Sunnuntai, 24.02.2013

Blogi, sunnuntaina 24.02.2013

Alkava viikko aikaa ilmoittautua mukaan.

Muutamassa päivässä suomalaisen ruuan kampanjamme on kerännyt jo lähes 400 osallistujaa. Kokeilumme alkaa siis tulevana perjantaina maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja tavoitteena syödä kahden viikon ajan vain suomalaista ruokaa. Siis katsoa tarkkaan mitä ostamme, mitä suuhun pistämme jne. Ja tarkoitus siis edetä tiukasti niin, että kaikki on suomalaista niin lihat, einekset, maitotuotteet kuin kaikki mitä suusta alas pistämme.

Osa varmasti tekee paljon itse. Se on hieno juttu ja kannustettavaakin. Itse kuitenkin lähden kampanjaamme sillä fiiliksellä, että haluan käydä kaupassa lähimarketissa tämänkin viikon ja yrittää etsiä sieltä ne ruuat jotka täyttävät tämän ehdon. Tiedän jo nyt, että haastavaa on ruisleivän ja eineksien kanssa, mutta niistäkin löydämme varmasti hyvää Suomesta.

Facebook-sivullamme on tarkoitus myös koko kaksiviikkoisen ”testimme” vaihtaa ajatuksia siitä mitä olemme kaupasta löytäneet, mikä on ollut helppoa ja mikä vaikeaa, miltä firmalta löytyy 100% suomalaisia tuotteita ja mitkä taasen yrittävät saada meidät ostamaan tuotteitaan kauniilla suomalaisilla maisemilla tai sinivalkoisilla väreillä vaikka paketissa olisi jotain aivan muuta.

Sen verran joustamme, että mausteet ja mahdolliset lisäaineet sallittakoon tuontitavarana, mutta muuten itse olen tiukka. Kahvikin laitan itse pannaan.

Mutta jos haluat mukaan niin alkavan viikon alun tai siis loppukuun ehdit mukaan ilmoittautua. Ryhmämme löytyy Facebookista:
Kaksi viikkoa VAIN SUOMALAISTA RUOKAA – Hyvää Suomesta 1.3.-15.3.2013.

Eilen illalla ajelin myöhään vielä Savosta Mikkelistä kotiin. Puolenyön jälkeen kotona ja olikin mukana päästä omaan sänkyyn. Hieno SM Vaakuna -ralli siis takana ja uuden kutsun sain taas jo samantien ensi vuodeksikin selostamaan. Muutama muukin SM-ralli kyseli selostuspuuhiin ja katsotaan jos kalenteriin saadaan mahtumaan niin tottakai hoidellaan. Ja sitten kesällä Neste Oil Rallya ja muutamia muita. Sillä tavalla mukavasti harrastuksena.

Tänään sunnuntaina päivä mennyt vapaan merkeissä. Päivällä hieman ulkoillen upeassa talvisäässä ja sitten jatkaen penkkiurheilun kotona. Val de Fiemmestä ensimmäinen mitallikin tällepäivälle, kun Riikka Sarasoja-Lilja ja Krista Lähteenmäki hiihtivät upeasti parisprintissä pronsille. Kultaa jenkkeihin ja hopeat Ruotsiin ja taakse jätettiin makeasti norjalaiset.

Nyt huomisen kunnanhallituksen asialistan pariin. Isoja asioita pöydällä ja myös puheenjohtajistossakin taas varmasti jotain uutta.

Kommentit