyttö Nikaralle ja Rantaselle maailmalla. Tulevaisuutemme siis hyvissä käsissä ja turvattu. Odotankin jo heinä-elokuun vaihteen Suomen MM-rallia Neste Oil Rallya. Sieltä voisimme napata jackpotin.

Hei tuosta ensi viikonlopun Lahden EM Historic-kisasta vielä sen verran, että
lähtö on Lahden matkustajasatamassa torstaian 28.5. kello 18.30 ja siellä erinomainen paikka nähdä upeat historialliset ralliautot ja myös siis Jari Matti Latvala tositoimissa ja sitten sen jälkeen edessä 12 erikoiskoetta perjantaina Lahden länsipuoella ja lauantaina sitten itäpuolella. Yhteensä 130 ek-kilometriä luvassa upeilla sorateillä. Lisäksi vielä perjantaina ralliautot voi nähdä tauolla Suurhallin parkkipaikalla klo 11.00 ja lauantaina Orimattilan raviradalla. Ja maali sitten jälleen matkustajasatamassa ja aika lauantaina noin kello 14.00.

Vähän meni nyt tänään sportin puolelle, mutta syystäkin. Huomenna uuteen työntäyteiseen viikkoon. Akut täynnä virtaa vapaapäivän jälkeen.

Kommentit