Sunnuntai, 23.10.2011

Blogi, sunnuntaina 23.10.2011

Uusi aamu Helsingissä. Tänään vielä vieraaksi Helsinki International Horseshowhun eli maailman parhaiden hevosten ja ratsastajien juhlaa. Upea viikonloppu ollutkin kaikin puolin. Mutta nyt aamupalaa ja sitten Hartwall Areenalle.

Urheilumiehen kaksijakoinen päivä.

Ensin surullinen uutinen, joita ei koskaan haluaisi kuulla, mutta varsinkin motorsportmiehenä niiden varjossa ja pelossa joutuu aina elämään. Tänään sellainen musta päivä joita ei pitäisi olla. Italialainen Motogp-kuski Marco Simoncelli kolaroi ja kuoli sen seurauksena Malesian MM-osakilpailussa. Yksi lahjakkaimpia ja myös rämäpäisimpiä nuoriakuljettajia, vasta 24-vuotias ja sen ikäiseksi myös nyt jäänyt, Simoncelli kolaroi legendan Valentino Rossin ja Colin Edwardsin kanssa – kohtalokkain seurauksin. Aikanaan miehistä tein monta insertiä MTV3:lle Motorforumiin. Joku muu joutui nyt tekemään tämän surullisimman.

Surunpäivä oli kuitenkin toisille voitonpäivä. Hyvät kaverini Juho Hänninen ja Mikko Markkula ajoivat SWRC:n maailmanmestareiksi. Huikea kausi nuorille kavereille ja sellainen kausi, että ura ottaa ja jatkuu hyvässä nousukierteessä. Aina tuntuu muuten mageelle kun sellaiset miehet joiden kanssa on saanut oikeastaan heidän koko uransa tehdä töitä tekevät tällaista. Onnea Juho ja Mikko – Linnanjuhlissa nähdään! 

Rallin toisen MM-sarjaluokan WRC:n puolella mestaruustaistelu jatkuu. Sebastien Loeb otti nyt jälleen tiukan otteen mestaruuteen, mutta itse uskon, että Walesin soralla Mikko Hirvonen vielä valloittaa halutuimman. Ja hienoa oli tänä viikonloppuna JM:n upea meno asfaltilla. 

Ja sitten vielä lisää hevosvoimia – tai siis lisää täällä blogissa, mutta hieman siis vähemmän kisassa. Eli Helsinki International Horseshow tarjosi tänään huikean päätöspäivän. Vaikka Sveitsin Pius Schwizer ottikin Carlinalla FEI World Cupin 160cm voiton niin päivän nimi oli Suomen Nina Fagerström Talentilla. Yhdeksän ratsukon joukossa Nina oli uusinnassa puhtaan avausradan jälkeen ja veti vielä uusinnankin puhtaasti. Vai siis kello erotti Ninan voitosta. Huikea suoritus ja sitä mitä olemme odottaneet suomalaiselta ratsastukselta. Työ siis tuottaa tulosta. 

Jos tämä oli huikea huipennus HIHS:lle niin kaikean kaikkiaan viikonloppu oli upea. Anna-Julia Kontio ahkeroi upean viikonlopun ja mukana nähtiin pitkästä aikaan tällainen kavalkadi suomalaisratsuja ja ratsastajia. Ja hauska ja hieno oli myös Amateur Tourin finaali eilen lauantai-iltana. Uusia ratsastajia siis tulossa.

Huikea viikonloppu siis Hartwall Areenalla hevosten ja ystävien parissa. Kolme hienoa päivää maailmanparhaiden ratsastajien ja hevosten parissa ja tulevaisuuden tähtien parissa. Mitä muuta voisikaan ratsastajaharrastaja toivoa. Teki niin mieli sanoa, hevosmies toivoa, mutta ex-avustajani kielsi käyttämästä sitä. En kuulemma vielä ole sellainen 🙂 Ollaan siis ratsastaja.

Sellainen kaksijakoinen päivä siis takana. Elämän yllätyksellisyyttä.

 

 

 

 

Kommentit